שיטת הורם הורד בתינוקת בת 5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שיטת הורם הורד בתינוקת בת 5 חודשים
02/07/2013 9:28
שלום רב
הבת שלי בסוף השבוע תהיה 5 חודשים ואתמול התחלתי איתה את שיטת הרם הורד אני אקדים ויאמר שיש לבת שלי סדר יום שמורכב מ 3 שניות במהלך היום אני המורכבת מ 4 שעות שינה לערך והחלוקה בין הבוקר לצהריים משתנה. יש לה טקס שינה קבוע מהיום הראשון והולכת לישון בין השעות 19:00 ל 20:00. אנחנו הרגלנו רוצה להירדם על הידיים לפני השינה ועכשיו אני מנסה לגמול אותה מזה ואני לא יודעת אם השיטה הזו טובה לה. אני מניחה אותה במיטה ערה ומלטפת אותה בפנים או מחזיקה לה את היד אבל היא ישר מתחילה לבכות כשאני מרימה ומרגיעה אז איך שאני מניחה אותה שוב היא ישר מתחילה שוב לבכות ונדמה לי שהיא מבינה שאם היא תבכה אני הרים אותה ולכן אני לא יודעת אם השיטה הזו טובה לה.
ואם היא לא נרגעת זה יוצא מצב שאני ממש מניחה אותה וחייבת להרים אותה שוב כי היא בוכה.
מה כדי לי לעשות?
תודה מראש
מאת: mayagili
2. שיטת הורם הורד בתינוקת בת 5 חודשים
02/07/2013 10:37
היי,
בתך בוכה כיון שאת עושה עכשיו שינוי בהרגל שהיא מכירה. זה נורמלי וטבעי עד שהיא תסתגל להרדמה החדשה. החשוב הוא להיות לידה כל הזמן ולתת לה מענה לבכי (כלומר, לא להשאיר אותה בוכה אלא להרגיע). אם את רואה שהיא מתחילה לבכות רק כדי שתרימי אותה, תנסי להרגיע קודם במיטה ורק אם זה לא מצליח אז תרימי אותה.
ובכל מקרה, תני לה את הזמן להסתגלות זה לוקח כמה לילות.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. נהיה יותר גרוע
03/07/2013 14:12
אני מנסה את השיטה ואם היא בוכה קצת אני מנסה להרגיע אם לא נרגעת אז אני מרימה אותה אבל מיום ליום היא רק בוכה יותר. אני לא יודעת אם ככה זה אמור להיות בסוף היא לא תרצה לישון במיטה כי כל הזמן זה גורם לה לבכות כשאני מניחה אותה שם. מה לעשות?
4. זה ממש לא אמור להיות ככה
03/07/2013 15:31
את אמורה לראות שיפור והקלה אחרי 3-4 לילות. במידה ולא ייתכן ומשהו לא נעשה נכון, אני מציעה לך לפנות אלינו טלפונית ולעבור את התהליך עם יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. מה יכולה להיות הסיבה?
03/07/2013 15:55
אני מניחה אותה במיטה כשאני רואה שהיא כבר מתעייפת אני מלטפת אותה וכשהיא מתחילה לבכות אני מרימה אותה מרגיעה וישר מחזירה והיא רק בוכה יותר לבסוף היא כן נרדמת אבל אחרי בכי ממש חזק עם דמעות השאלה אם ככה זה התהליך עד שזה משתפר או לא? כי אני לא רוצה שהיא לא תרצה לישון במיטה שלה.
אני לא יודעת אם אני נלחצת וככה זה אמור להיות בהתחלה או שאני עושה לא טראומה בזה ואולי כבר עדיף להרדים על הידיים
תודה מאיה
6. בלילה הראשון זה יכול להיות כך
03/07/2013 19:09
בהתחלה יש הרבה בכי כיון שהיא לא רגילה לזה וגם לא יודעת מה לעשות.
כל עוד את נמצאת תמיד איתה ונותנת לה מענה לבכי (מרגיעה אותה ונמצאת לידה) לא צריך להיות לה טראומה מזה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד