בעיות שינה ביום ובלילה - בת שנה וחודש

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה ביום ובלילה - בת שנה וחודש
28/06/2013 8:40
שלום
בתי בת שנה וחודש. בגיל שמונה חודשים למדה לישון לילה שלם. במשך 3 חודשים ישנה רצוף כל הלילה. מאז, מתעוררת בין 2-4 פעמים בלילה. היה בדרך צמיחת שיניים מסיבית (כל הטוחנות יצאו וגם כמה ניבים) אבל אנחנו כמעט 3 חודשים לא ישנים רצוף בלילה. יש מידי פעם לילה רצוף אבל בד"כ מתעוררת. כשמתעוררת מנסים קודם כל מוצץ. במידה ולא, פתרנו את ההתעוררות לפעמים בהנקה (היום כבר לא יונקת), לפעמים הוצאנו מהמיטה ולטפנו עד שנרדמה, לפעמים בקבוק מים.
בנוסף, בשבועיים האחרונים לא מצליחה להרדם בצהריים בגן למרות שהפסיקה לישון שנת בוקר. פשוט מקשקשת בלי סוף ומפריעה לילדים שישנים לידה. לבסוף בדרך כלל נרדמת ל-30-45 דקות וזהו. גם בשנת הצהריים יש לפעמים ימים טובים שבהם היא נרדמת די בקלות וישנה שעתיים.
נראה שהרגלי השינה בסה"כ נכונים, אולי זו פשוט תקופה שעוברת עליה?
גם בשעות הערות אנחנו שמים לב לשובבות חדשה שנחתה עליה, אולי זה קשור?
אשמח לעזרה ... אנחנו עייפים :-(
מאת: אורח/ת
2. בעיות שינה ביום ובלילה - בת שנה וחודש
28/06/2013 18:08
היי,
יכול להיות שדווקא השובבות החדשה היא תוצאה של עייפות ולא ההפך. מצד שני בהחלט למידה של דברים חדשים וסקרנות יכולים להוביל לשינוי בלילה וזה אכן חולף.
נשמע שבתך עדיין זקוקה לשנות הבוקר וככל שהיא עייפה יותר כך יותר קשה לה להירדם וזה פוגע גם בשנת הלילה כיון שילד עייף ישן פחות טוב ועם יותר יקיצות.
אם אכן אין לה אף גורמי תלות ועזרה בהרדמות אז שינה ארוכה יותר תעזור (להקדים את שנת הלילה, לנסות להוסיף עוד שינה ביום או להקדים את שנת הצהריים וכו'..).
במהלך הלילה לא מומלץ לתת מים או להחזיר את ההנקה שכבר לא הייתה אלא להרגיע מהבכי ולהחזיר למיטה כך עד שהיא נרדמת כמו בתחילת הלילה- עצמאית.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד