מעבר חדר כגורם משבש שינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מעבר חדר כגורם משבש שינה
11/08/2013 22:24
שלום רב
בתי בת חמישה חודשים.
לפני שבוע העברנו אותה לישון בחדר משלה. עד אז ישנה בלול שהוצב בחדר השינה שלנו ההורים, סמוך למיטתנו. בחדרה החדש היא ישנה במיטת תינוק שבה הצבנו ״נחש״ כדי לצמצם מעט את המיטה הגדולה.
מאז שעברה לחדר משלה כל הרגלי השינה שלה השתבשו לגמרי.
היא היתה רגילה להרדם מיד אחרי האמבטיה בשעה 19:30 ולישון לילה רצוף יחסית ללא אוכל עד שעה 5:00.
בשבוע האחרון היא לא מצליחה להרדם לפני השעה 21:00 ומצליחה להרדם רק על הידיים (נדנוד מאסיבי בהחלט). הלילות השתבשו לחלוטין, הקטנה מתעוררת בבכי הסטרי במשך הלילה ולא נרגעת עד שניגשים אליה ומלטפים/מרגיעים.
האם יכול להיות שהמעבר לחדר ולמיטה משלה הם שגרמו לשיבוש? האם בגיל הזה יש לכך בכלל משמעות כלשהי עבורם?
מה אפשר לעשות כדי להקל?
תודה רבה.
מאת: אורח/ת
2. מעבר חדר כגורם משבש שינה
12/08/2013 14:54
היי,

ככל הנראה המעבר אינו הסיבה לשיבוש, הוא יכול לשמש לפעמים "טריגר" לשיבוש שהיה קורה בכל מקרה.
זה בעיקר קשור לאופן ההרדמה שהיה לפני כן ויכול להיות שכיון שכרגע אתם לא ישנים לידה היא צריכה להתרגל לזה.
מה שחשוב כרגע זה לידד אותה עם ההירדמות במיטה שלה ולהתחיל להרגיל אותה להירדם במיטה. התחילי בזה שתניחי אותה במיטה ושבי לידה ואם היא זקוקה למגע אז תני לה עד שהיא תרדם. כך בכל יקיצה. כשהיא בוכה הרימי על הידיים להרגיע והחזירי למיטה רגועה וחוזר חלילה. אחרי כמה לילות ההתנגדות תפחת והיא תתחיל להרדם שוב במיטה וללא בכי ואז תוכלי להוריד את המגע ולהתרחק עד שתוכלי שוב לצאת מהחדר כשהיא ערה.
ככל שהיא תלמד לישון יותר עצמאית כך מסר היקיצות בלילה ירד.
במקביל שימי לב שהיא ישנה מספיק גם במהלך היום והולכת לישון לפי סמני עייפות זה יקל על ההרדמות ויטיב את איכות השינה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד