התעוררויות מרובות בלילה - בת 8 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות מרובות בלילה - בת 8 חודשים
26/08/2013 20:33
שלום רב!

אשמח מאוד לעזרה בעקבות קשיים ארוכים מאוד עם בתי בת ה- 8 חודשים

למעשה, הקשיים החלו לפני כחודש וחצי לאחר שעברנו דירה ובתי עברה לישון בחדר משלה. לפני המעבר ולאחר עבודה עם בתי הגענו למצב בה היא מסוגלת להירדם לבד, תוך דקות ספורות ולאחר טקס שינה, ושינה של לילה רציף.

מאז שעברנו דירה היא לא מצליחה להרדם לבד ומתעוררת עשרות פעמים.
חשוב לציין שהיא עברה תקופה מלאת שינויים מלבד המעבר - התחילה ללכת לגן, הייתה חולה תקופה, החלה לזחול, לשבת ולפני כמה ימים גם לעמוד.

יחד עם זאת כבר קשה לנו מאוד- נראה שהמקלחת כבר לא מעייפת אותה, אלא להיפך מעוררת אותה מאוד . ברגע שאני שמה אותה במיטה היא מתהפכת, נעמדת על ארבע (ועכשיו גם על שתי רגליים) ולא מצליחה להתהפך על הגב או לשכב על הבטן. לא מצליחה להכניס מוצץ לבד לפה ועד שהיא נרדמת עוברת שעה של בכי (בסופו של דבר נרדמת לקראת שמונה, כאשר ברור שלפני כן היא כבר מספיק עייפה כדי ללכת לישון) ועשרות כניסות שלנו לחדר כדי לתת לה מוצץ ולהשכיב אותה.
במהלך הלילה היא מתועררת שוב ב23:00, 01:00, 03:00, 05:00 ולבסוף בשש בבוקר. כשלפעמים לוקח לה שעה שלמה להירדם במהלכה היא בוכה, נעמדת, אני נותנת לה מוצץ, היא מתהפכת, נעמדת וחוזר חלילה.

הצלחתי לגמול אותה מאוכל במהלך הלילה, ובכל זאת היא מרבה להתעורר ולפעמים נרגעת רק עם מים.

בקיצור - אני כבר די מיואשת ובעיקר עייפה.
אשמח לעזרה!!!!
מאת: נתילה
2. התעוררויות מרובות בלילה - בת 8 חודשים
27/08/2013 13:53
נתילה,

העזרה הכי טובה שאני יכולה להציע לך היא לעבור תהליך מלא עם ליווי יומיומי של יועצת שינה. את מוזמנת לפנות אלינו ולשמוע פרטים.

מה שככל הנראה קורה, הוא שיש עדיין גורמי תלות שבתך זקוקה להם ולכן ישנם שוב יקיצות במהלך הלילה. כשהמעבר לחדר משלה היה הטריגר לנסיגה שככל הנראה הייתה מתרחשת.
בנוסף, למידה התפתחותית חדשה לרוב משפיעה על הלילה בשני אופנים- האחד, היא מתלהבת ממה שלמדה ותנסה אותו בכל מקום ובכל זמן (זה חולף מעצמו לאחר כמה ימים). השני, לפעמים זה יכול להיות מעייף יותר ולכן שעות השינה משתנות מעט (למשל אם היא לומדת לעמוד וללכת וכל היום תלך ייתכן והיא תהיה עייפה יותר כשתגיע ללילה).
לכן, כדאי לשים לב שוב לסמני עייפות ואם יש צורך להקדים לה את כל הטקס והתחלת הלילה. ודבר שני, ללמד אותה להירדם ללא כל עזרה שלכם (למשל, ללמד אותה לקחת לבד את המוצץ, בלי מים בלילה וכו'..)

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. בן שנה-תלות בבקבוק
27/08/2013 22:37
מתעורר 3 פעמים בלילה לבקבוק!
כיצד ניתן להוריד אותו מהתלות הזו??

תודה

אמא שכבר אין לה כח,ואחרי תהליך ארוך של ללמד את הבן שלה לישון בכוחות עצמו (עם הצלחה חלקית!)
מאת: אורח/ת
4. בן שנה-תלות בבקבוק
28/08/2013 13:37
היי,
אני מאמינה לך שאין לך כוח, זה לא קל.
כרגע תני לו עדיין את הבקבוק אבל תקפידי שלא יירדם אף פעם בזמן האוכל. אחרי כ- 3 לילות כאלה תתחילי לדחות באופן יזום את שעת האוכל ובהדרגה תוציאי את הארוחות מהלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. בתי בת 9 חודשים, מתעוררת כל שעתיים שלוש ולא נירדמת ללא הנקה.
30/08/2013 11:40
שלום רב
בתי עד גיל חצי שנה היתה במהלך היום נירדמת עצמאית פעמיים ביום ובלילה נירדמת אחרי אמבטיה אך ביניקה. ישנה מ7:30 עד 7:30 כאשר היתה מתעוררת בערך בשלוש ונירדמת לרוב ביניקה. לפעמים גם רק עם בקבוק מים במיטתה.
מאז זה רק הידרדר. גם במהלך היום לא נירדמת לבד, אצל המטפלת גם כבר לא נירדמת אלה אם ניקשרת בעגלה ואז נירדמת ללא התנגדות (אחרת פשוט עומדת במיטה). החלה קבוע להתעורר גם בין 11 ל12 ושוב בשלוש ושוב בחמש ולפעמים לא חוזרת לישון, לפעמים חוזרת עד עד 6 וחצי. אני רואה שהיא עדיין עיפה אם מתעוררת כלכך מוקדם. ניסיתי לגמול אותה מההנקה של שלוש אך היא נשארת ערה גם שעתיים ואם נרדימת ללא הנקה מיד מתעוררת שוב - לא הצלחתי להתמיד יותר משני לילות ברצף, מחמת העיפות וויכוחים עם בעלי על העניין, (הוא לא מבין למה אני לא פשוט נותנת לה לינוק) היא מאוד חזקה, עומדת צועקת בועטת יכולה גם לבכות שעתיים רצוף, לא נירגעת גם על הידיים עד שתקבל מבוקשה. כרגע עוד ישנה איתנו בחדר, בקרוב נעבור דירה ואז יהיה לה חדר משלה. בעלי לא מצליח להרדים אותה בלילה זה רק אני.
מה אני עושה ? האם כדאי עד שנעבור דירה כדי להתחיל שינוי?
6. בתי בת 9 חודשים, מתעוררת כל שעתיים שלוש ולא נירדמת ללא הנקה
01/09/2013 11:42
היי,
אני מאוד מבינה את הקושי, זה באמת לא קל.
למה שאתם חווים כרגע אנחנו קוראים "עמידות לגורם תלות". בתך תלויה בהנקה כדי להירדם ואינה יודעת להירדם בעצמה וכרגע ההנקה כבר אינה משפיעה מה שיוצר הרדמות ארוכות יותר ויותר יקיצות בלילה.
מה שצריך לעשות זה לנטרל את הקשר בין האוכל לשינה ולהוריד בהדרגה את הארוחות בלילה. מומלץ גם בהדרגה ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה.
לגבי עיתוי התהליך, לרוב לא מומלץ לעשות שני שינויים במקביל, אם מדובר במעבר דירה/חדר בשבוע-שבועיים הקרובים עדיף להמתין עם התהליך, אם מאוחר יותר אז אפשר להתחיל.
בינתיים את יכולה להתחיל בזה שתמשיכי לתת לה אוכל אבל תתחילי להקפיד ולוודא שהיא אינה נרדמת בזמן האוכל וכשקצב היניקות נחלש לנתק אותה ולהכניס אותה למיטה כשהיא ערה. אם היא זקוקה לעזרה ממך אפשר לשבת לידה וללטף ולהרגיע עד הירדמות.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. 5. בתי בת 9 חודשים, מתעוררת כל שעתיים שלוש ולא נירדמת ללא הנקה.
02/09/2013 13:59
בסדר , אעשה זאת. תודה! ושנה טובה
8. שנה טובה! (ל"ת)
02/09/2013 15:39
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד