שנת יום והרדמות של תינוק בת 4.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת יום והרדמות של תינוק בת 4.5 חודשים
11/02/2010 10:33
שלום רב.
תינוקת שלי ב4.5 חודשים. היא ישנה מצוין במהלך ה לילה ו גם בשנת הצהריים, אבל היא מתעוררת בקלות בשעות היום ומתקשה להירדם שוב.
שנת בוקר ו ערב מאוד קצרים בממוצה 40 דקות.
בעיה הכי גדולה- הרדמות. לאחרונה היא התחילה להירדם עם הבקבוק(היא לא כל כך מחבבת מוצץ). זה לא תמיד קורה ואז היא נרדמת עם בכי ( יותר נכון להגיד היסטריה) . כל התהליך לוקח בין 20 דקות לשעה( חשוב לציין שנרדמת לבד במיטה,אבל אני חייבת להיות ליד). בדרך כלל זה גורם לה לקום עם דמעות. כמובן כאשר מדובר על להירדם ולישון על הידיים בעיה לא קיימת. העם קיימת דרך להקל עליה בשלבי הרדמות?
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת 4.5 חודשים
11/02/2010 13:43
הי,

ביתך עדיין צעירה וטבעי שתזדקק לעזרה שלך בהירדמות. יחד עם זאת נראה שביתך פיתחה תלות בהירדמות עם הבקבוק וחשוב להתחיל ללמד אותה הירדמות עצמאית ללא תלות בגורמים חיצוניים. בשלב ראשון עלייך להפריד בין שינה לבין הבקבוק ולשם כך כשהיא יונקת מהבקבוק, שימי לב כשהיניקות נחלשות ונתקי אותה מהבקבוק. השכיבי אותה במיטה, שבי קרוב אליה ועזרי לה להירדם תוך כדי מגע שלך. אם בוכה ואינה נרגעת במיטה הוציאי אותה הרגיעי על הידיים והחזירי למיטה. המטרה היא לידד אותה עם המיטה ולאפשר לה להירדם בתוך המיטה עם מגע שלך. בשלבים הבאים תוכלי לאט לאט ובהדרגה להפחית את המגע והנוכחות שלך.
לגבי שנות היום, תינוק צריך להשלים מחזור שינה של שעה לפחות כדי שזו תיחשב לשינה. אם היא ישנה לפחות פעם אחת במהלך היום במשך שעה רצוף אין צורך כרגע לעשות דבר בנושא. העבודה על שנת הלילה יכולה לשפר גם את שנת היום. אם היא אינה ישנה אפילו פעם אחת במשך שעה רצוף נסי לשבת לידה לפני הזמן שהיא צפויה להתעורר וברגע שמתחילה תזוזה קלה עזרי לה לחזור ולישון בתוך המיטה (על ידי טפיחות, נענוע קל וכו'). בתוך מספר ימים תראי שהיא תמשיך לישון בכוחות עצמה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.