התייעצות - שינה אצל תינוק בן 11 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התייעצות - שינה אצל תינוק בן 11 חודשים
15/09/2013 19:42
שלום,
בני בן 11 חודשים. אני משכיבה אותו לישון שנת לילה בין 19 ל19:15. והוא מתעורר ב6 בדרך כלל (לפעמים חצי שעה לפני או חצי שעה אחרי). הוא ישן במהלך היום פעמיים (בבוקר ב8:30 למשך שעה וחצי ובצהריים בסביבות 13:30 למשך זמן משתנה שנע בין 45 דקות עד שעה וחצי). והשאלות הן: 1. לאחרונה אני שמה לב שהוא "מתלונן" הרבה עד שנרדם לשנת הלילה, ולוקח לו כ10-15 דקות עד שנרדם. כשממש קשה לו אני נכנסת לחדר , מחבקת אותו ומלטפת לכמה דקות קצרות, יוצאת שוב ואז אחרי כמה דקות נרדם. אני מתלבטת האם הקושי החדש להירדם (או ההתלוננות הארוכה) מצביעה על עייפות ואז כדאי להקדים את שעת השינה או להיפך שכדאי לאחר בכדי שיהיה יותר עייף....או להשאיר ככה ו 10 דק זה לא כ"כ הרבה זמן עד שנרדם. 2. שמתי לב שהוא אימץ חפץ מעבר בזמן שינה והוא די מעניין- הכילה. הוא תופס קצה ומושך פנימה למיטה. הוא עוד מעט עובר ממסגרת של בית לגן, וכמובן שאין כילה בגן, מה עושים?. 3. יש לילות שהוא ישן רצוף עד הבוקר אך קורה די הרבה שמתעורר פעם אחת בסביבות 4 לפנות בוקר, אם לא מצליח לחזור לישון לבד אני נכנסת לחדר מרגיעה אותו והוא חוזר לישון (לפעמים מספיק חיבוק ולטיפוף ולפעמים יש צורך בידיים). האם יש משהו שאפשר לעשות בכדי להפסיק את ההתעוררות הזאת או שזה מצב נורמאלי לגילו וזה עובר ללא התערבות?
תודה רבה,
לאורה
מאת: אורח/ת
2. התייעצות - שינה אצל תינוק בן 11 חודשים
16/09/2013 11:58
היי לאורה,

נשמע שבנך ישן מצוין :)
1. כדי לדעת האם ההתלוננות היא מבכי או מחוסר עייפות תסתכלי כיצד הוא מתפקד בזמן ערות. אם הוא מתחיל לגלות סמני עייפות אז זה הזמן ללכת לישון. אם הוא ערני וחיוני (כרגיל-לא היפראקטיבי יותר) אז הוא עדיין אינו עייף. מבחינת השעות שציינת זה מתאים לגילו. יחד עם זאת, 10 דקות זה זמן מצוין להירדמות (הממוצע הוא 20) וכל עוד הוא אינו בוכה אין צורך להיכנס אליו.
2. הוא ימצא משהו אחר בגן. אולי תמצאי בובה (מהבית) שהוא אוהב לשחק בה ותשימי לו אותה בגן. אולי שמיכה שהוא יחזיק בה במקום הכילה.
3. אם הוא בוכה, שימי לב מה הוא צריך ממך כדי לעזור לו לחזור לישון (לא כדי להירגע מהבכי) ונסי ללמד אותו להירדם בלי זה. אם הוא אינו בוכה אז אל תכנסי ותתני לו לנסות לחזור לישון בעצמו (כמו בתחילת הלילה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד