פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0מעבר משנת REM ל- NREM
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני מתנצלת מראש על האורך, אך אני ממש זזקוקה להנחייתך.
בני בן 4 חודשים וכנראה סובל מבעיות שינה. אני ובעלי היינו בהרצאה שלך ביום שישי (שסיפקה לו כלים רבים) וכבר התחלנו ליישם את השיטה במספר מישורים. יש לי מספר שאלות בנוגע לדרך בה עוזרים לילד לבצע את המעבר משנת חלום לשינה השקטה.
שמתי לב שאחרי 35-40 דק', בני מתעורר. הנשימה שלו מהירה יותר, העיניים זזות ולפעמים הוא פותח אותן לרווחה, אך הוא ממש רוצה להמשיך לישון.
לכן, לפי עצתך, אני יושבת כ-10 דק' לפני כן, ומנסה למנוע את ההתעוררות, אך לא מצליחה. אני שמה עליו יד, לוחשת ששש.. ואם צריך, שמה מוצץ. הבעיה היא-
1. איני יודעת כמה זמן צריך לשבת לידו (גם כשנראה שהוא נרגע, אני יוצאת מהחדר כעבור 5 דק' ואז יש בכי) ואז במשך חצי שעה אני יוצאת ונכנסת כדי להרגיע שוב.
2. מה עוד אפשר לעשות כדי למנוע את ההתעוררויות הללו? אפשר גם להרים על הידיים? או לשים מוזיקה?
3. אם הוא ישן במשך שעתיים, אני צריכה לעזור לו לעבור לשינה השקטה פעמיים (כל חצי שעה?)
תודה רבה רבה!
מה שאת מתארת היא למעשה טכניקה של מניעת התעוררות, הרעיון הוא לעזור לתינוק לעבור משנת חלום לשינה שקטה על ידי מגע לפני שהילד מתעורר. ההמלצה שלי היא למנוע התעוררות רק כאשר מדובר בתינוק אשר אינו ישן אפילו תנומה אחת במשך היום של שעה לפחות. אם זהו המצב אצל בנך המשיכי לעשות זאת במשך כמה ימים. שבי לידו ועזרי לו להמשיך לישון עד שאת מזהה שהשינה שקטה יותר ועמוקה. אין צורך לעשות זאת כל חצי שעה, מספיקה מניעת התעוררות אחת שכן המטרה היא לאפשר לו לישון לפחות שעה. מאחר ומדובר בתנומות יום שבהן בדרך כלל קשה יותר להחזיר את הילד לישון, אם לא הצלחת להחזירו לישון תנסי שוב בתנומה הבאה.
בהצלחה,
שרון
כאמור, בני בן 4 חודשים. יכול להיות ועצם העובדה שקשה לו לעבור לבד בין השלבים זה בגלל גילו וזה אמור להשתפר לבד? אני ממש מרחמת עליו כי גם ביום וגם בלילה השינה שלו כל הזמן נקטעת. אנחנו כבר בשלב השני של שיטת לילה טוב (נרדם במיטה לבד, אני לידו ונוגעת רק כשבוכה) אבל לאחר 30-40 דק' הוא ממש מתעורר, אך מאוד רוצה לחזור לישון. אם אני שמה מוצ, הוא נרדם מיד אבל לוקח לו בערך עוד 10 דק' להירדם לגמרי שוב. אני מנסה למנוע את ההתעוררויות כבר מס' ימים ואני לא רואה שזה מתקדם.
האם יש צורך לפנות לגורם מקצועי שיעזור?
אני ממש דואגת משום שהשינה היא דבר מאוד חשוב ונראה כי הוא לא מקבל את מה שהוא צריך- לא ביום ולא בלילה..
תודה שוב.
אני מבינה את הדאגה ויחד עם זאת בנך עדיין צעיר וטבעי שיזדקק ליותר עזרה בהרדמות. המשיכי לעבוד איתו על לימוד הירדמות עצמאית כדי שיוכל בהמשך להינות מהרגלי שינה טובים ובריאים. לגבי המוצץ, התחילי ללמד אותו בהדרגה לקחת את המוצץ לבדו, בתחילה בשעות עירות ולאט לאט למדי אותו גם בלילה לקחת את המוצץ בכוחות עצמו. ושוב, בגיל 4 חודשים תינוקות רבים עדיין זקוקים לעזרת ההורים כדי להירדם.
המשיכי לנסות ולמנוע התעוררות בשנת היום שלו למשך עוד כמה ימים ואז הפסיקי למשך מספר ימים. ייתכן שתראי שיפור.
בהצלחה,
שרון
1. מעבר משנת REM ל- NREM
15/02/2010 8:31
גנית שלום,אני מתנצלת מראש על האורך, אך אני ממש זזקוקה להנחייתך.
בני בן 4 חודשים וכנראה סובל מבעיות שינה. אני ובעלי היינו בהרצאה שלך ביום שישי (שסיפקה לו כלים רבים) וכבר התחלנו ליישם את השיטה במספר מישורים. יש לי מספר שאלות בנוגע לדרך בה עוזרים לילד לבצע את המעבר משנת חלום לשינה השקטה.
שמתי לב שאחרי 35-40 דק', בני מתעורר. הנשימה שלו מהירה יותר, העיניים זזות ולפעמים הוא פותח אותן לרווחה, אך הוא ממש רוצה להמשיך לישון.
לכן, לפי עצתך, אני יושבת כ-10 דק' לפני כן, ומנסה למנוע את ההתעוררות, אך לא מצליחה. אני שמה עליו יד, לוחשת ששש.. ואם צריך, שמה מוצץ. הבעיה היא-
1. איני יודעת כמה זמן צריך לשבת לידו (גם כשנראה שהוא נרגע, אני יוצאת מהחדר כעבור 5 דק' ואז יש בכי) ואז במשך חצי שעה אני יוצאת ונכנסת כדי להרגיע שוב.
2. מה עוד אפשר לעשות כדי למנוע את ההתעוררויות הללו? אפשר גם להרים על הידיים? או לשים מוזיקה?
3. אם הוא ישן במשך שעתיים, אני צריכה לעזור לו לעבור לשינה השקטה פעמיים (כל חצי שעה?)
תודה רבה רבה!
מאת: אורח/ת
2. מעבר בשלבי שינה
15/02/2010 23:06
הי,מה שאת מתארת היא למעשה טכניקה של מניעת התעוררות, הרעיון הוא לעזור לתינוק לעבור משנת חלום לשינה שקטה על ידי מגע לפני שהילד מתעורר. ההמלצה שלי היא למנוע התעוררות רק כאשר מדובר בתינוק אשר אינו ישן אפילו תנומה אחת במשך היום של שעה לפחות. אם זהו המצב אצל בנך המשיכי לעשות זאת במשך כמה ימים. שבי לידו ועזרי לו להמשיך לישון עד שאת מזהה שהשינה שקטה יותר ועמוקה. אין צורך לעשות זאת כל חצי שעה, מספיקה מניעת התעוררות אחת שכן המטרה היא לאפשר לו לישון לפחות שעה. מאחר ומדובר בתנומות יום שבהן בדרך כלל קשה יותר להחזיר את הילד לישון, אם לא הצלחת להחזירו לישון תנסי שוב בתנומה הבאה.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. המשך למעבר משינת חלום לשינה שקטה
17/02/2010 9:26
היי שוב, ותודה על המענה.כאמור, בני בן 4 חודשים. יכול להיות ועצם העובדה שקשה לו לעבור לבד בין השלבים זה בגלל גילו וזה אמור להשתפר לבד? אני ממש מרחמת עליו כי גם ביום וגם בלילה השינה שלו כל הזמן נקטעת. אנחנו כבר בשלב השני של שיטת לילה טוב (נרדם במיטה לבד, אני לידו ונוגעת רק כשבוכה) אבל לאחר 30-40 דק' הוא ממש מתעורר, אך מאוד רוצה לחזור לישון. אם אני שמה מוצ, הוא נרדם מיד אבל לוקח לו בערך עוד 10 דק' להירדם לגמרי שוב. אני מנסה למנוע את ההתעוררויות כבר מס' ימים ואני לא רואה שזה מתקדם.
האם יש צורך לפנות לגורם מקצועי שיעזור?
אני ממש דואגת משום שהשינה היא דבר מאוד חשוב ונראה כי הוא לא מקבל את מה שהוא צריך- לא ביום ולא בלילה..
תודה שוב.
מאת: אורח/ת
4. תשובה - המשך
17/02/2010 9:38
הי,אני מבינה את הדאגה ויחד עם זאת בנך עדיין צעיר וטבעי שיזדקק ליותר עזרה בהרדמות. המשיכי לעבוד איתו על לימוד הירדמות עצמאית כדי שיוכל בהמשך להינות מהרגלי שינה טובים ובריאים. לגבי המוצץ, התחילי ללמד אותו בהדרגה לקחת את המוצץ לבדו, בתחילה בשעות עירות ולאט לאט למדי אותו גם בלילה לקחת את המוצץ בכוחות עצמו. ושוב, בגיל 4 חודשים תינוקות רבים עדיין זקוקים לעזרת ההורים כדי להירדם.
המשיכי לנסות ולמנוע התעוררות בשנת היום שלו למשך עוד כמה ימים ואז הפסיקי למשך מספר ימים. ייתכן שתראי שיפור.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

חזרה לעמוד הראשי של