פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תנומות יום קצרות וקשיי הירדמות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 4 חודשים ויש לנו מספר בעיות עם השינה שלו שאני מניחה שקשורות אחת לשנייה, אשמח לעזרתכן:
1. קושי בהירדמות מהחודש הראשון גם ביום וגם בלילה, אפילו בטיול בעגלה קשה לו להירדם. הוא סבל מאוד מגזים ונהגנו לקפוץ איתו על הכדור.... כיום קשה לו להרדם בלי ידיים ותנועה. אני מתחילה הרדמה במיטה אך בלי התנועה הוא לא נרגע, הוא נרגע רק כשהוא כבר חצי ישן למעשה מתחיל להירדם בידיים, מה לעשות עם זה? האם להוריד אותו בוכה למיטה? עשינו כבר 3 ימים הרם הורד והוא בכה נורא, אבל ממש אפילו כשניכנסנו איתו לחדר התחיל לבכות. האם הוא צעיר מידי?
בלילה הוא ישן די טוב מההתחלה, נרדם בסביבות 2030 מתעורר בסביבות 0430 אוכל וחוזר לישון עד 0730. אציין שבלילה הוא נרדם בעצמו במיטה בלי בעיה,...
2. מחזורי שינה מאוד קצרים במהלך היום מההתחלה...הוא ישן בין חצי שעה לארבעים דקות, מספר פעמים בודדות הצלחנו להאריך לו את מחזורי השינה, השתמשתי בשיטה של להעיר אותו קלות 10 דק לפני שהוא אמור להתעורר שקראתי פה....
3. האם הייתן ממליצות להזמין בשלב הזה יועצת שינה
אני מודה לכן על הענות
יום מקסים
גל
אני אתחיל דווקא בשאלה השנייה. חשוב לי מאוד לתקן אותך- ההמלצה היא להיכנס אליו 10 דקות לפני ההתעוררות על מנת לעזור לו להמשיך לישון! ההפך הגמור מלהעיר אותו. חשוב להקפיד דווקא שלא יתעורר ולכן המגע צריך להיות מאוד עדין, ברגע שיש התעוררות החמצנו את המטרה שהיא שינה ארוכה יותר.
הירדמות ביום לרוב יותר קשה מבלילה בגלל מיעוט בהורמון השינה. כדי לעזור לו כדאי לערוך טקס שינה קצר לפני כל הרדמה גם ביום (וכמובן גם בלילה), להרדים אותו בחדר חשוך ולשים לב לזמן המתאים לשינה עבורו.
בגיל הזה כבר אפשר ורצוי ללמד אותו להיכנס למיטה ולהירדם בה ללא בכי וזה בסדר גמור שהוא עדיין נרדם כשאת מלטפת אותו או מנדנדת את המיטה והוא במיטה (לא על הידיים).
תהליך עם יועצת שינה אנחנו מתחילים מגיל 5 חודשים.
בהצלחה
1. תנומות יום קצרות וקשיי הירדמות
10/06/2013 12:35
שלום רב,בני בן 4 חודשים ויש לנו מספר בעיות עם השינה שלו שאני מניחה שקשורות אחת לשנייה, אשמח לעזרתכן:
1. קושי בהירדמות מהחודש הראשון גם ביום וגם בלילה, אפילו בטיול בעגלה קשה לו להירדם. הוא סבל מאוד מגזים ונהגנו לקפוץ איתו על הכדור.... כיום קשה לו להרדם בלי ידיים ותנועה. אני מתחילה הרדמה במיטה אך בלי התנועה הוא לא נרגע, הוא נרגע רק כשהוא כבר חצי ישן למעשה מתחיל להירדם בידיים, מה לעשות עם זה? האם להוריד אותו בוכה למיטה? עשינו כבר 3 ימים הרם הורד והוא בכה נורא, אבל ממש אפילו כשניכנסנו איתו לחדר התחיל לבכות. האם הוא צעיר מידי?
בלילה הוא ישן די טוב מההתחלה, נרדם בסביבות 2030 מתעורר בסביבות 0430 אוכל וחוזר לישון עד 0730. אציין שבלילה הוא נרדם בעצמו במיטה בלי בעיה,...
2. מחזורי שינה מאוד קצרים במהלך היום מההתחלה...הוא ישן בין חצי שעה לארבעים דקות, מספר פעמים בודדות הצלחנו להאריך לו את מחזורי השינה, השתמשתי בשיטה של להעיר אותו קלות 10 דק לפני שהוא אמור להתעורר שקראתי פה....
3. האם הייתן ממליצות להזמין בשלב הזה יועצת שינה
אני מודה לכן על הענות
יום מקסים
גל
מאת: אורח/ת
2. תנומות יום קצרות וקשיי הירדמות
10/06/2013 13:17
היי גל,אני אתחיל דווקא בשאלה השנייה. חשוב לי מאוד לתקן אותך- ההמלצה היא להיכנס אליו 10 דקות לפני ההתעוררות על מנת לעזור לו להמשיך לישון! ההפך הגמור מלהעיר אותו. חשוב להקפיד דווקא שלא יתעורר ולכן המגע צריך להיות מאוד עדין, ברגע שיש התעוררות החמצנו את המטרה שהיא שינה ארוכה יותר.
הירדמות ביום לרוב יותר קשה מבלילה בגלל מיעוט בהורמון השינה. כדי לעזור לו כדאי לערוך טקס שינה קצר לפני כל הרדמה גם ביום (וכמובן גם בלילה), להרדים אותו בחדר חשוך ולשים לב לזמן המתאים לשינה עבורו.
בגיל הזה כבר אפשר ורצוי ללמד אותו להיכנס למיטה ולהירדם בה ללא בכי וזה בסדר גמור שהוא עדיין נרדם כשאת מלטפת אותו או מנדנדת את המיטה והוא במיטה (לא על הידיים).
תהליך עם יועצת שינה אנחנו מתחילים מגיל 5 חודשים.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה