פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת 9 חודשים לא מוכנה לישון במיטה שלה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לתינוקת מקסימה וכובשת, עם חיוך שלא משאיר אף אחד אדיש.
יש לה מזג נוח ובאמת שכיף לי איתה, אני איתה בבית כבר 9 חודשים ונהנית מכל רגע..טפו טפו טפו היא תינוקת שלא בוכה..
עד שמגיע הלילה וצריך ללכת לישון במיטה.
עד עכשיו היא ישנה איתי במיטה(כן כן ממש איתי במיטה) אציין שהיא גם יונקת.
אני מרגישה באיזה שהוא מקום שהגיע הזמן להעביר אותה לישון במיטה שלה, היא לא מוכנה בשום פנים ואופן, היא בוכה, כל מה שהיא לא בוכה במשך היום היא בוכה כשמנסים לשים אותה במיטה לישון..בהתחלה היא קצת משחקת אבל אחרי 10 דקות רבע שעה בא הבכי..ונמשך..ונמשך..ונמשך..ונמשך..
היא לא תינוקת פינוקי כזו שמניחה ראש וגם לא אחת שנרדמת על הידיים..אלא בעגלה או בהנקה..
אני די אובדת עצות..
אשמח לעזרה..
ובעיקר לשמוע שאני לא היחידה בזה..למרות שאני יודעת שלא..
בברכת לילה שקט לכולנו :)
את בהחלט לא היחידה :-)
כמו שציינת בתך רגילה להירדם איתך במיטה או בעגלה או בהנקה, בכולם היא מקבלת עזרה בנוכחות ומגע שלך ולכן כשהיא מגיעה למיטה היא מתנגדת לזה וזה טבעי. הדרך ללמד אותה שזה בסדר להירדם במיטה היא להרדים אותה שם תמיד. לשים לב שהיא לא נרדמת בהנקה ולא איתך. אפשר בהתחלה לשבת לידה ולתת לה מגע ולהרגיע על הידיים במידת הצורך אבל בסופו של דבר ההירדמות היא במיטה, אחרי 3-4 פעמים שזה יקרה (ברציפות) הבכי יתחיל להיחלש ובהדרגה להיפסק.
בהצלחה
ניסיתי את הדרך של ללטף אותה ולהרגיע אותה, להרים ולהרגיע..ניסיתי לתת לבעלי שיעשה את זה, במשך 4 שעות הוא ניסה להרדים אותה והיא לא הפסיקה לבכות, ברגע שהוא ניסה להניח אותה במיטה התעוררה והתחילה לבכות.. עד שלבסוף הנקתי אותה ונרדמה וישנה שם בלילה..עכשיו אני פשוט מניקה אותה והיא נרדמת ואני מניחה אותה במיטה..משהו שהוא גם קצת התקדמות כי בהתחלה היא בכלל לא הסכימה לישון שם..ועכשיו היא מתעוררת שם ומשחקת ודווקא חביב לה שם. :)
ניסינו לעייף אותה ולהניח אותה שם. יש לה חושים מחודדים והיא קולטת ישר כל מה שאנחנו מנסים לעשות..ניסינו להיות יצירתיים..וכלום היא יכולה לשפשף עיניים, לגרד באוזן, לפהק להיות עייפה לגמרי, אבל בשניה שנניח אותה במיטה זהו, העייפות כאילו נעלמה וכבר לא עייפים כדי שנוציא אותה מהמיטה.
אין שום הכרח לקחת מוצץ ואם היא לא רוצה אז שלא תיקח, יחד עם זאת, אפשר להמשיך ולנסות לתת לה בזמני ערות ורוגע ויש סיכוי שהיא תחזור להשתמש בו. גם ככל שיפסקו ההנקות יש סיכוי שהיא תשתמש יותר במוצץ.
כאמור, ביתך זקוקה להנקה כדי להירדם וכדי שהיא תוכל להתחיל ללמוד להירדם לבד צריך לנתק לה את הקשר בין ההנקה למיטה וזה יעשה רק ע"י כך שהיא לא תירדם בזמן ההנקה.
כדי לעבור את התהליך הזה בצורה הכי טובה וכדי להבין למה היא לא נרגעת ולא מוכנה להירדם במיטה מומלץ לעשות אבחון ותהליך עם ליווי של יועצת, רק כך תקבלו את הכלים המדויקים לכם.
בהצלחה
1. בת 9 חודשים לא מוכנה לישון במיטה שלה
11/07/2013 23:06
בס"דאני אמא לתינוקת מקסימה וכובשת, עם חיוך שלא משאיר אף אחד אדיש.
יש לה מזג נוח ובאמת שכיף לי איתה, אני איתה בבית כבר 9 חודשים ונהנית מכל רגע..טפו טפו טפו היא תינוקת שלא בוכה..
עד שמגיע הלילה וצריך ללכת לישון במיטה.
עד עכשיו היא ישנה איתי במיטה(כן כן ממש איתי במיטה) אציין שהיא גם יונקת.
אני מרגישה באיזה שהוא מקום שהגיע הזמן להעביר אותה לישון במיטה שלה, היא לא מוכנה בשום פנים ואופן, היא בוכה, כל מה שהיא לא בוכה במשך היום היא בוכה כשמנסים לשים אותה במיטה לישון..בהתחלה היא קצת משחקת אבל אחרי 10 דקות רבע שעה בא הבכי..ונמשך..ונמשך..ונמשך..ונמשך..
היא לא תינוקת פינוקי כזו שמניחה ראש וגם לא אחת שנרדמת על הידיים..אלא בעגלה או בהנקה..
אני די אובדת עצות..
אשמח לעזרה..
ובעיקר לשמוע שאני לא היחידה בזה..למרות שאני יודעת שלא..
בברכת לילה שקט לכולנו :)
מאת: רעות דהרי
2. בת 9 חודשים לא מוכנה לישון במיטה שלה
14/07/2013 18:52
היי רעות,את בהחלט לא היחידה :-)
כמו שציינת בתך רגילה להירדם איתך במיטה או בעגלה או בהנקה, בכולם היא מקבלת עזרה בנוכחות ומגע שלך ולכן כשהיא מגיעה למיטה היא מתנגדת לזה וזה טבעי. הדרך ללמד אותה שזה בסדר להירדם במיטה היא להרדים אותה שם תמיד. לשים לב שהיא לא נרדמת בהנקה ולא איתך. אפשר בהתחלה לשבת לידה ולתת לה מגע ולהרגיע על הידיים במידת הצורך אבל בסופו של דבר ההירדמות היא במיטה, אחרי 3-4 פעמים שזה יקרה (ברציפות) הבכי יתחיל להיחלש ובהדרגה להיפסק.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. המשך
15/07/2013 11:44
אני אוסיף שהיא לא לוקחת מוצץ, בהתחלה עד גיל חצי שנה היא לקחה בלי בעיה ועכשיו היא לא מוכנה יותר.ניסיתי את הדרך של ללטף אותה ולהרגיע אותה, להרים ולהרגיע..ניסיתי לתת לבעלי שיעשה את זה, במשך 4 שעות הוא ניסה להרדים אותה והיא לא הפסיקה לבכות, ברגע שהוא ניסה להניח אותה במיטה התעוררה והתחילה לבכות.. עד שלבסוף הנקתי אותה ונרדמה וישנה שם בלילה..עכשיו אני פשוט מניקה אותה והיא נרדמת ואני מניחה אותה במיטה..משהו שהוא גם קצת התקדמות כי בהתחלה היא בכלל לא הסכימה לישון שם..ועכשיו היא מתעוררת שם ומשחקת ודווקא חביב לה שם. :)
ניסינו לעייף אותה ולהניח אותה שם. יש לה חושים מחודדים והיא קולטת ישר כל מה שאנחנו מנסים לעשות..ניסינו להיות יצירתיים..וכלום היא יכולה לשפשף עיניים, לגרד באוזן, לפהק להיות עייפה לגמרי, אבל בשניה שנניח אותה במיטה זהו, העייפות כאילו נעלמה וכבר לא עייפים כדי שנוציא אותה מהמיטה.
מאת: רעות דהרי
4. עייפות יתר דווקא מקשה על הירדמות ואף מעוררת
15/07/2013 13:57
ולכן לא מומלץ למשוך ילד עייף, להפך, אם תשכיבו אותה לישון בזמן המתאים ההרדמה תהיה קלה יותר. העובדה שהיא נראית ערנית זה לא אומר שאינה עייפה.אין שום הכרח לקחת מוצץ ואם היא לא רוצה אז שלא תיקח, יחד עם זאת, אפשר להמשיך ולנסות לתת לה בזמני ערות ורוגע ויש סיכוי שהיא תחזור להשתמש בו. גם ככל שיפסקו ההנקות יש סיכוי שהיא תשתמש יותר במוצץ.
כאמור, ביתך זקוקה להנקה כדי להירדם וכדי שהיא תוכל להתחיל ללמוד להירדם לבד צריך לנתק לה את הקשר בין ההנקה למיטה וזה יעשה רק ע"י כך שהיא לא תירדם בזמן ההנקה.
כדי לעבור את התהליך הזה בצורה הכי טובה וכדי להבין למה היא לא נרגעת ולא מוכנה להירדם במיטה מומלץ לעשות אבחון ותהליך עם ליווי של יועצת, רק כך תקבלו את הכלים המדויקים לכם.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה