פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שנה- תלות בבקבוק מים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבת שלי בת שנה, לפני מס' חודשים התחילה להתעורר באמצע הלילה בבכי לאחר שישנה כבר לילות רצופים. כנראה שעשינו טעות והצענו לה מים ומאז התחילה להתעורר למים באמצע הלילה. בהתחלה זה היה נראה לנו בסדר כי חשבנו שהיא פשוט צמאה כי באמת חם אצלנו. אבל אחרי שהיא התחילה להתעורר פעמיים ואז שלוש למים הבנו שהעניין הוא לא צמא. החלפנו לה את הבקבוק בכוס מעבר כי הייתה לי הרגשה שהיא פיתחה תלות בפיטמה של הבקבוק ובאמת כאשר התעוררה בלילה ודרשה מים, הכוס מעבר לא סיפקה אותה והיא רצתה את הבקבוק הרגיל שלה (בכתה כמעט שעה עד שהתעייפה ונרדמה). השאלה שלי היא-
האם אני עושה נכון כשאני מתעקשת לא לתת לה את הבקבוק? אמרו לי שאולי היא זקוקה לפיטמה כי כואבים לה החניכיים...והאם זה בסדר שאני מציעה לה מים מכוס מעבר או שעם הזמן היא תפתח תלות גם בה?
המון המון תודה על העזרה ,
חוששת שאני עושה לה נזק עם כל הבכי הזה..
ענבר.
זה נכון לעבור לכוס מעבר. היא ממשיכה לבכות בגלל שבאמת המים הם לא העניין וכוס המעבר היא קשה יותר לשתייה מאשר בבקבוק שכל הזמן מטפטף.
אם את חושבת שהיא זקוקה לפיטמה בגלל כאב אפשר להיעזר במוצץ וללמד אותה גם לקחת אותו לבד כך היא תמשיך להיות עצמאית בלילה.
שיניים זה כאב של כמה ימים (2-4) ולרוב לא מעבר לזה, ויש לזה גם סמנים במהלך היום שיכולים להראות לך האם מדובר בשיניים או לא. ואפשר אולי גם להיעזר במשחות מקלות.
לגבי הבכי- חשוב מאוד לתת לה מענה לבכי ולהרגיע אותה (להיות לידה, ללטף לחבק להרים על הידיים כשצריך וכו'..) וכך הבכי יירגע ואחרי 3-4 לילות כבר לא אמור להיות בכי ולא דרישה למים.
בהצלחה
האם אפשר לתת לה במשך היום לשתות מים מהבקבוק שהיא אוהבת ובלילה מכוס מעבר, או שזה יבלבל אותה?
כי מהכוס מעבר היא בקושי שותה וחשוב לי שתשתה בימים חמים כאלה..
ענבר.
יחד עם זאת, אולי כן כדאי מדי פעם לחשוף אותה לכוס כי יכול להיות שזה יקל על הלילה.
באופן כללי אנחנו לא ממליצים לתת בכלל מים בלילה והמטרה של מעבר לכוס היא כדי להוריד את המים לחלוטין בצורה הדרגתית, אז לא לשכוח בהדרגה להפסיק את המים :-)
1. בת שנה- תלות בבקבוק מים
23/08/2013 17:10
היי, שואלת שוב לגבי מים בלילה..הבת שלי בת שנה, לפני מס' חודשים התחילה להתעורר באמצע הלילה בבכי לאחר שישנה כבר לילות רצופים. כנראה שעשינו טעות והצענו לה מים ומאז התחילה להתעורר למים באמצע הלילה. בהתחלה זה היה נראה לנו בסדר כי חשבנו שהיא פשוט צמאה כי באמת חם אצלנו. אבל אחרי שהיא התחילה להתעורר פעמיים ואז שלוש למים הבנו שהעניין הוא לא צמא. החלפנו לה את הבקבוק בכוס מעבר כי הייתה לי הרגשה שהיא פיתחה תלות בפיטמה של הבקבוק ובאמת כאשר התעוררה בלילה ודרשה מים, הכוס מעבר לא סיפקה אותה והיא רצתה את הבקבוק הרגיל שלה (בכתה כמעט שעה עד שהתעייפה ונרדמה). השאלה שלי היא-
האם אני עושה נכון כשאני מתעקשת לא לתת לה את הבקבוק? אמרו לי שאולי היא זקוקה לפיטמה כי כואבים לה החניכיים...והאם זה בסדר שאני מציעה לה מים מכוס מעבר או שעם הזמן היא תפתח תלות גם בה?
המון המון תודה על העזרה ,
חוששת שאני עושה לה נזק עם כל הבכי הזה..
ענבר.
מאת: אורח/ת
2. בת שנה- תלות בבקבוק מים
25/08/2013 12:57
היי ענבר,זה נכון לעבור לכוס מעבר. היא ממשיכה לבכות בגלל שבאמת המים הם לא העניין וכוס המעבר היא קשה יותר לשתייה מאשר בבקבוק שכל הזמן מטפטף.
אם את חושבת שהיא זקוקה לפיטמה בגלל כאב אפשר להיעזר במוצץ וללמד אותה גם לקחת אותו לבד כך היא תמשיך להיות עצמאית בלילה.
שיניים זה כאב של כמה ימים (2-4) ולרוב לא מעבר לזה, ויש לזה גם סמנים במהלך היום שיכולים להראות לך האם מדובר בשיניים או לא. ואפשר אולי גם להיעזר במשחות מקלות.
לגבי הבכי- חשוב מאוד לתת לה מענה לבכי ולהרגיע אותה (להיות לידה, ללטף לחבק להרים על הידיים כשצריך וכו'..) וכך הבכי יירגע ואחרי 3-4 לילות כבר לא אמור להיות בכי ולא דרישה למים.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה רבה..בהחלט נותנת מענה לבכי אבל זה עדיין קורע לב..
25/08/2013 21:50
ודבר נוסף- האם אפשר לתת לה במשך היום לשתות מים מהבקבוק שהיא אוהבת ובלילה מכוס מעבר, או שזה יבלבל אותה?
כי מהכוס מעבר היא בקושי שותה וחשוב לי שתשתה בימים חמים כאלה..
ענבר.
מאת: אורח/ת
4. כן
27/08/2013 13:20
לרוב, אין קשר בין מה שקורה ביום ללילה אלא אם זה קשור לשנות היום.יחד עם זאת, אולי כן כדאי מדי פעם לחשוף אותה לכוס כי יכול להיות שזה יקל על הלילה.
באופן כללי אנחנו לא ממליצים לתת בכלל מים בלילה והמטרה של מעבר לכוס היא כדי להוריד את המים לחלוטין בצורה הדרגתית, אז לא לשכוח בהדרגה להפסיק את המים :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום