פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה על הגב בן 5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בנוסף ראיתי שאמהות כותבות על לטיפה טפיחה על הישבן אבל מה קורה כשהתינוק ישן על הגב?
מובייל לרוב מוביל למשחק והתעסקות ובדר"כ מאריך את ההרדמה. יתרה מכך התינוק בדר"כ מתרגל להירדם עם המובייל וזה הופך להיות גורם תלות שהוא אינו יכול בלעדיו. לכן, אפשר להיעזר בזה אבל אחרי כמה ימים (2-3) ולפני שזה הופך להיות גורם תלות להפסיק.
גם כשהתינוק ישן על הגב אפשר ללטף/לטפוח באוזרים שונים בגוף למשל: באזור בית החזה (טפיחות עדינות), אפשר לאחוז בשוקיים או באזור החיתול ולנדנד אותו מעט. אצל בני למשל לפעמים אני אוחזת ביד אחת את שני הקרסולים שלו ומרימה את הרגליים (כמו שעושים כדי להקל על גזים) וביד השנייה נותנת טפיחות עדינות בטוסיק.
אפשר גם לאחוז לו את הידיים ביד אחת ואת הרגליים בשנייה על מנת שיהיה לו יותר קל "לאסוף" את עצמו ולנדנד אותו קלות.
יש תינוקות שבובה או נחשוש עוזרים להם מאוד ויש כאלה ששמיכה.
בנוגע להתעוררויות בלילה- ראשית, שינה לא רגועה קשורה לרוב לעייפות יתר ולכן כדאי להקפיד לישון לפני סמני עייפות ולא "למשוך" אותו אם הוא עייף. שנית, יש לזה קשר לגורמי תלות וככל שהוא ייעזר פחות בעזרה שלך כדי להירדם כך הוא ישן רצוף יותר.
בהצלחה
העניין הוא שכל לילה באופן קבוע בני הולך לישון ב 19:00 מתעורר לאכול סביב 01:00 - 02:00 ומשעה 04:00 בבוקר הוא חסר מנוחה במיטה וזז מצד לצד ... זה כבר נהיה משהו שחוזר על עצמו שוב ושוב ,אני קמה אליו שמהמוצץ מנסה קצת לנדנד .. נרגע לכמה דקות וממשיך.... ובסוף אני לוקחת אותו עלי כדי שירדם ... מה אוכל לעשות בעניין?
תודה רבה רבה
כל עוד הוא אינו בוכה אל תיגשי אליו ותני לו לנסות לחזור לישון בעצמו. אם הוא בוכה ובסופו של דבר הוא נרדם אצלך אז הוא לומד מכך ש"שווה" לו לבכות ולהמתין הרבה זמן כי בסוף הוא מגיע אליך. כדי שזה יפסק את צריכה להיות עקבית כמה בקרים ולהמשיך להרגיע ולהחזיר לישון עד שהוא נרדם גם אם זה לוקח הרבה זמן. בסופו של דבר הוא ילמד שזו שעה שעדיין ישנים בה וההירדמות בה צריכה להיות במיטה שלו כמו בכל יקיצה במהלך הלילה. (וכאמור, תוודאי שהוא לא עייף מדי בתחילת הלילה).
באופן כללי:
שפשופי עיניים, פיהוקים, הכנסת ידיים לפה, "נודניקיות", חוסר שביעות רצון ו"קיטורים" רבים, עיניים אדומות וכו.. אלה סמני עייפות.
לרוב, בכי, תנועות ידיים ורגליים רבות עוררות יתר (היפראקטיביות) (אצל גדולים יותר גם חוסר שיווי משקל), אלה הם סמנים של עייפות יתר.
מבחינת שעות השינה, בדר"כ בגיל הזה ישנים כ 4-5 שעות במהלך היום מחולק לכ-3 תנומות. כאמור, זה ממוצע, הכי נכון זה להתבונן בילד שלך.
1. שינה על הגב בן 5 חודשים
08/09/2013 11:59
שלום, בני בן 5 חודשים מאז ומתמיד היה מוכן לישון רק על הבטן ונרדם רק בנענוע, לאחרונה התחלתי להרדים אותו על הגב, אני משכיבה אותו כשבוכה מוציאה מהמיטה מרגיעה ושוב משכיבה וכך עד שנרדם...הוא מתעורר המון ומתקשה לחזור לישון, האם כדאי לשים לו מובייל מעל המיטה ובכך לעזור לו להרדם לבד כשהוא שוכב ומסתכל עד שנרדם? הוא מתעורר המון בלילה ומתקשה לחזור לישון ונמצא בחוסר שקט דבר שמחסיר ממני שינה , איך אני יכולה לגרום לו לישון שינה רצופה?בנוסף ראיתי שאמהות כותבות על לטיפה טפיחה על הישבן אבל מה קורה כשהתינוק ישן על הגב?
מאת: אורח/ת
2. שינה על הגב בן 5 חודשים
08/09/2013 12:26
היי,מובייל לרוב מוביל למשחק והתעסקות ובדר"כ מאריך את ההרדמה. יתרה מכך התינוק בדר"כ מתרגל להירדם עם המובייל וזה הופך להיות גורם תלות שהוא אינו יכול בלעדיו. לכן, אפשר להיעזר בזה אבל אחרי כמה ימים (2-3) ולפני שזה הופך להיות גורם תלות להפסיק.
גם כשהתינוק ישן על הגב אפשר ללטף/לטפוח באוזרים שונים בגוף למשל: באזור בית החזה (טפיחות עדינות), אפשר לאחוז בשוקיים או באזור החיתול ולנדנד אותו מעט. אצל בני למשל לפעמים אני אוחזת ביד אחת את שני הקרסולים שלו ומרימה את הרגליים (כמו שעושים כדי להקל על גזים) וביד השנייה נותנת טפיחות עדינות בטוסיק.
אפשר גם לאחוז לו את הידיים ביד אחת ואת הרגליים בשנייה על מנת שיהיה לו יותר קל "לאסוף" את עצמו ולנדנד אותו קלות.
יש תינוקות שבובה או נחשוש עוזרים להם מאוד ויש כאלה ששמיכה.
בנוגע להתעוררויות בלילה- ראשית, שינה לא רגועה קשורה לרוב לעייפות יתר ולכן כדאי להקפיד לישון לפני סמני עייפות ולא "למשוך" אותו אם הוא עייף. שנית, יש לזה קשר לגורמי תלות וככל שהוא ייעזר פחות בעזרה שלך כדי להירדם כך הוא ישן רצוף יותר.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה משהו קטן נוסף
08/09/2013 15:17
הי עינת תודה על תשובתך המהירה, בהחלט אוריד את המובייל מהמיטה :)העניין הוא שכל לילה באופן קבוע בני הולך לישון ב 19:00 מתעורר לאכול סביב 01:00 - 02:00 ומשעה 04:00 בבוקר הוא חסר מנוחה במיטה וזז מצד לצד ... זה כבר נהיה משהו שחוזר על עצמו שוב ושוב ,אני קמה אליו שמהמוצץ מנסה קצת לנדנד .. נרגע לכמה דקות וממשיך.... ובסוף אני לוקחת אותו עלי כדי שירדם ... מה אוכל לעשות בעניין?
תודה רבה רבה
מאת: אורח/ת
4. יקיצה לפנות בוקר
08/09/2013 20:26
שעות הבוקר הן שעות קשות יותר לשינה בגלל מחסור בהורמון השינה. יש לזה גם קשר לשינה שלו במהלך היום וכמה הוא מגיע עייף לשינה בלילה.כל עוד הוא אינו בוכה אל תיגשי אליו ותני לו לנסות לחזור לישון בעצמו. אם הוא בוכה ובסופו של דבר הוא נרדם אצלך אז הוא לומד מכך ש"שווה" לו לבכות ולהמתין הרבה זמן כי בסוף הוא מגיע אליך. כדי שזה יפסק את צריכה להיות עקבית כמה בקרים ולהמשיך להרגיע ולהחזיר לישון עד שהוא נרדם גם אם זה לוקח הרבה זמן. בסופו של דבר הוא ילמד שזו שעה שעדיין ישנים בה וההירדמות בה צריכה להיות במיטה שלו כמו בכל יקיצה במהלך הלילה. (וכאמור, תוודאי שהוא לא עייף מדי בתחילת הלילה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. איך יודעים שהוא לא עייף מידי
09/09/2013 1:55
הי עינת, ושוב תודה רבה על התגובה המהירה, בהחלט איישם זאת החל מהיום. רק שאלה קטנה, כיצד אני יודעת שהוא לא מגיע עייף מידי לשנת הלילה? הוא ישן שנת בוקר חצי שעה, שנת צהריים בין שעה לשלוש תלוי ועוד חצי שעה אחהצ והולך לישון ב 19:00. איך אדע מה מספיק לו ומה רמת העייפות שלו לפני שנת הלילה? מאת: אורח/ת
6. איך יודעים שהוא לא עייף מידי
09/09/2013 12:34
תעקבי אחרי סמני העייפות שלו. תלמדי לזהות אותם וכשאת מגלה סמני עייפות זה הזמן האידאלי ללכת לישון.באופן כללי:
שפשופי עיניים, פיהוקים, הכנסת ידיים לפה, "נודניקיות", חוסר שביעות רצון ו"קיטורים" רבים, עיניים אדומות וכו.. אלה סמני עייפות.
לרוב, בכי, תנועות ידיים ורגליים רבות עוררות יתר (היפראקטיביות) (אצל גדולים יותר גם חוסר שיווי משקל), אלה הם סמנים של עייפות יתר.
מבחינת שעות השינה, בדר"כ בגיל הזה ישנים כ 4-5 שעות במהלך היום מחולק לכ-3 תנומות. כאמור, זה ממוצע, הכי נכון זה להתבונן בילד שלך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום