בכי לפני שינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בכי לפני שינה
10/06/2013 11:29
שלום,
יש לי תינוקת בת שנה. עד לפני מספר ימים הלכה לשיון כל יום בסביבות 21:30 אחרי טקס שינה שלאחריו שמנו אותה במיטה ויצאנו מהחדר. נרדמה בעצמה ללא בעיות (לפעמים אינה נרדמת ישר, אבל מדברת עם עצמה במיטה עד שנרדמת).

לפני מספר ימים אחרי טקס השינה עם הכניסה לחדר ולמיטה החלה לבכות. הבכי נמשך עד אשר הוצאנו אותה מהחדר חזרה לסלון יחד איתנו (וגם אז המשיכה קצת לילל). גם כשניסינו יותר מאוחר לשים אותה במיטה - לא הפסיקה לבכות. אתמול החלטנו בשעה 22:30 לתת לה לבכות במיטה (כשאנחנו לידה), והבכי נמשך כ30-40 דקות, עד שנרדמה מאפיסת כוחות. כאב לנו מאוד לראות אותה ככה בוכה (היא תינוקת שכמעט לא בוכה). השאלה היא מה נכון לעשות? האם לתת לה לבכות במיטה זה דבר נכון לעשות? איך להחזיר אותה להרגל הישן והטוב של ההרדמות השקטה והמהירה?
תודה רבה!!
מאת: אורח/ת
2. בכי לפני שינה
10/06/2013 12:45
זה עניין של גישה של כל אחד. בעיני, לא נכון להשאיר תינוק בוכה במיטה ובשיטת 'לילה טוב' העיקרון החשוב ביותר הוא מענה תמידי ומידי לכל בכי.
צריך לבדוק מה השתנה בימים האחרונים שהוביל לנסיגה בהרדמה ואז יהיה לך קל יותר לדעת איך להחזיר אחורה, בכל מקרה, זה מאוד לא מומלץ להוציא אותה מהמיטה חזרה לסלון כי זה דווקא יוצר "דלק" לבכי של מחר.
לדעתי, אחד הדברים שיש כאן זה עייפות יתר. את מדברת על שעות שינה מאוד מאוחרות גם לילד בן 7 ובוודאי לתינוקת בת שנה, נסי להקדים לה את שעת השינה לסביבות שבע וחצי- שמונה לכל המאוחר (תראי מתי היא מתחילה להיות עייפה), יכול להיות שזה יעזור גם עם הבכי.
מעבר לזה צריך לבדוק בכל זאת אם יש גורם תלות כלשהו. אם יש יקיצות בלילה בדקי מה את עושה בהם שעוזר לה לחזור לישון ייתכן ששם תמצאי את גורם התלות וכשתנטרלי אותו הבכי יופסק.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד