בת 5 חודשים מתקשה להירדם

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 5 חודשים מתקשה להירדם
08/07/2013 21:20
היי בתנו בת 5 חודשים, הנקה מלאה, 8 ק"ג. התחילה לאחרונה טעימות וכן ברזל. ישנה מזה חודש במיטה בחדר שלה.
הימים שלנו לעתים עמוסים אבל גם כאשר רגועים בבית, אני לא מצליחה להרגיל אותה ללוח זמנים קבוע: הערב מתחיל ב-1900 בטקס של אמבטיה, הנקה ארוכה וסיפור. ההרדמה עשויה לקחת חצי שעה עד שעה וחצי של בכי, נדנוד שירה מגע ועוד. בלילות קמה רק פעם אחת אבל נשארת לעתים ערה אף שעתיים. בימים לעתים יותר גרוע- שנת הבוקר נגררת לעתים לצהרים או בכלל לא, כך שלעתים ישנה 3-4 שעות במשך היום ולעתים רק חצי שעה.
בכל נסיונות ההרדמה האלה אני מגיעה הרבה פעמים להרדים אותה עלי תוך כדי הנקה. גם אביה התרגל להרדים אותה עליו תוך קפיצות על כדור פיזיו.
אנחנו רוצים לשנות את המצב וללא יודעים איך להתחיל:
האם לגמול אותה בלילה מהנקה עם בקבוק מים?
האם להרדים אותה בשיטת הרם הורד?
תודה לכן!
מאת: אורח/ת
2. בת 5 חודשים מתקשה להירדם
09/07/2013 11:03
היי,

תהליך לימוד הרגלי שינה הוא מורכב ואני ממליצה לך לעבור אותו עם יועצת שינה שתתן לך את כל הדגשים הנכונים.
מה שבתך צריכה זה גם לנתק את ההקשר בין האוכל לשינה וגם ללמוד להירדם במיטה שלה ולא על הידיים באופן עצמאי. כמו כן היא נמצאת במצב של עייפות גדולה כיון שאינה ישנה מספיק במהלך היום ולכן היא ישנה דווקא פחות טוב בלילה.

ההמלצה שלנו היא לא להכניס כלל מים ללילה כיון שילדים נוטים להתמכר לזה ולהגדיל משמעותית את כמות המים בלילה. עדיף באופן הדרגתי להוריד את מספר הארוחות בלילה ובכל כמה לילות לדחות בשעה את שעת האוכל, במקביל להקפיד שהיא לא נרדמת בזמן האוכל.

אנחנו ב'לילה טוב' מאמינות במתן מענה תמידי לבכי לכן בכל פעם שהיא בוכה גשי להרגיע אותה. אפשר עם 'הרם הורד' אבל חשוב להבין שזוהי צורת הרגעה מבכי ולא לימוד הירדמות עצמאית.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד