יקיצות מרובות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצות מרובות
23/06/2013 20:21
שלום,

ביתי בת חמישה וחצי חודשים. כניסתה לעולם היתה סוערת לאחר שסבלה מגזים ורפלוקס ועל כן התרגלה להירדם בידיים ו/או תוך נדנוד בעגלה.
מרגע שנולדה לא ישנה יותר מ-3.5 שעות רצוף, היתה מתעוררת ונרדמת תוך כדי הנקה. ובאופן כללי שנתה מאוד קטועה ומלווה בתנומות קצרות מאוד (גם במהלך היום חצי שעה-שעה גג)
מכיוון שאני אמורה לחזור לעבודה בעוד כשבוע ומכיוון שהיקיצות בלילה הפכו להיות כל שעה וחצי-שעתיים החלטתי לשים לזה סוף!
היא ישנה באותו חדר עם אחותה כך ששיטת ה-5 דקות לא ריאלית (וזה גם נראה לי אכזרי), לכן הנחתי כסא ליד מיטתה והתחלתי ליישם את שיטת הרם-הורד (זה כבר הלילה השלישי). בלילה הראשון לקח שעה וחצי, וכבר בלילה השני היתה הטבה.
כיום היא נרדמת במיטתה הרבה יותר בקלות, אני מניחה אותה כשהיא מנומנמת (ולפעמים אפילו כשעדיין ערה לגמרי, טופחת על הטוסיק עם ששש, והיא נרדמת. כמובן שישנן פעמים קלות יותר וקשות יותר אך סה"כ ישנה הטבה) ולפעמים אפילו לא זקוקהלהרמה על הידיים אלא פשוט להפוך אותה על הבטן, מספר טפיחות על הטוסיק ונרדמת. הבעיה היא שהיקיצות המאוד מרובות בלילה לא נעלמו, וזה נראה כאילו לא שורדת את התחלפות מחזורי השינה ומתעוררת בסיום כל מחזור!
אני מותשת!!!! לא יודעת מה לעשות...במיוחד שהיא חוזרת לישון מאוד מהר כשמגיעים אליה, איך ללמד אותה להירדם חזרה לבד????
מאת: דנית
2. ושכחתי לציין- היא סרבנית מוצצים...
23/06/2013 20:24
עד לאחרונה הייתי מוצץ אנושי אך גם מיזה נגמלה כשפשוט הפסקתי להניקה בשלושה לילות האחרונים.
לא היתה לה בעיה להיגמל מההאכלות הליליות ולא מחפשת אחר הציצי כשמתעוררת בלילה. גם בבוקר- לא "מסתערת" על הציצי כך שרעב הוא לא הבעיה...
מאת: דנית
3. יקיצות מרובות
24/06/2013 14:29
היי,
נשמע שאת ממש בדרך הנכונה!! עכשיו זה לא הזמן להתייאש אלא להמשיך, במיוחד כאשר יש הטבה.
בשלב הזה הרעיון הוא לידד אותה עם המיטה ושתלמד קודם כל להירדם בה, עדיין אין ציפייה לירידה בכמות היקיצות כי היא עדיין מאוד תלויה בך כדי להירדם.
המשיכי בכל יקיצה בלילה בדיוק מה שאת עושה בתחילת הלילה, כאשר ההרדמות יהיו טובות תוכלי להתחיל ללמד אותה להירדם ללא מגע ואח"כ כשאת איננה.
זה תהליך הדרגתי ולכן עם סבלנות ונחישות זה יקרה.
ואם את מרגישה שאת זקוקה לעידוד, לליווי, לחיזוק, להיות בטוחה שאת עושה הכל נכון, אז מומלץ להיעזר בליווי יומיומי של יועצת שינה.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד