3 חודשים לא נרדם עצמאית

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. 3 חודשים לא נרדם עצמאית
15/08/2013 16:47
שלום רב!
יש לי תינוק בן 3 חודשים. עד לפני חודש בערך היה נרדם במהלך הנקה, לאט לאט הוא הפסיק לישון במהלך היום והתחיל להירדם ממש מאוחר בלילה. אז קראתי בנושא והבנתי שלא ישן מספיק(כ-8.5 ש ביממה כמעט כולן בלילה), מגיע לעודף עייפות ומתנחם בהנקה. בלית ברירה התחלנו להרדים ביום גם על היידים בנדנוד ולחישת ששש, לפעמים מרדים, לפעמים השילוב קודם זה ואחכ הנקה מרדים.
לאחר נסיונות הרדמה מרובים, כעת ישן כ-3.5 שעות ביום ובערך 8.5 בלילה (נרדם רק על השד או בנדנוד על הידיים, לא נרדם כלל במיטה).
לפני שהתחלתי את ניסיונות ההרדמה ביום היה ישן בלילות רצוף 4-5 ש רצוף, אוכל נרדם מיד ואח"כ עוד 3 שעות ברציפות. מאז שהתחלתי את ניסיונות ההרדמה ביום הוא התחיל לקום בלילה כל שעה וחצי - שעתיים, אוכל ומתקשה להירדם, לעיתים נרדם מיד על הכרית הנקה או על השד ואז מתעורר ברגע שמעבירים אותו למיטה. אני מנסה להראות לו הבדלי יום ולילה:ביום מחשיכה את החדר רק לפני השינה, משחקת איתו יותר ובלילה טקס שינה (אמבטיה/שיר/הנקה בחדר חשוך יחסית) בסביבות 19 וכשקם אני מניקה בחושך עם מעט אור מחדר אחר, ללא תקשורת רבה.
אני יודעת שלא טוב להרדים על השד/על הידיים, אך הוא לא נרדם על המיטה ומתחיל לבכות, אני/בעלי מלטפים, מדברים בטון רגוע אך ממשיך לבכות ומושך בשערו ומוצץ את אגרופיו לסמן שרוצה שד. אני מפחדת ששוב יגיע לעודף עייפות ונותנת שוב שד. יש לציין שאני יודעת שאינו רעב כי קורה לאחר ארוחה ולעיתים מלווה בפליטות מרובות.
כיצד לגרום לו להירדם במיטה? כמה זמן לתת לו לבכות בזמן ליטופים עד שנרים אותו? להאריך את פרקי שינה בלילה?
מאת: אורח/ת
2. 3 חודשים לא נרדם עצמאית
18/08/2013 10:52
היי,

בגיל הזה זה בסדר שמדי פעם עדיין יירדם בציצי או על הידיים. הרעיון הוא להתחיל בהדרגה כמה שיותר פעמים שיירדם במיטה על מנת שתגיעו לגיל 5-6 חודשים שאז כל ההרדמות יהיו במיטה.
כשאתם מניחים אותו במיטה תנו לו את המגע והליטוף והדיבור וכו'.. אבל אם הבכי ממשיך תרימו על הידיים. חשוב להרגיע אותו ולא לתת לו להמשיך לבכות במיטה. כשאת מרגישה שניסית להרגיע וזה לא עוזר אז תרימי (לא להמתין הרבה זמן). ואז כשהוא רגוע תחזירי למיטה ותמשיכו עם המגע. עם הזמן הוא יסכים להיות רגוע במיטה יותר ויותר זמן וגם להירדם בה - בשלב הראשון עם מגע שלכם. עדיין אין כאן הירדמות עצמאית וזה בסדר. בנוגע להנקה, תתחילי לנתק אותו כשאת מרגישה שקצב היניקות נחלש כי זה השלב שבו הוא מתנמנם על הציצי ולא באמת אוכל וכך הוא ייכנס ער למיטה והקשר בין האוכל לשינה יתחיל להתנתק.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך - בן 3.5 לא נרדם עצמאית
01/09/2013 21:19
ניסיתי ליישם ולא עובד, הוא לא נרדם כלל במיטה וגם לאחר שרגע על הידיים ברגע שמתחילים להניח אותו מתחיל לבכות. הילד נרדם רק אם היה על הידיים כ-15-20 דק ואז עובר למיטה וגם כך לא תמיד, לפעמים רק אחרי אחרי מס' ניסיונות.
רציתי לשאול:
1.כמה זמן לנסות את השיטה להרים ולהוריד עד שמתייאשים ועוברים לנדנוד או ציצי?
2. שאלה נוספת לגבי טקס השינה. כחלק מהטקס יש אמבטיה, מה לעשות כשנוסעים מחוץ לבית (לדוגמא בחג), לקלח בשעה מוקדמת יותר או לוותר על מקלחת על מנת שלא יתבלבל?
4. המשך
02/09/2013 9:54
כיון שבגיל הזה אנחנו עדיין לא מדברים על תהליך הניסיון יכול להיות קצר, פעמיים - שלוש של הרגעה והחזרה למיטה אם זה לא מצליח אז נדנוד. רק קחי בחשבון שככל שיהיו יותר "ויתורים" יש סיכוי שזה יהיה יותר ויותר קשה להצליח.

טקס שינה, אין בעיה לוותר על מקלחת או על כל טקס השינה במקרים כאלה. גם אין בעיה להקדים את המקלחת יש סיכוי שהיא תקדים את הלילה שלה, אבל בכל מקרה כל הערב והלילה הולכים להיות שונים וכמשהו חד פעמי זה בסדר.

אגב, אם זה מעניין אותך יש לנו פגישות יעוץ או סדנאות שמותאמות לגיל הזה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. המשך
02/09/2013 22:34
מעניין אותי, יש משהו באיזור הצפון-גליל מערבי?
6. הכי טוב שתתקשרי אלינו
03/09/2013 12:13
סדנאות כרגע לא אבל נוכל לעדכן אותך אם תפתח.
יעוץ פרטני אפשר יהיה לעשות דרך הסקייפ.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד