התעוררויות בבכי היסטרי..בת 10 חודשים.

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות בבכי היסטרי..בת 10 חודשים.
10/07/2013 17:32
היי, ראשית תודה רבה על העזרה..
האם קיים משבר שינה בגיל 10 חודשים??
הבת שלי בת 10 חודשים, נרדמת לבדה במיטה. עד לפני כמה שבועות הייתה מתעוררת באמצע הלילה פעם אחת לבקבוק אבל גמלנו אותה מזה. כמעט שבועיים פחות או יותר שהיא ישנה לילות רצופים. בלילות האחרונים היא מתעוררת באמצע הלילה בבכי קורע לב. לפעמים היא מיד חוזרת לישון, לפעמים היא נעמדת במיטה אבל חוזרת לישון אם אנחנו לא ניגשים ולפעמים נעמדת וממשיכה לבכות ממש בכי היסטרי. כשאני ניגשת אני מציעה לה מים, והיא תמיד שותה, אני מחבקת ומחזירה למיטה והיא נרדמת בחזרה. השאלה שלי-
האם אני עושה נכון כשאני מציעה לה מים? זה לא יוצר הרגל חדש?
אם לא- כיצד עליי לנהוג?

למה ההתעורריות האלו? האם זה חלום שמעיר אותה? או שיכול להיות שהיא מתעוררת מצמא?

תודה רבה,רבה!
ענבר.
מאת: אורח/ת
2. איך גמלתם אותה מהבקבוק?
10/07/2013 21:22
איך הצלחתם לגמול אותה מהבקבוק של הלילה?
3. התעוררויות בבכי היסטרי..בת 10 חודשים
10/07/2013 21:25
ענבר,

יכול בהחלט להיות חלומות בגיל הזה ויכול להיות פחד נטישה אבל במקרה כזה את תראי התנהגות אחרת- היא לא תהיה מוכנה לשחרר אותך לא ביום ולא בלילה.
כשהיא בוכה תמשיכי תמיד לגשת אליה, אם היא נרגעת מעצמה לפני שהספקת לגשת זה מעולה, אם היא זקוקה לך - רק הרגיעי את הבכי וזהו.
אנחנו לא ממליצים כלל על הכנסת מים ללילה כי ילדים נוטים להתרגל לזה ולעלות במהירות כמויות של מים ואח"כ מאוד מאוד קשה לגמול אותם מזה.
אם אחרי כל זה עדיין יישארו יקיצות כדאי לבדוק למה כי לרוב זה סימן שיש "קצה חוט" של תלות איפשהו..
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. תודה רבה!
11/07/2013 8:25
רק לגבי המים, עכשיו בקיץ שהלילות חמים לא ייתכן שהיא באמת צמאה? בשום מקרה לא לתת מים?
5. אם אפשר, עדיף להימנע ולדאוג שתהיה טמפרטורה נעימה בחדר
11/07/2013 10:05
כמו שאת ישנה את לא מרגישה צמא כך גם היא. כלומר כרגע היא לא מתעוררת מצמא אבל בהמשך זה יכול להתפתח לזה מתוך ההרגל.
יחד עם זאת, אם יש מקרה שאת מזהה שיכול להיות שהיא צמאה (מזיעה, חם בחדר וכו'..) אפשר לתת לה מעט מים. שיהיה מדוד כמות קטנה ועדיף בכוס מעבר ולא מבקבוק. כמובן, שימי לב לתדירות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד