פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה, תינוקת בת 4 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. היא לא נרדמת לבד, בלילה או במהלך היום אנחנו מרדימים אותה על הידיים או שהיא נרדמת אחרי הנקה על השד. האם זה עדיין הגיל שהיא צריכה ״עזרה״ בהרדמות? או שיש דרך לפתור זאת. חייבת לציין שאני לפעמים משאירה אותה בעריסה שתנסה להרדם לבד אך ללא הצלחה.
2. כשהילדה נרדמת, היא מתעוררת כל שעתיים לאכול (אני מניקה אותה מלא ללא תוספות). ראיתי שהרבה ילדים בגילה בהנקה מלאה ישנים לילות רצופים. האם זה בסדר? האם לשנות משהו?
רוצה לציין שהיא הייתה בפגייה ושם הרגילו אותנו להאכיל כל 3 שעות ומאז ההרגל נשאר שכל שעתיים או שעתיים וחצי היא דורשת אוכל.
במשך כל היום היא דורשת לאכול בערך כל שעתיים.
אשמח לתשובתכם...
תודה
רחלי
בגיל הזה, במידה והיא במשקל תקין ואין הנחייה רפואית אז אפשר להתחיל לפתוח פערים גדולים יותר של אוכל ואכן ישנם תינוקות שישנים לילה שלם ללא אוכל. יחד עם זאת, לפני גיל 5 חודשים אני לא ממליצה להוריד באופן יזום את האוכל. מה שכן ניתן לעשות זה להתחיל להפריד בין האוכל לשינה ע"י כך שתתחילי לשים לב לקצב היניקות וכשהוא נחלש (שזה הסימן שהיא מתחילה להירדם) נתקי אותה והתחילי בהרדמה. לרוב התינוק בעצמו פותח פערים גדולים יותר. החל מגיל 5-6 חודשים אפשר להתחיל לדחות את האוכל באופן יזום.
בנוגע להרדמות, בגיל הזה היא כבר צריכה לדעת להירדם במיטה. גם אם עדיין יש עזרה כמו ליטופים. סביב גיל 5 חודשים כבר יש יכולת הירדמות עצמאית.
בשבועות האחרונים במהלך היום היא ישנה במצטבר בערך שעה וחצי.
היא לא לוקחת מוצץ.
כאמור, זה בסדר לעזור לה ולהרדים אותה אבל שזה יקרה במיטה שלה.
נסי לשים לב לסמני עייפות ולהרדים אותה בהתאם להם (לא להגיע למצב שהיא עייפה מדי). צרי שגרה ברורה עם "סמני דרך" כמו- תמיד אחרי טיול יש שנת בוקר ואחרי החלפת בגדים שנת צהריים וכו'.. ובני טקס שינה קבוע ועקבי גם לשנות היום וגם (אחר) לשנת הלילה. בדר"כ הירדמות בחדר מוחשך ונטול גירויים גם עוזר.
1. שינה, תינוקת בת 4 חודשים
09/09/2013 23:37
ביתי בת 4 חודשים וחצי, הנקה מלאה. 1. היא לא נרדמת לבד, בלילה או במהלך היום אנחנו מרדימים אותה על הידיים או שהיא נרדמת אחרי הנקה על השד. האם זה עדיין הגיל שהיא צריכה ״עזרה״ בהרדמות? או שיש דרך לפתור זאת. חייבת לציין שאני לפעמים משאירה אותה בעריסה שתנסה להרדם לבד אך ללא הצלחה.
2. כשהילדה נרדמת, היא מתעוררת כל שעתיים לאכול (אני מניקה אותה מלא ללא תוספות). ראיתי שהרבה ילדים בגילה בהנקה מלאה ישנים לילות רצופים. האם זה בסדר? האם לשנות משהו?
רוצה לציין שהיא הייתה בפגייה ושם הרגילו אותנו להאכיל כל 3 שעות ומאז ההרגל נשאר שכל שעתיים או שעתיים וחצי היא דורשת אוכל.
במשך כל היום היא דורשת לאכול בערך כל שעתיים.
אשמח לתשובתכם...
תודה
רחלי
מאת: Raheli rozanes
2. שינה, תינוקת בת 4 חודשים
10/09/2013 9:15
היי רחלי,בגיל הזה, במידה והיא במשקל תקין ואין הנחייה רפואית אז אפשר להתחיל לפתוח פערים גדולים יותר של אוכל ואכן ישנם תינוקות שישנים לילה שלם ללא אוכל. יחד עם זאת, לפני גיל 5 חודשים אני לא ממליצה להוריד באופן יזום את האוכל. מה שכן ניתן לעשות זה להתחיל להפריד בין האוכל לשינה ע"י כך שתתחילי לשים לב לקצב היניקות וכשהוא נחלש (שזה הסימן שהיא מתחילה להירדם) נתקי אותה והתחילי בהרדמה. לרוב התינוק בעצמו פותח פערים גדולים יותר. החל מגיל 5-6 חודשים אפשר להתחיל לדחות את האוכל באופן יזום.
בנוגע להרדמות, בגיל הזה היא כבר צריכה לדעת להירדם במיטה. גם אם עדיין יש עזרה כמו ליטופים. סביב גיל 5 חודשים כבר יש יכולת הירדמות עצמאית.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. היי עינת
10/09/2013 11:23
היא אכן במשקל תקין. אבל אם אני לא מרדימה אותה היא לא ישנה. וזה מה שקורה לי במהלך היום כשאני איתה. היא יכולה להיות כ״כ עייפה שעד שהיא נרדמת היא ישנה רק חצי שעה. בשבועות האחרונים במהלך היום היא ישנה במצטבר בערך שעה וחצי.
היא לא לוקחת מוצץ.
מאת: Raheli rozanes
4. שנות יום
10/09/2013 13:57
לרוב יש קושי גדול יותר להירדם בשנות היום בגלל מחסור בהורמון השינה.כאמור, זה בסדר לעזור לה ולהרדים אותה אבל שזה יקרה במיטה שלה.
נסי לשים לב לסמני עייפות ולהרדים אותה בהתאם להם (לא להגיע למצב שהיא עייפה מדי). צרי שגרה ברורה עם "סמני דרך" כמו- תמיד אחרי טיול יש שנת בוקר ואחרי החלפת בגדים שנת צהריים וכו'.. ובני טקס שינה קבוע ועקבי גם לשנות היום וגם (אחר) לשנת הלילה. בדר"כ הירדמות בחדר מוחשך ונטול גירויים גם עוזר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום