שינה לא רצופה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה לא רצופה
08/09/2013 10:38
בתי בת 5 חודשים, יונקת ומדי פעם מקבלת בקבוק בלילה מבעלי. עד לפני שבוע ישנה איתי במיטה וכל פעם שהתעוררה מיד קיבלה ציצי. לפני שבוע התחלנו להרגיל אותה לישון במיטה שלה, ואנחנו נעזרים בהרם הורד וטפיחות על הטוסיק וזה עובד, כלומר ניתקתי בין האכלה לשינה. הבעיה היא שהיא בכל זאת מתעוררת כל הזמן, לפעמים כל שעה, לפעמים כל חצי שעה, ורק לעיתים נדירות ישנה רצוף שעה וחצי שעתיים. כשאני ניגשת אליה, לפעמים טפיחה בטוסיק מספיקה להרגיע אותה אבל אחרי חצי שעה-שעה שוב מתעוררת. אני מתוסכלת מאד מכיוון שאני לא מצליחה לישון כך כלל וגם כי חשבתי שברגע שהיא תילמד להירדם במיטה, ההתעוררויות יפסקו . בנוסף אני גם מניקה אותה בלילה פעמיים (לא לפני שעוברות 3 שעות לפחות). כמו כן, ישנה במשך היום שנת בוקר ושנת צהריים, ולפעמים גם אחה״צ ושוב אותו סיפור, צריכה כל חצי שעה-שעה עזרה לחזור לישון כדי להשלים שינה מספיקה. היא הולכת לישון בסביבות 8 בערב
האם יש לך עצה בשבילי? האם היא מפתחת תלות בטפיחות? מתי זה אמור להיפסק?
מאת: Talid333
2. שינה לא רצופה
08/09/2013 11:02
היי,

על מנת שתהיה שנת לילה רצופה צריך להוריד את כל העזרה שבתך מקבלת על מנת להירדם. רק בהירדמות עצמאית יוכל להתקיים שינה רציפה. מה שעשית עד עתה הוא מצוין! לימדת את בתך להירדם במיטה שלה וזה היה מאוד נכון להתחיל עם טפיחות, יחד עם זאת, זו אינה הירדמות עצמאית אלא תחילת התהליך.
עכשיו בהדרגה מומלץ ללמד אותה להירדם ללא המגע ומאוחר יותר גם ללא הנוכחות שלך בחדר. כמובן להמשיך לדאוג שאינה תירדם בזמן האוכל (גם לא במהלך הלילה). ככל שירדו גורמי התלות שלה כך ירדו מספר היקיצות.
יש לזה קשר גם לשנות היום- משהו בעיתוי השינה שלה אינו נכון, בדקי שוב סמני עייפות והרדימי אותה בהתאם לזה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שאלה
08/09/2013 12:30
תודה רבה על התשובה הזריזה. אם אני רוצה לגמול אותה בתלות בטפיחות, אז מה אני יכולה לעשות? לתת לה לבכות? כי להרים ולהוריד יגרום לה ךהיות תלויה גם בזה, לא? בנוסף, היא לא מוכנה לקחת מוצץ, אז איך אני גורמת לה להירדם בלי שום מגע?
מאת: Talid333
4. גמילה ממגע
08/09/2013 13:15
אחד העקרונות החשובים שלנו ב'לילה טוב' הוא תמיד לתת מענה לבכי. גם כדי ליצור חווית שינה חיובית וגם כדי שבתך תלמד לסמוך עליכם שתגיעו אליה כשהיא זקוקה לכם. הגישה שלנו אומרת שתינוק שבוכה זקוק להרגעה ולכן אנחנו משתמשים במגע (או ליטוף או הרמות) לצורך הרגעה אבל לא לצורך הרדמה. אם זה יעשה נכון אז היא תלמד שבמיטה היא יכולה לשכב רגועה ואם משהו "מסתבך" לה היא תקרא לכם ותהיו שם (בגיל הזה הקריאה היא בבכי). לכן, תמשיכי לשבת לידה באופן כזה שהיא יכולה לראות אותך אבל מבלי לגעת בה. אם היא בוכה השתמשי במגע כדי להרגיע (כאמור, יכול להיות גם ליטוף במיטה) וכשהיא נרגעת הפסיקי עם המגע. מה שחשוב הוא שבסופו של דבר היא תרדם ללא המגע. אחרי כמה לילות הבכי יפחת עד שייפסק.
אם את מרגישה שאת מסתבכת אני ממליצה לך לפנות אלינו טלפונית ולעבור את התהליך עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד