תינוק בן 7 חודשים לא ישן היטב בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 7 חודשים לא ישן היטב בלילה
20/06/2013 11:21
שלום רב,

אשמח מאד לעזרה - מתנצלת מראש על האורך.

הבן שלי בן 7 חודשים.
בערב הוא נרדם בערך לבד במיטתו: אחרי אמבטיה וטקס שינה אני מניחה אותו במיטה (שנמצאת בחדר שלנו) ויוצאת. לאחר מכן הוא יכול לקרוא לי בין פעם אחת למספר פעמים לצורך אחת משתי מטרות: או להכניס לו את המוצץ שנפל או להחזיר אותו חזרה לשכיבה על הגב, במידה והוא התהפך ונעמד על שש.
בכל מקרה, אני עוזרת לו נקודתית ומיד יוצאת שוב. ולבסוף הוא נרדם לבדו.
במשך השעה-שעתיים הראשונות לשנתו, הוא יכול להתעורר מספר פעמים (לפעמים לא מתעורר כלל, אבל לרוב מתעורר בין פעם אחת למספר פעמים) ועם מתן מוצץ מיד חוזר לישון.
הבעיה הקשה היא שהוא מתעורר בין שתיים לארבע לפנות בוקר ונכנס לחלון עירות, ואז מאד קשה להרדים אותו חזרה.
אנחנו מאד משתדלים לא להרדים אותו על הידיים, אבל הוא ממש מתנגד.
אציין שהוא מתעורר ולא בוכה בהתחלה, רק משמיע קולות (פשוט קולות חזקים מספיק בשביל למנוע מאיתנו לישון) ואז אנחנו מנסים להרדים אותו - בהתחלה במיטה ובהמשך גם לוקחים אותו על הידיים. משתדלים להחזיר אותו למיטה ברגע שהוא רגוע על הידיים.
אתמול, למשל - התעורר ב-3:45. ניסינו להרדים אותו עד שש בבוקר - כל פעם על הידיים וברגע שנרגע להחזיר למיטה - אבל הוא התנגד בכל כוחו, ממש צרח כששמנו אותו במיטה, צרחות שרק הלכו והתגברו מפעם לפעם. בסופו של דבר הקמתי אותו בשש לשגרת הבוקר (החלפת טיטול, הנקה ומשחק).

מספר פרטים נוספים:
אני מנסה ללמד אותו לקחת מוצץ, אבל לא בהצלחה יתרה. כרגע אני מניחה לו את המוצץ כל פעם ביד - לפעמים הוא מצליח להכניס את המוצץ לבד אבל הרבה פעמים הוא צריך את עזרתי בכיוון המוצץ אל עבר הפה. (הרבה פעמים מביא את המוצץ לפה, אבל לא בזווית הנכונה, למשל.)
במשך היום הוא נמצא במשפחתון, שם במקרה הטוב הוא ישן שתי תנומות של כשעה ורבע (בוקר וצהריים) ובמקרה הרע פחות (שתי תנומות של חצי שעה, למשל, או אפילו פחות מזה בימים קשים.). הוא חוזר בארבע מהמשפחתון - לרוב עייף מאד. לפעמים אני מצליחה להרדים אותו לעוד תנומה אחה"צ ואז נכנס למיטה בסביבות שש וחצי - שבע. הרבה פעמים לא מצליחה להרדים אותו, ואז נכנס למיטה מאד מוקדם - בשש (כי הוא כבר שפוך מעייפות).

שאלותיי הן:
א. קודם כל - איך להתמודד עם ההתעוררות שלו וחלון העירות לפנות בוקר?
ב. איך להתקדם עם הלימוד של לקיחת מוצץ?
ג. וכמובן אם יש לך הערות כלשהן על שעות השינה וההרגלים.

בתודה מראש!
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 7 חודשים לא ישן היטב בלילה
22/06/2013 12:02
היי,
לדעתי, הדרך הכי נכונה לכם כדי להמשיך היא בעזרת אבחון פרטני וליווי יועצת שינה בכל התהליך כיוון שממה שאת מתארת אתם עושים נכון את הדברים ובכל זאת ההתעוררויות וחלונות הערות מעידים על זה שישנם גורמי תלות ו/או חוסר עקביות בהרדמות.
אין מה להתקדם עדיין עם המוצץ אם הוא אינו יודע עוד לקחת אותו מהיד שלך, לגבי חלון הערות צריך לבדוק לעומק מה קורה שם ולמה הוא מצפה ורק אז אוכל לדעת איך לסגור אותו וזה כאמור מצריך אבחון, שעות השינה בבוקר משפיעות מאוד על הלילה אבל כיון שאין לך הרבה השפעה על השינה בגן נראה שמה שאת יכולה לתת לו בבית בערב את עושה מצוין (או להוסיף עוד שינה או להקדים את שנת הלילה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד