פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן חודשיים וחצי ישן מעט במהלך היום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן חודשיים וחצי, ישן טוב ורצוף במהלך הלילה בין 23 ל- 6:30, אולם ישן מעט במהלך היום. אחרי שיונק ב- 6:30 הוא חוזר לישון עד 9:30, ומאז ישן חצי שעה כל 3 שעות (בסה"כ 4 פעמים). לאחרונה החל לישון בצהריים במשך שעה אך לא מעבר לכך. בלילה הוא נרדם לבד במיטתו עם מעט עזרה ומוצץ, אולם במהלך היום הוא מתקשה להרדם וצריך להרגע בידיי לפני שאני מניחה אותו במיטתו. יש לו שגרת יום מאוד מובנה וברורה, אולם אני מרגישה שהוא לא ישן מספיק במהלך היום, מתעורר מוקדם מידי משנתו ואז בוכה נורא ולא נרגע עד שאני מניקה אותו.
מה אוכל לעשות בכדי לגרום לו לישון זמן ממושך יותר במהלך היום וכמה זמן הוא אמור לישון?
תודה!
סדר יום קבוע הוא מאוד חשוב וזה מעולה, תמשיכי בזה.
בגיל הזה אנחנו עדיין לא עושים תהליך אבל כן יש כמה דברים שאפשר לעשות כמו סדר יום כולל שעות שינה, לצאת לפחות פעם ביום לטיול בחוץ (כדי לעזור לו לעשות הפרדה בין היום ללילה), טקס שינה ברור בתחילת הלילה (מומלץ בסביבות 18:00-19:00) ולאחריו התחלת שנת הלילה (ואז ייתכן והבוקר יתחיל ב- 06:30 ואולי זה יסדר לך אחרת את שעות השינה).
שינה קצרה לרוב מגיע מעייפות יתר שמגיעה מעיתוי שינה לא נכון.
מומלץ לבצע את השינה בחדר חשוך יחסית וחסר גירויים אפשר ורצוי לערוך טקס שינה קצר גם במהלך היום, ולבצע את סדר היום עם "סמני דרך" כלומר- כל יום אחרי טיול יש שנת בוקר וכו'..
כל אלה אמורים לעזור לך להאריך את השינה הקצרה.
בהצלחה
1. בן חודשיים וחצי ישן מעט במהלך היום
13/07/2013 22:56
שלום רב,בני בן חודשיים וחצי, ישן טוב ורצוף במהלך הלילה בין 23 ל- 6:30, אולם ישן מעט במהלך היום. אחרי שיונק ב- 6:30 הוא חוזר לישון עד 9:30, ומאז ישן חצי שעה כל 3 שעות (בסה"כ 4 פעמים). לאחרונה החל לישון בצהריים במשך שעה אך לא מעבר לכך. בלילה הוא נרדם לבד במיטתו עם מעט עזרה ומוצץ, אולם במהלך היום הוא מתקשה להרדם וצריך להרגע בידיי לפני שאני מניחה אותו במיטתו. יש לו שגרת יום מאוד מובנה וברורה, אולם אני מרגישה שהוא לא ישן מספיק במהלך היום, מתעורר מוקדם מידי משנתו ואז בוכה נורא ולא נרגע עד שאני מניקה אותו.
מה אוכל לעשות בכדי לגרום לו לישון זמן ממושך יותר במהלך היום וכמה זמן הוא אמור לישון?
תודה!
מאת: אורח/ת
2. בן חודשיים וחצי ישן מעט במהלך היום
14/07/2013 21:44
בגיל הזה הוא אמור לישון כ-16 שעות שינה ביממה. זה יוצא שבערך כל שעה הוא אמור לישון שעה-שעה וחצי ובלילה כ- 10-12 שעות (עדיין לא רצוף עם יקיצות לאוכל כמובן). סדר יום קבוע הוא מאוד חשוב וזה מעולה, תמשיכי בזה.
בגיל הזה אנחנו עדיין לא עושים תהליך אבל כן יש כמה דברים שאפשר לעשות כמו סדר יום כולל שעות שינה, לצאת לפחות פעם ביום לטיול בחוץ (כדי לעזור לו לעשות הפרדה בין היום ללילה), טקס שינה ברור בתחילת הלילה (מומלץ בסביבות 18:00-19:00) ולאחריו התחלת שנת הלילה (ואז ייתכן והבוקר יתחיל ב- 06:30 ואולי זה יסדר לך אחרת את שעות השינה).
שינה קצרה לרוב מגיע מעייפות יתר שמגיעה מעיתוי שינה לא נכון.
מומלץ לבצע את השינה בחדר חשוך יחסית וחסר גירויים אפשר ורצוי לערוך טקס שינה קצר גם במהלך היום, ולבצע את סדר היום עם "סמני דרך" כלומר- כל יום אחרי טיול יש שנת בוקר וכו'..
כל אלה אמורים לעזור לך להאריך את השינה הקצרה.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה