פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה בעייתיים- בת 3 חוד'
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת 3 חודשים ומאוד קשה לי להקנות לה הרגלי שינה.
היא נרדמת או תוך כדי הנקה או על הידיים בעזרת מוצץ טבול במשהו מתוק(גליכל)...(לרוב מסרבת גם לזה).
בלילה נרדמת בהנקה (סב' 8) אך לאחר שמניחה אותה מתעוררת כל פעם מחדש (לפעמים אחרי כמה דק ולא מיד) ורוצה רק לחזור לציצי.
צורחת כשאני מלטפת ,צורחת כשאני מרימה ולא נרגעת בשום דרך אחרת.
היא צריכה את המציצה לצורך הרגעה אך מסרבת למוצץ ולא נרגעת על הידיים גם אחרי נסיונות ארוכים ולכן תמיד אני נשברת ומחזירה לציצי ומניחה כשהיא נרדמת... לרוב לוקח בין שעתיים ל-4 שעות עד שהיא נשארת לישון ולא מתעוררת כשאני מניחה אותה. זה מטורף לגמרי.
אותו דבר קורה כשהיא מתעוררת לאכול בלילה...(שעתיים עד שהיא רדומה במיטה שלה..)
אני מותשת, היא מסכנה והבן הגדול הפסיק לקבל סיפורים לפני השינה... חייבת עזרה לשנות את המצב.
נושא טקס הלילה גם הוא בעייתי כיוון שהיא צורחת אחרי האמבטיה ולא נרגעת גם אחרי שהיא לבושה וזה יוצר מצב של הרדמות טרופה בהנקה ויקיצה מהירה, הגדול נכנס ויוצא מהחדר לסירוגין,(בעלי מארגן אותו לשינה כשהוא חוזר לקראת 9). מדובר בתינוקת מתוקה ומאוד רגישה, שקופצת מכל צליל, מתעוררת כשנושמים לידה, היסטרית מכל מגע... ומכל אדם אחר שנוגע בה שהוא לא אני :-). אני משתדלת בכל כוחי לתת לה כל מה שהיא צריכה, לקלח בבוקר כשהיא יותר נינוחה, לדבר אליה בנועם, להלביש בנוח אבל איכשהוא הכל נגמר בבכי היסטרי תמיד ורק ציצי מרגיע אותה...
תודה מרש על כל עצה..
חילי
ראשית חשוב לי לציין שביתך עדיין צעירה וסביר להניח שאינה בשלה להירדמות עצמאית ולכן זקוקה עדיין לעזרה בהרדמה. בשלב ראשון רצוי לידד אותה עם המיטה ולהביא אותה למצב בו היא נרדמת במיטה עם עזרה שלכם כדי שבעתיד יהיה לכם קל יותר ללמדה הירדמות עצמאית.
חשוב להתחיל לנתק את ההקשר שבין שינה לבין הנקה כדי לא לקבע את התלות בהנקה. לשם כך, עלייך לנתק אותה כאשר היניקות נחלשות ולשים במיטה. כאשר אתם משכיבים אותה במיטה והיא לא נרגעת עם מגע הוציאו אותה מיד והרגיעו על הידיים כדי שלא תבכה במיטה. כשנרגעת החזירו למיטתה וכן הלאה. כאשר תחווה לפחות פעמיים-שלוש הירדמות במיטה זה כבר יהיה יותר קל כי היא תבין שזה לא כל כך מפחיד. היא גם תתעורר במקום שבו נרדמה דבר שהוא חשוב ונוסך ביטחון.
לגבי טקס השינה, יתכן שהיא מגיעה למיטה כשהיא ביתר עייפות וזה מגביר את הבכי שלאחר האמבטיה ולקראת השינה. חשוב לשים לב לסימני העייפות שלה ולהתחיל את טקס השינה מוקדם יותר. יתר עייפות יכול בהחלט להשפיע גם על משך ההרדמה וגם על איכות השינה במהלך הלילה כולו.
בהצלחה,
שרון
1. הרגלי שינה בעייתיים- בת 3 חוד'
08/02/2010 12:09
שלום גנית וסליחה על האורך-בתי בת 3 חודשים ומאוד קשה לי להקנות לה הרגלי שינה.
היא נרדמת או תוך כדי הנקה או על הידיים בעזרת מוצץ טבול במשהו מתוק(גליכל)...(לרוב מסרבת גם לזה).
בלילה נרדמת בהנקה (סב' 8) אך לאחר שמניחה אותה מתעוררת כל פעם מחדש (לפעמים אחרי כמה דק ולא מיד) ורוצה רק לחזור לציצי.
צורחת כשאני מלטפת ,צורחת כשאני מרימה ולא נרגעת בשום דרך אחרת.
היא צריכה את המציצה לצורך הרגעה אך מסרבת למוצץ ולא נרגעת על הידיים גם אחרי נסיונות ארוכים ולכן תמיד אני נשברת ומחזירה לציצי ומניחה כשהיא נרדמת... לרוב לוקח בין שעתיים ל-4 שעות עד שהיא נשארת לישון ולא מתעוררת כשאני מניחה אותה. זה מטורף לגמרי.
אותו דבר קורה כשהיא מתעוררת לאכול בלילה...(שעתיים עד שהיא רדומה במיטה שלה..)
אני מותשת, היא מסכנה והבן הגדול הפסיק לקבל סיפורים לפני השינה... חייבת עזרה לשנות את המצב.
נושא טקס הלילה גם הוא בעייתי כיוון שהיא צורחת אחרי האמבטיה ולא נרגעת גם אחרי שהיא לבושה וזה יוצר מצב של הרדמות טרופה בהנקה ויקיצה מהירה, הגדול נכנס ויוצא מהחדר לסירוגין,(בעלי מארגן אותו לשינה כשהוא חוזר לקראת 9). מדובר בתינוקת מתוקה ומאוד רגישה, שקופצת מכל צליל, מתעוררת כשנושמים לידה, היסטרית מכל מגע... ומכל אדם אחר שנוגע בה שהוא לא אני :-). אני משתדלת בכל כוחי לתת לה כל מה שהיא צריכה, לקלח בבוקר כשהיא יותר נינוחה, לדבר אליה בנועם, להלביש בנוח אבל איכשהוא הכל נגמר בבכי היסטרי תמיד ורק ציצי מרגיע אותה...
תודה מרש על כל עצה..
חילי
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה בעייתיים - בת 3 ח'
08/02/2010 21:21
הי,ראשית חשוב לי לציין שביתך עדיין צעירה וסביר להניח שאינה בשלה להירדמות עצמאית ולכן זקוקה עדיין לעזרה בהרדמה. בשלב ראשון רצוי לידד אותה עם המיטה ולהביא אותה למצב בו היא נרדמת במיטה עם עזרה שלכם כדי שבעתיד יהיה לכם קל יותר ללמדה הירדמות עצמאית.
חשוב להתחיל לנתק את ההקשר שבין שינה לבין הנקה כדי לא לקבע את התלות בהנקה. לשם כך, עלייך לנתק אותה כאשר היניקות נחלשות ולשים במיטה. כאשר אתם משכיבים אותה במיטה והיא לא נרגעת עם מגע הוציאו אותה מיד והרגיעו על הידיים כדי שלא תבכה במיטה. כשנרגעת החזירו למיטתה וכן הלאה. כאשר תחווה לפחות פעמיים-שלוש הירדמות במיטה זה כבר יהיה יותר קל כי היא תבין שזה לא כל כך מפחיד. היא גם תתעורר במקום שבו נרדמה דבר שהוא חשוב ונוסך ביטחון.
לגבי טקס השינה, יתכן שהיא מגיעה למיטה כשהיא ביתר עייפות וזה מגביר את הבכי שלאחר האמבטיה ולקראת השינה. חשוב לשים לב לסימני העייפות שלה ולהתחיל את טקס השינה מוקדם יותר. יתר עייפות יכול בהחלט להשפיע גם על משך ההרדמה וגם על איכות השינה במהלך הלילה כולו.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של