פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0יקיצות מרובות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: הנקה
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4103 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
30/07/2025 12:33
22/07/2025 21:54
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת חמישה וחצי חודשים. כניסתה לעולם היתה סוערת לאחר שסבלה מגזים ורפלוקס ועל כן התרגלה להירדם בידיים ו/או תוך נדנוד בעגלה.
מרגע שנולדה לא ישנה יותר מ-3.5 שעות רצוף, היתה מתעוררת ונרדמת תוך כדי הנקה. ובאופן כללי שנתה מאוד קטועה ומלווה בתנומות קצרות מאוד (גם במהלך היום חצי שעה-שעה גג)
מכיוון שאני אמורה לחזור לעבודה בעוד כשבוע ומכיוון שהיקיצות בלילה הפכו להיות כל שעה וחצי-שעתיים החלטתי לשים לזה סוף!
היא ישנה באותו חדר עם אחותה כך ששיטת ה-5 דקות לא ריאלית (וזה גם נראה לי אכזרי), לכן הנחתי כסא ליד מיטתה והתחלתי ליישם את שיטת הרם-הורד (זה כבר הלילה השלישי). בלילה הראשון לקח שעה וחצי, וכבר בלילה השני היתה הטבה.
כיום היא נרדמת במיטתה הרבה יותר בקלות, אני מניחה אותה כשהיא מנומנמת (ולפעמים אפילו כשעדיין ערה לגמרי, טופחת על הטוסיק עם ששש, והיא נרדמת. כמובן שישנן פעמים קלות יותר וקשות יותר אך סה"כ ישנה הטבה) ולפעמים אפילו לא זקוקהלהרמה על הידיים אלא פשוט להפוך אותה על הבטן, מספר טפיחות על הטוסיק ונרדמת. הבעיה היא שהיקיצות המאוד מרובות בלילה לא נעלמו, וזה נראה כאילו לא שורדת את התחלפות מחזורי השינה ומתעוררת בסיום כל מחזור!
אני מותשת!!!! לא יודעת מה לעשות...במיוחד שהיא חוזרת לישון מאוד מהר כשמגיעים אליה, איך ללמד אותה להירדם חזרה לבד????
לא היתה לה בעיה להיגמל מההאכלות הליליות ולא מחפשת אחר הציצי כשמתעוררת בלילה. גם בבוקר- לא "מסתערת" על הציצי כך שרעב הוא לא הבעיה...
נשמע שאת ממש בדרך הנכונה!! עכשיו זה לא הזמן להתייאש אלא להמשיך, במיוחד כאשר יש הטבה.
בשלב הזה הרעיון הוא לידד אותה עם המיטה ושתלמד קודם כל להירדם בה, עדיין אין ציפייה לירידה בכמות היקיצות כי היא עדיין מאוד תלויה בך כדי להירדם.
המשיכי בכל יקיצה בלילה בדיוק מה שאת עושה בתחילת הלילה, כאשר ההרדמות יהיו טובות תוכלי להתחיל ללמד אותה להירדם ללא מגע ואח"כ כשאת איננה.
זה תהליך הדרגתי ולכן עם סבלנות ונחישות זה יקרה.
ואם את מרגישה שאת זקוקה לעידוד, לליווי, לחיזוק, להיות בטוחה שאת עושה הכל נכון, אז מומלץ להיעזר בליווי יומיומי של יועצת שינה.
בהצלחה!
1. יקיצות מרובות
23/06/2013 20:21
שלום,ביתי בת חמישה וחצי חודשים. כניסתה לעולם היתה סוערת לאחר שסבלה מגזים ורפלוקס ועל כן התרגלה להירדם בידיים ו/או תוך נדנוד בעגלה.
מרגע שנולדה לא ישנה יותר מ-3.5 שעות רצוף, היתה מתעוררת ונרדמת תוך כדי הנקה. ובאופן כללי שנתה מאוד קטועה ומלווה בתנומות קצרות מאוד (גם במהלך היום חצי שעה-שעה גג)
מכיוון שאני אמורה לחזור לעבודה בעוד כשבוע ומכיוון שהיקיצות בלילה הפכו להיות כל שעה וחצי-שעתיים החלטתי לשים לזה סוף!
היא ישנה באותו חדר עם אחותה כך ששיטת ה-5 דקות לא ריאלית (וזה גם נראה לי אכזרי), לכן הנחתי כסא ליד מיטתה והתחלתי ליישם את שיטת הרם-הורד (זה כבר הלילה השלישי). בלילה הראשון לקח שעה וחצי, וכבר בלילה השני היתה הטבה.
כיום היא נרדמת במיטתה הרבה יותר בקלות, אני מניחה אותה כשהיא מנומנמת (ולפעמים אפילו כשעדיין ערה לגמרי, טופחת על הטוסיק עם ששש, והיא נרדמת. כמובן שישנן פעמים קלות יותר וקשות יותר אך סה"כ ישנה הטבה) ולפעמים אפילו לא זקוקהלהרמה על הידיים אלא פשוט להפוך אותה על הבטן, מספר טפיחות על הטוסיק ונרדמת. הבעיה היא שהיקיצות המאוד מרובות בלילה לא נעלמו, וזה נראה כאילו לא שורדת את התחלפות מחזורי השינה ומתעוררת בסיום כל מחזור!
אני מותשת!!!! לא יודעת מה לעשות...במיוחד שהיא חוזרת לישון מאוד מהר כשמגיעים אליה, איך ללמד אותה להירדם חזרה לבד????
מאת: דנית
2. ושכחתי לציין- היא סרבנית מוצצים...
23/06/2013 20:24
עד לאחרונה הייתי מוצץ אנושי אך גם מיזה נגמלה כשפשוט הפסקתי להניקה בשלושה לילות האחרונים.לא היתה לה בעיה להיגמל מההאכלות הליליות ולא מחפשת אחר הציצי כשמתעוררת בלילה. גם בבוקר- לא "מסתערת" על הציצי כך שרעב הוא לא הבעיה...
מאת: דנית
3. יקיצות מרובות
24/06/2013 14:29
היי,נשמע שאת ממש בדרך הנכונה!! עכשיו זה לא הזמן להתייאש אלא להמשיך, במיוחד כאשר יש הטבה.
בשלב הזה הרעיון הוא לידד אותה עם המיטה ושתלמד קודם כל להירדם בה, עדיין אין ציפייה לירידה בכמות היקיצות כי היא עדיין מאוד תלויה בך כדי להירדם.
המשיכי בכל יקיצה בלילה בדיוק מה שאת עושה בתחילת הלילה, כאשר ההרדמות יהיו טובות תוכלי להתחיל ללמד אותה להירדם ללא מגע ואח"כ כשאת איננה.
זה תהליך הדרגתי ולכן עם סבלנות ונחישות זה יקרה.
ואם את מרגישה שאת זקוקה לעידוד, לליווי, לחיזוק, להיות בטוחה שאת עושה הכל נכון, אז מומלץ להיעזר בליווי יומיומי של יועצת שינה.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה