פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוק בן חודשיים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

איך אני יכולה לעזור לו להירדם באופן עצמאי? האם לוותר על המוצץ או שיש סיכוי שהוא עדיין יקח?
דבר נוסף זה הסדר יום, הוא הולך לישון את שנת הלילה שלו רק ב 22:00, הבנתי שב 19:30 הוא כבר אמור לישון אבל הוא לא ירדם לפני 22:00. האם זה תקין?
תמשיכי להציע מוצץ בהחלט יש סיכוי שייקח.
זה נכון שהוא אמור להתחיל לישון שנת לילה הרבה יותר מוקדם, יחד עם זאת הוא בגיל שבו אין יום ולילה אלא רוב הזמן הוא אמור לישון. בנך ככל הנראה נמצא בעייפות יתר ולכן יותר קשה לו להירדם.
התחילי בזה שתעזרי לו להפריד בין היום ללילה ע"י כך שביום תצאו לטיול באור שמש ובערב ערכי לו טקס שינה קבוע (אפילו בסביבות 18:30) שלאחריו הוא למעשה יתחיל את שנת הלילה. במהלך היום אפשר לתת לו שינה אחת ארוכה במנשא כדי לאפשר לו שעות שינה- ככל שישן טוב יותר ביום כך ישן טוב יותר גם בלילה. מומלץ להחשיך לו את החדר גם בשנות היום כדי להקל עליו להירדם. את יכולה לנסות לעטוף אותו זה יכול לעזור בהירדמות על הגב במיטה שלו.
כשהוא רגוע ורוצה לישון הניחי במיטה עם מגע אבל אם הוא בוכה הרימי על הידיים, גם אם בהתחלה זה מסתיים בהירדמות על הידיים הניחי יותר ויותר במיטה בזמן רגיעה כדי שהוא יתחיל להתידד איתה ובהדרגה גם יצליח להירדם בה.
1. תינוק בן חודשיים
21/07/2013 13:56
הקטן שלי בן חודשיים, הבעיה שלי מתחילה בזה שהוא לא לוקח מוצץ, כל עניין ההירדמות יכול לקחת שעות..במיוחד בלילה..אני ממש מותשת, ניסיתי הכל, תפיחות קטנות, קולות נעימים, כל העניין שלפעמים הוא כן רוצה את המוצץ שאני מציעה לו, הוא לוקח, מוצץ אותו דקה ומוציא מהפה ואז הוא נהיה חסר מנוחה. בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי מרדימה אותו על הבטן בנידנודים קלים עד שהוא נרגע ובסוף נרדם לבד...איך אני יכולה לעזור לו להירדם באופן עצמאי? האם לוותר על המוצץ או שיש סיכוי שהוא עדיין יקח?
דבר נוסף זה הסדר יום, הוא הולך לישון את שנת הלילה שלו רק ב 22:00, הבנתי שב 19:30 הוא כבר אמור לישון אבל הוא לא ירדם לפני 22:00. האם זה תקין?
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן חודשיים
23/07/2013 18:22
לתינוק בגיל הזה זה עדיין בסדר שלא יירדם הירדמות עצמאית. לא כולם מסוגלים לכך, לכן, אנחנו מתחילים בתהליכים כאלה החל מגיל 5 חודשים.תמשיכי להציע מוצץ בהחלט יש סיכוי שייקח.
זה נכון שהוא אמור להתחיל לישון שנת לילה הרבה יותר מוקדם, יחד עם זאת הוא בגיל שבו אין יום ולילה אלא רוב הזמן הוא אמור לישון. בנך ככל הנראה נמצא בעייפות יתר ולכן יותר קשה לו להירדם.
התחילי בזה שתעזרי לו להפריד בין היום ללילה ע"י כך שביום תצאו לטיול באור שמש ובערב ערכי לו טקס שינה קבוע (אפילו בסביבות 18:30) שלאחריו הוא למעשה יתחיל את שנת הלילה. במהלך היום אפשר לתת לו שינה אחת ארוכה במנשא כדי לאפשר לו שעות שינה- ככל שישן טוב יותר ביום כך ישן טוב יותר גם בלילה. מומלץ להחשיך לו את החדר גם בשנות היום כדי להקל עליו להירדם. את יכולה לנסות לעטוף אותו זה יכול לעזור בהירדמות על הגב במיטה שלו.
כשהוא רגוע ורוצה לישון הניחי במיטה עם מגע אבל אם הוא בוכה הרימי על הידיים, גם אם בהתחלה זה מסתיים בהירדמות על הידיים הניחי יותר ויותר במיטה בזמן רגיעה כדי שהוא יתחיל להתידד איתה ובהדרגה גם יצליח להירדם בה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום