השכמה מוקדמת

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. השכמה מוקדמת
12/06/2013 10:54
שלום
בני בן שנה וארבעה חודשים. מאז ומתמיד הוא נרדם באופן עצמאי, גם בתחילת הלילה וגם במהלכו. הוא גם לא אוכל במהלך הלילה.
הבעיה היחידה שהוא קם מאד מוקדם. מאז שהוא נולד הוא היה משכים בין 5 בבוקר ל6.30, ובתקופה האחרונה הוא קם בקביעות ב5 בבוקר (לעיתים קצת לפני ולעיתים נדירות יותר קצת אחרי). אני הבנתי שיש ילדים שקמים בשעה כזאת וזו לא בהכרח נחשבת בעיה, אבל העניין הוא שאצלו זה ברור שהוא היה אמור לישון עוד. כרבע שעה לאחר שהוא קם הוא כבר נהיה מאד עייף, מיילל, עצבני, נשכב בכל הזדמנות, ולרוב הוא חוזר לשנת בוקר מתישהו בין 6.30 ל8.30.
אנחנו ניסינו לתת לו את הבקבוק בוקר ומיד להשכיב אותו חזרה וזה לא עבד, גם הבקבוק במיטה לא עבד. כל החדר חשוך, מאוורר ונעים. לרוב הוא הולך לישון סביב 19.30, וראינו שגם כשהוא הולך לישון מאוחר יותר זה לא משנה את שעת הקימה (למרות שלא ניסינו לדחות את השעה באופן עקבי).
האם יש דרך לדחות את שעת ההשכמה?
תודה
מאת: אורח/ת
2. השכמה מוקדמת
13/06/2013 8:34
היי,
כאשר הדבר היחיד הוא השכמה מוקדמת אפשר לשנות אותה ע"י התייחסות אליה כאילו היא יקיצת לילה. כלומר, להמשיך ולהחזיר אותו לישון עד שיירדם. זו משימה מאוד קשה אבל אפשרית. עם המון סבלנות ונחישות כי הפעמים הראשונות יכולות להיות מאוד מאוד ארוכות.
אל תחזירו בקבוק או כל דבר אחר, חשוב שההירדמות גם בחמש תהיה עצמאית.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד