תינוקת בת חמישה וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת חמישה וחצי חודשים
08/07/2013 20:20
היי,
רציתי לדעת האם הגיוני שבתי בת חמישה וחצי חודשים ורוצה לישון כל שעה (פלוס מינוס ) של עירנות...? נראה לי מוזר שכל בערך 50 דק של פעילות היא עייפה...
בעבר ניסיתי למשוך לפחות שעה וחצי ובכל פעם שניסיתי להרדים אותה זה היה מלווה בבכי וחוסר רוגע. מאז שאני מרדימה אותה כל בערך שעה היא נרדמת יחסית רגועה (אני מניחה אותה במיטה, יוצאת מהחדר ואם היא מתקשה אני נכנסת ועושה ששש)
זה יוצא שהיא ישנה 4-5 פעמים ביום (לא כולל הלילה), בכל פעם בין 35-45 דק ושינה אחת שאני מושכת לה לשעה וחצי... זה יוצא בערך 3.5 -4 שעות במשך היום ובלילה היא ישנה בערך 11 שעות...
היא הולכת לישון בין 19:00-19:30 ומתעוררת בין 6 ל-7. האם אני צריכה לשנות לה (אולי להאריך לעוד שעה בלילה..?)

בקשר להנקה, אני משתדלת לתת לה כל שלוש שעות אך לא תמיד כי היא רוצה הנקה לפני כל שינה. ההנקה מרגיעה אותה... כך שאין יותר מדי מרווח בין ההנקות... ( יש לציין כי היא לא נרדמת בהנקה ). האם להמשיך לתת לה לפני כל שינה?

ובקשר ללילה... לפעמים היא מתעוררת אחרי 3 שעות, לפעמים 4 ולפעמים אחרי 5. זה לא קבוע אצלה. היא קמה בין פעמיים לשלוש פעמים בלילה...
אם היא קמה אחרי שעתיים אני מרדימה אותה כמו בתחילת הלילה אבל אם יש רצף של שלוש שעות אני מניקה אותה... גם פה אני משתדלת להוציא בזמן ולא אחרי שהיא נרדמת.
האם אני צריכה להתחיל להוריד ארוחות? (היא בריאה ב״ה ושוקלת 7.5 קילו).

סליחה על האורך ותודה ...!
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת חמישה וחצי חודשים
09/07/2013 10:55
בגיל 5.5 חודשים תינוק זקוק בממוצע ל 14-16 שעות, כך נראה שזה מה שהיא עושה וזה בסדר. בנוסף גם השנות שלה יחסית קצרות ולכן הן בתדירות גדולה יותר. אם את יכולה להאריך לה עוד לפחות תנומה אחת שתהיה מעל שעה זה יהיה מעולה וכך היא תוכל להחזיק ערה יותר זמן.
בכל מקרה של חשש שהיא ישנה יותר מדי פני להיוועץ עם רופא ילדים.

הנקה- מבחינת התדירות את יכולה להתייעץ עם תזונאית תינוקות (אני יכולה להמליץ על עדי רסולי adi@kidseat.co.il). מבחינת הקשר לשינה עדיף שהיא לא תקבל הנקה בכל פעם לפני השינה כי גם אם היא לא נרדמת בזמן האוכל הקשר כאן הוא ברור וחזק. לכן, כן הייתי שומרת על פער של 3 שעות מינימום ומרגיעה אותה לפני השינה בצורה אחרת (למעשה זה אחד המטרות של טקס שינה)
בלילה למשל את עושה נכון כשאת שומרת על 3 שעות. אם זה הולך כמו שצריך את יכולה להתחיל להוריד ארוחות ולרווח לה את האוכל בלילה לכל 4 שעות וכך כל כמה לילות. אם אין הנחייה רפואית בגלל בעיות במשקל, אפשר להתחיל להוריד ארוחות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד