שתי בעיות שינה אצל בת 5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שתי בעיות שינה אצל בת 5 חודשים
06/08/2013 9:55
שלום רב,

בתי בת 5 חודשים וסובלת מריפלוקס כמה שלושה חודשים בערך.

סדר היום שלה הוא:
19:15-19:30 מקלחת
19:45 בקבוק
20:00 שינה

יש לי כמה שאלות:
1. מאוד קשה להרדים אותה בלילה, לוקח בערך שעה של טפיחות ולחישות כשהיא במיטה. היא מזיזה את הידיים על הפנים ומעירה את עצמה. מה עושים?
2. לאחר האכלה ב19:45 היא ישנה רצוף עד 3:30-4:00 ואז אנחנו נותנים לה עוד בקבוק. האם זה בסדר? מצד אחד, היא לא עולה מספיק במשקל בגלל הריפלוקס אז אני לא רוצה לוותר על הארוחה הזאת אבל מצד שני אולי היא כבר צריכה להיגמל מהאכלת לילה?
3. במהלך היום היא בקושי ישנה. קשה לה להירדם לבד. התחלנו לעשות לה עיטוף עם שמיכה וזה עזר אבל עכשיו היא פחות נרגעת מזה ופחות ישנה. מה עושים?
מאת: אורח/ת
2. שתי בעיות שינה אצל בת 5 חודשים
06/08/2013 18:16
היי,

1. ייתכן והיא פיתחה עמידות לטפיחות וללחישות ולכן כדאי להתחיל להרגיל אותה להירדם ללא מגע. לשבת לידה וכל עוד היא לא בוכה אין צורך לגשת אליה. כשהיא בוכה אז תתני לה מגע כדי להרגיע אותה (זה נכון גם לבוקר).
2. זה בסדר גמור. יש תינוקות שצריכים ארוחה גם עד גיל שנה. אפשר להתחיל לוודא שהוא לא נרדם בזמן האוכל.
אגב, כדאי להתייעץ עם רופא/תזונאית כיון שלרוב כשמורידים ארוחות בלילה התינוק יאכל במהלך היום יותר וכשמתחילים עם מוצקים אז הארוחות ביום הן בעלות ערך קלורי רב יותר כך שהתינוק דווקא עולה במשקל (כמובן שזה תלוי אם התחיל עם מוצקים או לא).
3. נסי להפחית גירויים. גם בטקס שינה, גם חדר חשוך, ג"הורדת הילוך" לפני זמן השינה. שימי לב מתי היא מראה שהיא עייפה כשתמצאי את העיתוי הנכון זה יקל על ההרדמה ויאריך את השינה (זה נכון גם לערב)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד