שינה, תינוקת בת 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה, תינוקת בת 4 חודשים
09/09/2013 23:37
ביתי בת 4 חודשים וחצי, הנקה מלאה.
1. היא לא נרדמת לבד, בלילה או במהלך היום אנחנו מרדימים אותה על הידיים או שהיא נרדמת אחרי הנקה על השד. האם זה עדיין הגיל שהיא צריכה ״עזרה״ בהרדמות? או שיש דרך לפתור זאת. חייבת לציין שאני לפעמים משאירה אותה בעריסה שתנסה להרדם לבד אך ללא הצלחה.
2. כשהילדה נרדמת, היא מתעוררת כל שעתיים לאכול (אני מניקה אותה מלא ללא תוספות). ראיתי שהרבה ילדים בגילה בהנקה מלאה ישנים לילות רצופים. האם זה בסדר? האם לשנות משהו?
רוצה לציין שהיא הייתה בפגייה ושם הרגילו אותנו להאכיל כל 3 שעות ומאז ההרגל נשאר שכל שעתיים או שעתיים וחצי היא דורשת אוכל.
במשך כל היום היא דורשת לאכול בערך כל שעתיים.
אשמח לתשובתכם...
תודה
רחלי
מאת: Raheli rozanes
2. שינה, תינוקת בת 4 חודשים
10/09/2013 9:15
היי רחלי,

בגיל הזה, במידה והיא במשקל תקין ואין הנחייה רפואית אז אפשר להתחיל לפתוח פערים גדולים יותר של אוכל ואכן ישנם תינוקות שישנים לילה שלם ללא אוכל. יחד עם זאת, לפני גיל 5 חודשים אני לא ממליצה להוריד באופן יזום את האוכל. מה שכן ניתן לעשות זה להתחיל להפריד בין האוכל לשינה ע"י כך שתתחילי לשים לב לקצב היניקות וכשהוא נחלש (שזה הסימן שהיא מתחילה להירדם) נתקי אותה והתחילי בהרדמה. לרוב התינוק בעצמו פותח פערים גדולים יותר. החל מגיל 5-6 חודשים אפשר להתחיל לדחות את האוכל באופן יזום.
בנוגע להרדמות, בגיל הזה היא כבר צריכה לדעת להירדם במיטה. גם אם עדיין יש עזרה כמו ליטופים. סביב גיל 5 חודשים כבר יש יכולת הירדמות עצמאית.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. היי עינת
10/09/2013 11:23
היא אכן במשקל תקין. אבל אם אני לא מרדימה אותה היא לא ישנה. וזה מה שקורה לי במהלך היום כשאני איתה. היא יכולה להיות כ״כ עייפה שעד שהיא נרדמת היא ישנה רק חצי שעה.
בשבועות האחרונים במהלך היום היא ישנה במצטבר בערך שעה וחצי.
היא לא לוקחת מוצץ.
מאת: Raheli rozanes
4. שנות יום
10/09/2013 13:57
לרוב יש קושי גדול יותר להירדם בשנות היום בגלל מחסור בהורמון השינה.
כאמור, זה בסדר לעזור לה ולהרדים אותה אבל שזה יקרה במיטה שלה.
נסי לשים לב לסמני עייפות ולהרדים אותה בהתאם להם (לא להגיע למצב שהיא עייפה מדי). צרי שגרה ברורה עם "סמני דרך" כמו- תמיד אחרי טיול יש שנת בוקר ואחרי החלפת בגדים שנת צהריים וכו'.. ובני טקס שינה קבוע ועקבי גם לשנות היום וגם (אחר) לשנת הלילה. בדר"כ הירדמות בחדר מוחשך ונטול גירויים גם עוזר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד