תינוקת מתעוררת בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת מתעוררת בלילה
19/08/2013 23:15
שלום רב. ביתי בת 4 חודשים. אוכלת תמ"ל והיא במשקל תקין. יש לה סדר יום של האכלה כל 3 -4 שעות ושינה כל שעתיים בערך למשך שעה. בשעה 7 אני מתחילה טקס שינה של בקבוק מקלחת ושארית הבקבוק לפני השינה.
בשלושת החודשים הראשוניים לחייה היא ישנה לילה שלם והתעוררה לאכול רק בשעה חמש או שש בבוקר. בשבועיים האחרונים היא למדה להתהפך מהגב לבטן ומאז היא מתעוררת מספר פעמים בלילה ונראת עירנית לחלוטין כאילו הספיק לה לישון והגיע הבוקר. כשהיא מתהפכת על הבטן היא בוכה שנהפוך אותה חזרה. כשאני לא מצליחה להחזיר אותה לישון אני מציעה לה בקבוק והיא אוכלת ומסיימת אותו אך לא חוזרת לישון מייד ונראה שממש קשה לה להרדם. הלילות האחרונים בלתי נסבלים ואנחנו מבלים כמעט לילה שלם בנסיון להחזיר אותה לישון. כולם אומרים לנו שככה זה תינוקות ושאני ברת מזל שבהתחלה היא ישנה לילה שלם. לדעתי משהו לא תקין אך מה יכולה להיות הסיבה לשינוי?
מאת: אורח/ת
2. תינוקת מתעוררת בלילה
20/08/2013 12:14
היי,

הרבה פעמים אנחנו רואים שינויים בהרגלי שינה סביב גיל 4 חודשים.
לרוב זה קשור לאופן שבו היא נרדמת והסיבה היא התנהגותית (הרגל).
גם למידה התפתחותית חדשה גורמת ליקיצות בלילה, גם שינוי שיגרה במהלך היום וגם מחסור בשעות שינה.
לכן, קודם כדאי לוודא שהיא לא מגיעה עייפה מדי ללילה, אח"כ לבדוק שהיא לא נרדמת בעזרת האוכל בשום שלב, כרגע היא למדה שאם היא ממתינה בלילה ובוכה הרבה זמן היא מקבלת את הבקבוק ולכן היא ממשיכה להמתין ולצפות לזה. אם עד עכשיו היא לא הייתה זקוקה כלל לאוכל בלילה, סביר להניח שגם כעת לא (אלא אם היא בקפיצת גדילה אבל זה מספר ימים וזה חולף מעצמו).
הדבר האחרון הוא להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה שלה תמיד ולהחזיר אותה לישון באמצע הלילה בדיוק כמו בתחילת הלילה. תמיד לתת מענה לבכי ולהרגיע אותה ואם החלטת שזה לא התעוררות לאוכל אז לא לתת לה אוכל עד שהיא נרדמת.

אם את חוששת שזה קשור למשהו רפואי אז התייעצי עם רופא.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד