פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0ייעוץ בת שמונה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

היא למדה לאחרונה לעמוד וזה כל מה שמעניין אותה כרגע. גם אם היא מאוד עייפה, היא מנסה כל הזמן לעמוד במיטה( עדיין לא יודעת איך להתיישב חזרה אז נשארת תקועה במצב הזה עד שקוראת לנו בבכי) ואנחנו בעצם נכנסים לחדרה כל כמה דקות להשכיבה ולנסות להשאירה במצב מאוזן, כדי שנוכל להתחיל את טקס ההרדמה...(שהוא עצמו לוקח כחצי שעה).
מיותר לציין שזה שואב מאיתנו כוחות רבים וזמן רב ואנחנו מעוניינים ללמד אותה להרדם באופן עצמאי.
השאלה היא מה ההמלצה שלכם?
הייתי רוצה לעשות זאת באופן הדרגתי (פחות ופחות מגע לאט לאט) אבל היא לא מוכנה לשכב וזה לא אפשרי. להשאיר אותה עומדת במיטה גם לא אפשרי משום שהיא לא יודעת איך להתיישב.
נשמח לעצות :)
תודה מראש!
כמה שאלות נוספות ברשותך:
1. מה השלב הבא? נניח שהיא שוכבת ואני מצליחה לטפוח על גבה ולהרדים אותה. איך אנו מגיעים למצב שהיא תרדם בעצמה ללא הטפיחות?
2. בלילה היא מתעוררת כל שעה-שעתיים. מדי פעם נותנת לה בקבוק כי זה מה שמרדים אותה. ברור לי שהיא לא מסוגלת עדיין להרדים את העצמה חזרה ולכן מתעוררת כ"כ הרבה. האם זה נכון שבגיל הזה הם צריכים לאכול רק כל 5 שעות ואין צורך לתת לה בקבוק כל 3 שעות למשל? האם כדאי לתת לה מים במקום בקבוק? יספק אותה מבחינה תזונתית?
תודה שוב
2. אכן בגיל הזה כל 3 שעות זה הרבה, במהלך הלילה רוב התינוקות בגיל הזה מסוגלים לישון ללא אוכל בכלל או ארוחה אחת. החלפה בין מים לבקבוק בדר"כ אין משמעות כי זה למעשה מחליף תלות בתלות הדרך היא ללמד את בתך להירדם ללא עזרת הבקבוק. מבחינה תזונתית הם מעלים את כמות האוכל במהלך היום ומשלימים את מה שלא אכלו בלילה (בדיוק כמו אצל מבוגרים).
1. ייעוץ בת שמונה חודשים
08/09/2013 14:06
ביתי בת ה 8 חודשים נרדמת במיטתה על הבטן, כשאנחנו בתחילה מלטפים אותה ולאחר מכן דופקים בחוזקה על ישבנה עד שתרדם.... היא למדה לאחרונה לעמוד וזה כל מה שמעניין אותה כרגע. גם אם היא מאוד עייפה, היא מנסה כל הזמן לעמוד במיטה( עדיין לא יודעת איך להתיישב חזרה אז נשארת תקועה במצב הזה עד שקוראת לנו בבכי) ואנחנו בעצם נכנסים לחדרה כל כמה דקות להשכיבה ולנסות להשאירה במצב מאוזן, כדי שנוכל להתחיל את טקס ההרדמה...(שהוא עצמו לוקח כחצי שעה).
מיותר לציין שזה שואב מאיתנו כוחות רבים וזמן רב ואנחנו מעוניינים ללמד אותה להרדם באופן עצמאי.
השאלה היא מה ההמלצה שלכם?
הייתי רוצה לעשות זאת באופן הדרגתי (פחות ופחות מגע לאט לאט) אבל היא לא מוכנה לשכב וזה לא אפשרי. להשאיר אותה עומדת במיטה גם לא אפשרי משום שהיא לא יודעת איך להתיישב.
נשמח לעצות :)
תודה מראש!
מאת: אורח/ת
2. ייעוץ בת שמונה חודשים
08/09/2013 20:10
כל עוד היא לא יודעת לשבת אין הרבה מה לעשות אלא להחזיר אותה לשכיבה. כל עוד ההרדמה היא עם מגע אז אתם לא צריכים לצאת מהחדר אלא להשכיב ולתת את המגע ולא לאפשר לה לעמוד. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה, התייעצות נוספת
10/09/2013 12:38
תודה על התגובה המהירה :)כמה שאלות נוספות ברשותך:
1. מה השלב הבא? נניח שהיא שוכבת ואני מצליחה לטפוח על גבה ולהרדים אותה. איך אנו מגיעים למצב שהיא תרדם בעצמה ללא הטפיחות?
2. בלילה היא מתעוררת כל שעה-שעתיים. מדי פעם נותנת לה בקבוק כי זה מה שמרדים אותה. ברור לי שהיא לא מסוגלת עדיין להרדים את העצמה חזרה ולכן מתעוררת כ"כ הרבה. האם זה נכון שבגיל הזה הם צריכים לאכול רק כל 5 שעות ואין צורך לתת לה בקבוק כל 3 שעות למשל? האם כדאי לתת לה מים במקום בקבוק? יספק אותה מבחינה תזונתית?
תודה שוב
מאת: אורח/ת
4. בשמחה
10/09/2013 13:52
1. בשלב הבא את יכולה להמשיך לשבת לידה אבל ללא המגע. השתמשי במגע רק אם היא בוכה מתוך מטרה להרגיע את הבכי וכשהוא נרגע להפסיק. עד שבסך היא תרדם ללא המגע.2. אכן בגיל הזה כל 3 שעות זה הרבה, במהלך הלילה רוב התינוקות בגיל הזה מסוגלים לישון ללא אוכל בכלל או ארוחה אחת. החלפה בין מים לבקבוק בדר"כ אין משמעות כי זה למעשה מחליף תלות בתלות הדרך היא ללמד את בתך להירדם ללא עזרת הבקבוק. מבחינה תזונתית הם מעלים את כמות האוכל במהלך היום ומשלימים את מה שלא אכלו בלילה (בדיוק כמו אצל מבוגרים).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום