פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0עזרה בהרדמה - בן 6חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 6 חודשים וישן בעריסה בחדר נפרד. בעבר היה נרדם על הידיים, עם מוצץ, ואז היינו מניחים אותו במיטה. בחודשיים האחרונים אנחנו מרדימים אותו במיטה: מרגיעים אותו על הידיים ואז מניחים אותו על הצד (אין צד קבוע), עושים שששש ומניחים עליו יד. הוא מיד עוצם עיניים ומנסה להרדם אך אחרי מס' שניות מקשית את גבו ומתחיל לבכות. בשלב זה אנחנו מרימים אותו, הוא נרגע מיד, כמעט נרדם ושוב מניחים אותו. כך זה יכול להימשך פעמים רבות. היו תקופות שהוא נרדם ממש מהר ובימים האחרונים זה יכול לקחת גם חצי שעה. כאשר הוא במיטה הוא משחק עם הידיים כאילו מחפש משהו למשש. אנחנו נותנים לו דובי או את השמיכה כדי שימולל. פעמים רבות מחפש לגעת בנו, אך אנו לא מאפשרים לו זאת.
אני מוצאת את עצמי מתקשה להניח אותו במיטה וללכת, בידיעה שהוא ער. אף פעם לא עשיתי את זה.
בלילה הוא מתעורר מס' פעמים למוצץ ופעם אחת לאכול (תמ"ל).
רציתי לדעת איך אני יכולה לעזור לו ללמוד להרדם לבד במיטה. אני ממש מקפידה שלא ירדם על הידיים, אלא במיטה, אך עם עזרה שלי ומוצץ...
תודה!
כדי שבנך יוכל להירדם באופן עצמאי, עליכם להשכיב אותו במיטתו כשהוא ער ולא מנומנם. ברגע שאתם מאפשרים לו 'כמעט להירדם' על הידיים ואז מניחים במיטה זה לא מאפשר לו הירדמות עצמאית. כדי לעשות זאת עליכם להשכיב אותו במיטה ולהוסיף מגע. המטרה היא להביא אותו להירדמות בתוך המיטה עם מגע שלכם. אם הוא בוכה נסו להרגיע בתוך המיטה ואם זה לא עוזר, הוציאו והרגיעו על הידיים, והחזירו למיטה כשהוא רגוע אך לא מנומנם. בהדרגה תוכלו להפחית את המגע עד להירדמות עצמאית. לגבי המוצץ, חשוב ללמדו לקחת את המוצץ בעצמו על מנת שלא יפתח תלות בכך שאתם תכניסו את המוצץ לפה בכל לפעם שמתעורר.
בהצלחה,
שרון
תודה על התשובה.
כבר יומיים אנחנו מיישמים את השיטה של להרדים במיטה עם מגע ולא להרגיע על הידיים, אך לעיתים שיטה זו יוצרת התנגדות אצל בני ואני מרגישה שאני ממש נאבקת איתו. הוא מקשיח את גבו כאשר אני מנסה להכניס אותו לתנוחת שינה (על הצד), או שצורח ואני נאלצת להרים אותו על הידיים. כאשר נרגע ואני מניחה אותו חזרה במיטה אבל הוא כבר חצי רדום...
אשמח לקבל עזרה
תודה,
עידית
גנית
1. עזרה בהרדמה - בן 6חודשים
15/02/2010 20:10
שלום,בני בן 6 חודשים וישן בעריסה בחדר נפרד. בעבר היה נרדם על הידיים, עם מוצץ, ואז היינו מניחים אותו במיטה. בחודשיים האחרונים אנחנו מרדימים אותו במיטה: מרגיעים אותו על הידיים ואז מניחים אותו על הצד (אין צד קבוע), עושים שששש ומניחים עליו יד. הוא מיד עוצם עיניים ומנסה להרדם אך אחרי מס' שניות מקשית את גבו ומתחיל לבכות. בשלב זה אנחנו מרימים אותו, הוא נרגע מיד, כמעט נרדם ושוב מניחים אותו. כך זה יכול להימשך פעמים רבות. היו תקופות שהוא נרדם ממש מהר ובימים האחרונים זה יכול לקחת גם חצי שעה. כאשר הוא במיטה הוא משחק עם הידיים כאילו מחפש משהו למשש. אנחנו נותנים לו דובי או את השמיכה כדי שימולל. פעמים רבות מחפש לגעת בנו, אך אנו לא מאפשרים לו זאת.
אני מוצאת את עצמי מתקשה להניח אותו במיטה וללכת, בידיעה שהוא ער. אף פעם לא עשיתי את זה.
בלילה הוא מתעורר מס' פעמים למוצץ ופעם אחת לאכול (תמ"ל).
רציתי לדעת איך אני יכולה לעזור לו ללמוד להרדם לבד במיטה. אני ממש מקפידה שלא ירדם על הידיים, אלא במיטה, אך עם עזרה שלי ומוצץ...
תודה!
מאת: אורח/ת
2. עזרה בהרדמה - בן 6 חודשים
15/02/2010 23:07
הי,כדי שבנך יוכל להירדם באופן עצמאי, עליכם להשכיב אותו במיטתו כשהוא ער ולא מנומנם. ברגע שאתם מאפשרים לו 'כמעט להירדם' על הידיים ואז מניחים במיטה זה לא מאפשר לו הירדמות עצמאית. כדי לעשות זאת עליכם להשכיב אותו במיטה ולהוסיף מגע. המטרה היא להביא אותו להירדמות בתוך המיטה עם מגע שלכם. אם הוא בוכה נסו להרגיע בתוך המיטה ואם זה לא עוזר, הוציאו והרגיעו על הידיים, והחזירו למיטה כשהוא רגוע אך לא מנומנם. בהדרגה תוכלו להפחית את המגע עד להירדמות עצמאית. לגבי המוצץ, חשוב ללמדו לקחת את המוצץ בעצמו על מנת שלא יפתח תלות בכך שאתם תכניסו את המוצץ לפה בכל לפעם שמתעורר.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

3. מתנגד ונאבק
17/02/2010 12:09
שלום שרון,תודה על התשובה.
כבר יומיים אנחנו מיישמים את השיטה של להרדים במיטה עם מגע ולא להרגיע על הידיים, אך לעיתים שיטה זו יוצרת התנגדות אצל בני ואני מרגישה שאני ממש נאבקת איתו. הוא מקשיח את גבו כאשר אני מנסה להכניס אותו לתנוחת שינה (על הצד), או שצורח ואני נאלצת להרים אותו על הידיים. כאשר נרגע ואני מניחה אותו חזרה במיטה אבל הוא כבר חצי רדום...
אשמח לקבל עזרה
תודה,
עידית
מאת: אורח/ת
4. עזרה בהרדמה בן 6 חודישם
17/02/2010 12:32
אחרי יומיים כבר הייתם אמורים לראות הטבה, כנראה שיש משהו שלא נעשה כראוי, אולי את באמת משכיבה אותו כשהוא רדום כבר ואז זה באמת יוצר התנגדות והארכה של זמן ההרדמה ולא התקצרות כמו שאמור להיות, שימי לב לזה, מהשכבה להשכבה אמורים לראות עוד ועוד שיפור ולא להפך,גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות