פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שנת יום אצל תינוק בן 5.5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

מצטערת על האורך....
בני בן 5.5 חודשים. יודע להירדם עצמאית (במיטה, ללא ציצי או ידיים), חייב מוצץ ויודע לקחת אותו לבד (מכניס ומוציא מהפה, לפעמים אפילו מוצא לבד במיטה).
בלילה ישן מהשעה 8 בערב. בסביבות 11 אני מניקה מתוך שינה (הוא לא מתעורר), ממשיך לישון, מניקה ב 6, ממשיך לישון עד 7/8/9 (תלוי ביום). לפעמים הוא צריך עזרה עם המוצץ בלילה.
הבעיה היא במהלך היום. הוא נרדם אך מתעורר לאחר מחזור אחד (30-40 דקות). גם אם אני נותנת לו מוצץ הוא לא ממשיך לישון. אם אני אוציא אותו מהמיטה כדי להרדים על הידיים הוא יתעורר ולא ירדם שוב. יחד עם זאת הוא עדיין רוצה לישון כאשר מתעורר (מפהק, משפשף את העיניים), אך לא מצליח. ככה הוא ישן בערך 3 פעמים ביום (כל שעתיים בממוצע).
נראה לי שהוא סובל מזה והשאלה היא האם זו אכן בבעיה והאם ניתן לפתור אותה? או שצריך לחכות וזה יעבור עם הגיל?
תודה רבה
אני שמחה שבנך נרדם במיטתו ללא עזרה ואף יודע לקחת את המוצץ, יחד עם זאת, הירדמות עצמאית היא כאשר הילד נרדם ללא כל תלות וללא נוכחותכם בתחילת הלילה ובכל התעוררות במהלך הלילה. מדברייך אני מבינה שבהתעוררויות בלילה הוא נרדם בהנקה. כדי לעודד אותו להירדמות עצמאית בכל יקיצה עלייך לנתק אותו כשהיניקות נחלשות ולהעביר למיטה. כמו כן רצוי להמשיך לעודד אותו לקחת את המוצץ באופן עצמאי.
לגבי תנומות היום, אלו חייבות להימשך למעלה משעה כי מחזור שינה של תינוקות אורך שעה. אם תינוק לא משלים בתנומה מחזור שינה אחד לפחות אין היא נחשבת תנומה אלא מנוחה קלה, צבירת כוחות לשעות הבאות אך לא יותר מזה. מה שרצוי לעשות זה שבתנומות יום תשבי לידו כעשר דקות לפני שאת יודעת שעומד להתעורר וברגע שאת רואה תזוזה קלה, עזרי לו לחזור לישון בעזרת נענוע, מוצץ, ליטוף או כל דבר שיעזור לו לחזור לישון - לאחר מספר פעמים הוא יעשה זאת ללא עזרתך. החשוב ביותר הוא לתפוס בזמן כי מספיק שפספסת במעט והוא כבר לא יצליח לחזור לישון.
בהצלחה,
שרון
אני אמא לתינוק בן ארבעה חודשים. בלילה, אחרי טקס השינה הוא נרדם לבד במיטתו. ביום הוא לא מצליח לישון לבד, אנחנו מרדימים אותו בידיים או בעזרת הנקה. כל שינה עורכת כחצי שעה ולא יותר! הוא מתעורר עצבני ועייף. ניתן להחזירו לישון בידיים.
יש לציין שהוא לא לוקח מוצץ.
מה ניתן לעשות על מנת שיוכל להרדם בעצמו?
תודה,
הגר
בנך עדיין צעיר ולכן, זה בסדר אם הוא מדי פעם עוד זקוק לעזרתך.
אנחנו מצפים ליכולת פיסיולוגית להירדמות עצמאית החל מגיל 5 חודשים.
אפשר להיעזר בידיים או בהנקה כדי להרגיע אותו ולהכניס אותו לאווירה של שינה אך כשהוא רגוע מומלץ להעביר אותו למיטה ולסיים שם את ההרדמה (אפשר להיעזר בליטוף/נידנוד וכו.. וכשהוא יסתגל להרדמות הללו אפשר יהיה להפסיק עם המגע ולצאת מהחדר).
כמו כן- הרדמה בעיתוי הנכון תקל עליו, השכיבי אותו לישון כשהוא מראה סימני עייפות ולא כשהוא עייף מידי או לא עייף מספיק כיון שזה מקשה על הירדמות ומוביל ליקיצות.
1. שנת יום אצל תינוק בן 5.5 חודשים
08/02/2010 15:02
שלום למומחיות השינה! מצטערת על האורך....
בני בן 5.5 חודשים. יודע להירדם עצמאית (במיטה, ללא ציצי או ידיים), חייב מוצץ ויודע לקחת אותו לבד (מכניס ומוציא מהפה, לפעמים אפילו מוצא לבד במיטה).
בלילה ישן מהשעה 8 בערב. בסביבות 11 אני מניקה מתוך שינה (הוא לא מתעורר), ממשיך לישון, מניקה ב 6, ממשיך לישון עד 7/8/9 (תלוי ביום). לפעמים הוא צריך עזרה עם המוצץ בלילה.
הבעיה היא במהלך היום. הוא נרדם אך מתעורר לאחר מחזור אחד (30-40 דקות). גם אם אני נותנת לו מוצץ הוא לא ממשיך לישון. אם אני אוציא אותו מהמיטה כדי להרדים על הידיים הוא יתעורר ולא ירדם שוב. יחד עם זאת הוא עדיין רוצה לישון כאשר מתעורר (מפהק, משפשף את העיניים), אך לא מצליח. ככה הוא ישן בערך 3 פעמים ביום (כל שעתיים בממוצע).
נראה לי שהוא סובל מזה והשאלה היא האם זו אכן בבעיה והאם ניתן לפתור אותה? או שצריך לחכות וזה יעבור עם הגיל?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום
08/02/2010 22:20
הי,אני שמחה שבנך נרדם במיטתו ללא עזרה ואף יודע לקחת את המוצץ, יחד עם זאת, הירדמות עצמאית היא כאשר הילד נרדם ללא כל תלות וללא נוכחותכם בתחילת הלילה ובכל התעוררות במהלך הלילה. מדברייך אני מבינה שבהתעוררויות בלילה הוא נרדם בהנקה. כדי לעודד אותו להירדמות עצמאית בכל יקיצה עלייך לנתק אותו כשהיניקות נחלשות ולהעביר למיטה. כמו כן רצוי להמשיך לעודד אותו לקחת את המוצץ באופן עצמאי.
לגבי תנומות היום, אלו חייבות להימשך למעלה משעה כי מחזור שינה של תינוקות אורך שעה. אם תינוק לא משלים בתנומה מחזור שינה אחד לפחות אין היא נחשבת תנומה אלא מנוחה קלה, צבירת כוחות לשעות הבאות אך לא יותר מזה. מה שרצוי לעשות זה שבתנומות יום תשבי לידו כעשר דקות לפני שאת יודעת שעומד להתעורר וברגע שאת רואה תזוזה קלה, עזרי לו לחזור לישון בעזרת נענוע, מוצץ, ליטוף או כל דבר שיעזור לו לחזור לישון - לאחר מספר פעמים הוא יעשה זאת ללא עזרתך. החשוב ביותר הוא לתפוס בזמן כי מספיק שפספסת במעט והוא כבר לא יצליח לחזור לישון.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

3. שינת תינוק בן 4 חודשים
18/12/2011 14:59
שלום, אני אמא לתינוק בן ארבעה חודשים. בלילה, אחרי טקס השינה הוא נרדם לבד במיטתו. ביום הוא לא מצליח לישון לבד, אנחנו מרדימים אותו בידיים או בעזרת הנקה. כל שינה עורכת כחצי שעה ולא יותר! הוא מתעורר עצבני ועייף. ניתן להחזירו לישון בידיים.
יש לציין שהוא לא לוקח מוצץ.
מה ניתן לעשות על מנת שיוכל להרדם בעצמו?
תודה,
הגר
מאת: אורח/ת
4. מענה
22/12/2011 22:32
היי הגר,בנך עדיין צעיר ולכן, זה בסדר אם הוא מדי פעם עוד זקוק לעזרתך.
אנחנו מצפים ליכולת פיסיולוגית להירדמות עצמאית החל מגיל 5 חודשים.
אפשר להיעזר בידיים או בהנקה כדי להרגיע אותו ולהכניס אותו לאווירה של שינה אך כשהוא רגוע מומלץ להעביר אותו למיטה ולסיים שם את ההרדמה (אפשר להיעזר בליטוף/נידנוד וכו.. וכשהוא יסתגל להרדמות הללו אפשר יהיה להפסיק עם המגע ולצאת מהחדר).
כמו כן- הרדמה בעיתוי הנכון תקל עליו, השכיבי אותו לישון כשהוא מראה סימני עייפות ולא כשהוא עייף מידי או לא עייף מספיק כיון שזה מקשה על הירדמות ומוביל ליקיצות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום