פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0בת שנה וחצי מתעוררת בלילה לאכול
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: הנקה
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4103 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
30/07/2025 12:33
22/07/2025 21:54
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת שנה וחצי מתעוררת כל לילה בשעה אחרת לרוב בסביבות 1 בלילה וצועקת המהמהמ שהיא רוצה לאכול.
מהרגע שהיא נולדה היא לא ישנה לילה שלם, הייתי נותנת לה שנת חלום ומאז כנראה נוצר ההרגל.
היא הולכת לישון מוקדם בין השעה 7 ל8 בערב והחל מהשעה 1 בלילה מתעוררת
בשלב הראשון ניסיתי מים לא עזר זרקה לי את הבקבוק וזה גרם לה להתעצבן.
בשלב השני ניסיתי להפחית את הכמות אז אם נגמר היא בוכה וצועקת, או אם זה קר (היא אוהבת את זה חמים) אז גם צורחת בשלב השלישי ניסיתי להתעלם אבל אז היא צורחת ומרוב צרחות משתעלת ובוכה ולא מתיאשת (בדקתי בשעון 8 דקות וזה לא הפסיק) אז ניגשתי אליה ונשברתי היא קיבלה את מה שהיא רצתה.
הבעיה היא שהיא מבקשת במפורש ואומרת המהמהמ אז זה לא חלום או מוצץ או כל דבר אחר כי במקרים כאלו היא יודעת לקחת מוצץ לבד ואם זה חלום אז הבכי הוא שונה ואני רק מרגיעה והיא חוזרת לישון.
אחרי הבקבוק שהיא מקבלת היא חוזרת לישון.
אוטוטו חול המועד סוכות ואני אהיה בחופש ככה שאני רוצה להתחיל לעשות משהו בנידון.
אני חייבת לציין שלפני שבועיים היא עברה לגן חדש ולבית חדש ולחדר לבד (אין ילדים נוספים) כך שאני לא יודעת אם עכשיו זה הזמן לעשות את השינוי הנוסף הזה. בנוסף, לא נעים מהשכנים והצעקות והצרחות שלה בלילה רק שלא יזמינו לי משטרה...
מה לעשות? האם לתת לה לצעוק עד שתתיאש ותישבר?
האם לגשת אליה ולהילחם איתה ולהסביר לה שאין בקבוק בלילה?
מים, מוצץ הפחתת אוכל וכו לא הצליח לי!!!
מה לעשות???
ראשית, מה שלא תבחרי הדבר החשוב ביותר הוא עקביות והתמדה!
מים- לרוב זה לא עוזר אלא גורם לתלות במים.
הפחתת כמות- לרוב אינו עוזר כי היא עדיין מקבלת את האוכל ואת העזרה בהירדמות.
מוצץ- אפשר להיעזר בזה וכדאי ללמד אותה לקחת אותו בעצמה.
הדבר שיעזור הוא ללמד אותה לחזור לישון ללא אוכל.
בשלב הראשון- לתת לה לאכול ולהקפיד שהיא אינה נרדמת או מתנמנמת בזמן האוכל.
אחרי 1-2 לילות להתחיל לדחות לה את הארוחות. כלומר, לא לתת לה את הארוחה בשעה 1 אלא לדחות את שעת האוכל. בזמן שהיא בוכה תמיד תמיד תמיד לגשת אליה ולהרגיע אותה. אם היא צריכה בליטוף, אם היא צריכה על הידיים- חשוב תמיד להיות שם בשבילה ברגעים שיותר קשה לה.
אחרי כמה לילות זה יתחיל להיות קל יותר ותוכלי להמשיך ולדחות את הארוחה עד שהיא תצא מהלילה.
לגבי עיתוי השינוי- בדר"כ שבועיים זה מספיק, אם נראה לך שהיא כבר התמודדה עם השינויים שעברה אפשר להתחיל.
לגבי השכנים, אפשר ליידע אותם מראש..
בהצלחה
ואז לילה ראשון היא קמה בלילה נתתי לה בקבוק והיא ישבה בכיסא בחדר שלה ואכלה ואח"כ למיטה חזרה לישון
לילה שני לא התעוררה בכלל!!!! לילה שלישי כנ"ל אבל לילה רביעי התעוררה ושוב קיבלה בקבוק בכיסא וזה היה שבבוקר היא חזרה לגן ומשום מה מהרגע שחזרה לגן שוב יש רגרסיה.
היא מתעוררת בלילה קוראת לי אני לא מתייחסת כי מניסיון לפעמים היא חוזרת לישון אבל אם זה ממשיך והיא מתחילה לבכות אני ניגשת אליה ואז היא רוצה לצאת מהמיטה וללכת למטבח שאני אכין לה בקבוק.
מה עכשיו לעשות??? להתחיל לריב איתה בלילות? לא לתת לה בכלל? לדלל? להוריד כמויות?
באופן כללי- בדיוק כפי שעשית בימים הראשונים- כשזה לא שעת האוכל אז היא אינה מקבלת אוכל וכשזה שעת האוכל היא תקבל. נכון שבהתחלה זה קשה יותר אבל כמו שראית זה משתנה.
רגרסיה כתגובה להסתגלות לגן חדש היא טבעית ונורמלית, בלילה את בכל מקרה נותנת מענה לבכי כך שאפשר להמשיך. אם זה קשה מדי עבורכן תמתיני כמה ימים עד שהיא תסתגל לגן.
בכל מקרה, אם זה יסתבך לך את מוזמנת ליצור עמנו קשר טלפוני ולעבור תהליך מלא עם ליווי יומיומי צמוד.
בהצלחה!
1. בת שנה וחצי מתעוררת בלילה לאכול
15/09/2013 11:40
היי,בתי בת שנה וחצי מתעוררת כל לילה בשעה אחרת לרוב בסביבות 1 בלילה וצועקת המהמהמ שהיא רוצה לאכול.
מהרגע שהיא נולדה היא לא ישנה לילה שלם, הייתי נותנת לה שנת חלום ומאז כנראה נוצר ההרגל.
היא הולכת לישון מוקדם בין השעה 7 ל8 בערב והחל מהשעה 1 בלילה מתעוררת
בשלב הראשון ניסיתי מים לא עזר זרקה לי את הבקבוק וזה גרם לה להתעצבן.
בשלב השני ניסיתי להפחית את הכמות אז אם נגמר היא בוכה וצועקת, או אם זה קר (היא אוהבת את זה חמים) אז גם צורחת בשלב השלישי ניסיתי להתעלם אבל אז היא צורחת ומרוב צרחות משתעלת ובוכה ולא מתיאשת (בדקתי בשעון 8 דקות וזה לא הפסיק) אז ניגשתי אליה ונשברתי היא קיבלה את מה שהיא רצתה.
הבעיה היא שהיא מבקשת במפורש ואומרת המהמהמ אז זה לא חלום או מוצץ או כל דבר אחר כי במקרים כאלו היא יודעת לקחת מוצץ לבד ואם זה חלום אז הבכי הוא שונה ואני רק מרגיעה והיא חוזרת לישון.
אחרי הבקבוק שהיא מקבלת היא חוזרת לישון.
אוטוטו חול המועד סוכות ואני אהיה בחופש ככה שאני רוצה להתחיל לעשות משהו בנידון.
אני חייבת לציין שלפני שבועיים היא עברה לגן חדש ולבית חדש ולחדר לבד (אין ילדים נוספים) כך שאני לא יודעת אם עכשיו זה הזמן לעשות את השינוי הנוסף הזה. בנוסף, לא נעים מהשכנים והצעקות והצרחות שלה בלילה רק שלא יזמינו לי משטרה...
מה לעשות? האם לתת לה לצעוק עד שתתיאש ותישבר?
האם לגשת אליה ולהילחם איתה ולהסביר לה שאין בקבוק בלילה?
מים, מוצץ הפחתת אוכל וכו לא הצליח לי!!!
מה לעשות???
מאת: אורח/ת
2. בת שנה וחצי מתעוררת בלילה לאכול
15/09/2013 12:39
היי,ראשית, מה שלא תבחרי הדבר החשוב ביותר הוא עקביות והתמדה!
מים- לרוב זה לא עוזר אלא גורם לתלות במים.
הפחתת כמות- לרוב אינו עוזר כי היא עדיין מקבלת את האוכל ואת העזרה בהירדמות.
מוצץ- אפשר להיעזר בזה וכדאי ללמד אותה לקחת אותו בעצמה.
הדבר שיעזור הוא ללמד אותה לחזור לישון ללא אוכל.
בשלב הראשון- לתת לה לאכול ולהקפיד שהיא אינה נרדמת או מתנמנמת בזמן האוכל.
אחרי 1-2 לילות להתחיל לדחות לה את הארוחות. כלומר, לא לתת לה את הארוחה בשעה 1 אלא לדחות את שעת האוכל. בזמן שהיא בוכה תמיד תמיד תמיד לגשת אליה ולהרגיע אותה. אם היא צריכה בליטוף, אם היא צריכה על הידיים- חשוב תמיד להיות שם בשבילה ברגעים שיותר קשה לה.
אחרי כמה לילות זה יתחיל להיות קל יותר ותוכלי להמשיך ולדחות את הארוחה עד שהיא תצא מהלילה.
לגבי עיתוי השינוי- בדר"כ שבועיים זה מספיק, אם נראה לך שהיא כבר התמודדה עם השינויים שעברה אפשר להתחיל.
לגבי השכנים, אפשר ליידע אותם מראש..
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה רבה על המענה המהיר- אני מבטיחה לעדכן אחרי חול המועד...
15/09/2013 13:17
תודה רבה על המענה המהיר- אני מבטיחה לעדכן אחרי חול המועד...אני מקווה שיהיו לי בשורות טובות. מאת: אורח/ת
4. בהצלחה :) (ל"ת)
15/09/2013 13:51
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. היי עדכון
01/10/2013 14:02
היי אז אכן ניסיתי לנתק לה את הבקבוק מהשינה וביומיים הראשונים היה לה קשה היא לא נרדמה לקח לה שעה להירדם!!!! שבדרך כלל היתה נכנת למיטה עם בקבוק אוכלת וישנה.ואז לילה ראשון היא קמה בלילה נתתי לה בקבוק והיא ישבה בכיסא בחדר שלה ואכלה ואח"כ למיטה חזרה לישון
לילה שני לא התעוררה בכלל!!!! לילה שלישי כנ"ל אבל לילה רביעי התעוררה ושוב קיבלה בקבוק בכיסא וזה היה שבבוקר היא חזרה לגן ומשום מה מהרגע שחזרה לגן שוב יש רגרסיה.
היא מתעוררת בלילה קוראת לי אני לא מתייחסת כי מניסיון לפעמים היא חוזרת לישון אבל אם זה ממשיך והיא מתחילה לבכות אני ניגשת אליה ואז היא רוצה לצאת מהמיטה וללכת למטבח שאני אכין לה בקבוק.
מה עכשיו לעשות??? להתחיל לריב איתה בלילות? לא לתת לה בכלל? לדלל? להוריד כמויות?
מאת: אורח/ת
6. היי
01/10/2013 15:08
כיוון שאני לא מלווה אותך בתהליך ואין לי את כל המידע הדרוש קשה לי לומר מה בדיוק את צריכה לעשות ומתי.באופן כללי- בדיוק כפי שעשית בימים הראשונים- כשזה לא שעת האוכל אז היא אינה מקבלת אוכל וכשזה שעת האוכל היא תקבל. נכון שבהתחלה זה קשה יותר אבל כמו שראית זה משתנה.
רגרסיה כתגובה להסתגלות לגן חדש היא טבעית ונורמלית, בלילה את בכל מקרה נותנת מענה לבכי כך שאפשר להמשיך. אם זה קשה מדי עבורכן תמתיני כמה ימים עד שהיא תסתגל לגן.
בכל מקרה, אם זה יסתבך לך את מוזמנת ליצור עמנו קשר טלפוני ולעבור תהליך מלא עם ליווי יומיומי צמוד.
בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה