שאלה לגבי שילוב הרם הורד והנקה בלילה-בת 5.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שאלה לגבי שילוב הרם הורד והנקה בלילה-בת 5.5 חודשים
05/07/2013 8:48
בתי בת 5.5 חודשים כבר כ 3 חודשים נרדמת רק בתלות הנקה/נענוע.
ישנה ביום 2-3 תנומות של 45 דק בד"כ,אני משתדלת להאריך לה את השינה כשאפשר. כבר כחודשיים שאנחנו מנסים איתה הרם הורד, וכמובן גם מניקה כשצריך בלילה.
היא יונקת כל -3 שעות ביום,ובלילה אני מניקה אותה יותר -כל שעתיים ואפילו יותר,כי -
1.היא נרדמת בהנקה וקמה לנשנושים. אני מנסה להעיר אותה אבל זה למציצות קצרות וחלשות מאוד. 2. אני זו שבוחרת להניק אותה במקום להרגיע על הידיים כדי להרדים אותה מרוב הייאוש שלי מהתעוררויות שלי..
כמובן שהלילות שלה עדיין לא שקטים,
והשאלה שלי היא-
איך אפשר ליישם את הרם הורד בלילה כשצריך גם מדי פעם להניק? איך היא תבין מתי היא לא הולכת לקבל הנקה ומתי כן? זה לא מבלבל אותה?
ובכלל-באזור הגיל שלה-כמה שעות רצופות היא אמורה לישון? אולי אני מניקה יותר מדי?
מאת: אורח/ת
2. שאלה לגבי שילוב הרם הורד והנקה בלילה-בת 5.5 חודשים
07/07/2013 13:43
היי,
בגיל הזה בהנחה שהיא אוכל כמו שצריך במהלך היום, היא יכול לישון לילה ללא אוכל. כלומר בין 10-12 שעות. יחד עם זאת, יש תינוקות שעדיין זקוקים לאוכל בגיל הזה אך לרוב זה מסתכם בארוחה אחת.
הדרך בה היא לא תתבלבל היא אם תתנהלי מאוד בעקביות- בשעה שהיא צריכה לקבל אוכל תני לה אוכל וביקיצה בזמן שהוא לא לאוכל אל תתני לה כלל עד שתרדם גם אם היקיצה תהיה ממושכת. בהתחלה כדאי לתת לה אוכל כל 3 שעות ואז להתחיל לפתוח פערים.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. היפראקטיביות לפני השינה
19/10/2013 23:48
שלום,
ביתי בת ארבעה וחצי חדשים, בבועות האחרונים היא מאוד נהנית מלקפוץ על הרגליים בזמן שאנו אוחזים אותה, אנחנו מנסים למעט בלעשות זאת, אך לעיתים אי אפשר להתאפק כי היא ממש רוצה ונראה שאפילו זקוקה לזה. בשבוע האחרון הרצון לקפוץ התגבר ובלילה לפני השינה זה ממש כאילו היא אחוזת טירוף לעשות זאת והדבר מאריך את ההירדמות בעוד כשעה.
ממה זה נובע? ההרגשה היא שיש לזה צורך פיזיולוגי אך הייתי רוצה להבין יותר. כרגע אנו מקפיצים קצת ומנסים לחזור להנקה שמרדימה אותה. ממה שקצת קראתי כאן בפורום, אני מבינה שאתן לא ממליצות על כך. אשמח לשמוע גם על זה.
בברכה,
אורית
מאת: אורח/ת
4. היפראקטיביות לפני השינה
20/10/2013 10:44
היי אורית,

לא כ"כ הצלחתי להבין את הסיטואציה..
מבחינת שינה- מומלץ לאחר המקלחת להתחיל להוריד הילוך כדי להיכנס לשינה טובה יותר. אם את מרגישה שזה צורך שלה אפשר או לפני המקלחת או מיד אחרי המקלחת ואז להיכנס לחדר ומשם להמשיך רגוע לשינה. חשוב שאת תקבעי את הגבול ותפסיקי עם זה לאחר דקה- שתיים כדי לא להאריך בהרדמה.
באופן כללי- היפראקטיביות מעידה על עייפות יתר ולכן אולי כדאי להקדים את כל הטקס והכניסה לשינה וזה יעזור.

הייתי מציעה לך להתייעץ גם עם מלווה התפתחותית האם זה נכון מבחינה מוטורית.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד