תינוקת בת 5.5 חודשים - שינת לילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 5.5 חודשים - שינת לילה
15/02/2010 9:10
שלום,
בתי מתעוררת בלילה לפחות 3-4 פעמים, ונרדמת חזרה רק בהנקה. לא לוקחת מוצץ. מה הדבר הנכון לעשות? להמשיך להניק אותה? אני חייבת להוסיף שביום ובפעם ראשונה בלילה היא נרדמת במיטתה בלי הנקה.
תודה!
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת 5.5 חודשים
15/02/2010 23:06
הי,

מדברייך נראה שביתך פיתחה תלות בהירדמות תוך כדי הנקה. בדרך כלל כשילד תלוי בגורם חיצוני על מנת להירדם עם הזמן מתפתחת עמידות. העמידות מתבטאת בהרדמות ארוכות יותר, יקיצות מרובות ואף בחלונות עירות. לכן חשוב שתלמדי את ביתך להירדם באופן עצמאי ללא תלות בהנקה או בכל גורם חיצוני אחר. לשם כך עלייך לנתק אותה כשהיניקות נחלשות ולהשכיב אותה במיטתה כשאת עוזרת לה להירדם באמצעות מגע (ליטוף, טפיחות וכו'). את בהחלט יכולה להמשיך להיניק אבל עלייך לעשות הפרדה בין ההנקה להירדמות ולא לאפשר לה להירדם תוך כדי הנקה.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. תודה, אבל אני רוצה לחדד משהו -
16/02/2010 5:23
אם תינוקת בגילה מתעוררת כ"כ הרבה פעמים בלילה, האם זה הגיוני שבכל פעם היא צריכה לינוק? אני לא יודעת אם היא מתעוררת כי היא באמת רעבה, או פשוט כי היא מתעוררת וצריך לעזור לה להרדם בדרך אחרת.
מאת: אורח/ת
4. מחדדת את התשובה
16/02/2010 8:55
הי,

לגבי כמות ההנקה בלילה, 3-4 פעמים בלילה לגבי תינוקת בגילה זה באמת די הרבה. את יכולה להתחיל לרווח את הארוחות בהדרגה ובכל כמה ימים להוסיף שעה. תוכלי להתחיל בשלוש או ארבע שעות מינימום ואז אם מתעוררת לפני הזמן לא לתת לה לינוק אלא להחזיר אותה לישון ורק כשמתעוררת כשעברו לפחות 3 שעות לתת לה מייד לאכול. כך בהדרגה תוכלי להפחית את כמות ההנקות בלילה. ככל שהבת שלך תלמד להירדם באופן עצמאי היא תפתח פערים גדולים יותר בעצמה.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.