שנת יום אצל בת שנה וחודשיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת יום אצל בת שנה וחודשיים
02/08/2013 18:45
שלום,

ביתי בת שנה וחודשיים נמצאת במסגרת של משפחתון, שם ישנה יפה בוקר וצהריים (שעה בבוקר ושעה וחצי בצהריים). אנחנו מתקשים מאוד להרדים אותה את שנת הבוקר והצהריים בבית. למשל היום (שישי) נכנסה למיטה בשעה שבה רגילה לישון בגן, לאחר טקס שינה קצר (סיפור והחלפת טיטול) ולא הצליחה להרדם. נכנסנו מידי ~5 דקות אליה, ליטוף קצר והסבר שהולכים לישון אבל לא הצליח. כעבור כמעט שעה, החלטנו לוותר. במצב כזה, היא הרבה פעמים נרדמת בטיול (לאחר שאנחנו נשברים) או לא ישנה ואז באזור 18:00-18:30 נשברת ונרדמת לכשעה ולא מצליחה להרדם כרגיל כמו כל ערב (הולכת לישון די יפה בד"כ באזור 19:30 וישנה עד סביבות 6:30).

איך אפשר לעזור לה? בגן היא נרדמת יפה, פשוט כנראה אין לה הרגלים טובים אצלנו ביום (בלילה המצב הרבה יותר טוב, כאמור).
נשמח לעזרה :-)
תודה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום אצל בת שנה וחודשיים
04/08/2013 17:20
היי,

תינוקות וילדים עושים את ההפרדה מאוד ברור- מה שהם יודעים שעושים בגן זה מה שהם יעשו שם ומה שהם רגילים שעושים בבית זה מה שהם יעשו.
זה מאוד נכון לשמור על שגרת השינה שלה, יחד עם זאת, סדר היום משתנה (כי מה לעשות, אף אחד מאיתנו לא עושה בבית מפגש בתשע בבוקר..) וגם לזה יש משמעות.
אבל מה שבעיקר משפיע זה אופן ההרדמה. כאשר בתך תדע להירדם באופן עצמאי ועם חוויה חיובית היא תסכים לעשות את זה גם ביום וגם בלילה. אם היא תבין שכשהיא בוכה חזק והרבה אז היא "מקבלת" את מה שרצתה ומוותרים לה על השינה היא תמשיך בזה וזה עלול רק להתעצם ולהתחיל להופיע גם בהרדמות בתחילת הלילה. לכן, מאוד לא מומלץ להישבר באמצע גם אם יהיו כמה ימים קשים חשוב שבסוף ההרדמות היא תירדם במיטה שלה גם אם זה עם עזרה שלכם (מגע).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד