שינויים בשינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינויים בשינה
08/02/2010 14:42
שלום גנית!
בתי בת שנתיים ו3 ח'. מגיל 5 ח' ישנה הייטב בד"כ בחדרה במיטתה, נרדמת לבד עם חיתול טטרה ומוצץ. למעט מקרים בהם חולה או משהו רגשי אין בעיות בשינה.
בחודש האחרון מתעורר קושי. קשה להשכיבה לישון, היא מתקשה לותר על אבא ואמא (אנחנו מתעקשים) ובסופו של דבר אחרי שנכנסנו ויצאנו מספר פעמים, והנחנו מספר בובות על המיטה היא נרדמת לבדה.
ב"לילה טוב" היא ישנה רצוף עד 4:30-5:30 בבוקר בלי להתעורר (עד עכשיו זה היה 6:00-6:30). בלילה רע, מתעוררת פעם-פעמיים ויש קושי להחזירה לישון.
נתקלנו בבעיה נוספת: אנחנו מתעקשים שלא להוציאה מהמיטה אם מתעוררת בלילה או בשעות המוקדמות אלא שכידוע לך בוודאי זה מלווה בבכי, השבוע בכתה מ3 בבוקר עד 5 והשכנים דפקו על הקיר. למחרת הם כבר הזמינו לנו משטרה. לא נעים בכלל.
מדוע בכלל חל השינוי? איך מתמודדים איתו? איךגורמים לה לקום מאוחר יותר? (היא עייפה מאוד במהלך היום לאור המצב) ובעיקר לאור הקושי החדש עם השכנים איך מתמודדים עם המצב?
יש לציין שהיא הולכת לישון ב19:30-20:00 וישנה שעתיים-שעתיים וחצי בצהרים.
אשמח לכל עזרה ממך
מאת: אורח/ת
2. שינויים בשינה
08/02/2010 21:36
הי,

מדברייך קשה לדעת האם ביתך היתה נרדמת באופן לגמרי עצמאי. הירדמות עצמאית פירושה שנרדמה ללא כל תלות חיצונית כשאתם מחוץ לחדר וכך גם בכל יקיצה במהלך הלילה.
אם אכן כך היה המצב, חשוב שבימים הקרובים תהיי עקבית וברורה ותחזירי אותה לשינה במיטתה עד שהמסר יקלט. אם לפני כן לא היו לה כלים לשינה עצמאית לגמרי, אז יתכן שהרגרסיה תימשך, וחשוב להקנות לה הרגלי שינה עצמאיים. לגבי שעת היקיצה המוקדמת, עלייך להתעקש להחזירה לישון על מנת שדפוס ההתעוררות המוקדמת לא יתקבע. חשוב להיענות לבכי שלה, כאשר היא מתעוררת בוכה, הרגיעי אותה במיטה ואם אינה נרגעת הרגיעי על הידיים והחזירי למיטתה כשרגועה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.