פעוט בן שנה ושמונה חודשים מתעורר בחמש וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. פעוט בן שנה ושמונה חודשים מתעורר בחמש וחצי
16/09/2013 13:49
שלום,

בני הבכור בן שנה ושמונה חודשים, פעוט מלא מרץ ואנרגיה, מגיל קטן הורגל לישון לבד, עם טקס שינה מסודר, לרוב השכבתי אותו לישון בין שבע-שבע וחצי ולרוב לא היו התעורריות בלילה.
מגיל חצי שנה היה מתעורר בשעה חמש וחצי ניסיתי הרם הורד וללא הצלחה, הדבר יצר המון מתחים. לבסוף היקיצה המוקדמת הסתדרה עם הזמן והיתה אף תקופה שהיה מתעורר בשבע בבוקר.

לפני שלושה חודשים נולד תינוק חדש, ומאז כמעט בכל בוקר הוא מתעורר בין חמש לשש, כל יום בשעה שונה ולרוב בין חמש לחמש וחצי.
בהתחלה היו מלחמות לחזור לישון, אבל ראיתי שזרה רק מעכיר את האוירה ולכן החלטתי להפסיק.

הבעיה שזה כבר שלושה חודשים כמעט כל יום, וזו שעה ממש קשה.
בצהריים הוא ישן בגן שעתיים.

יש מה לעשות?
מאת: merav
2. פעוט בן שנה ושמונה חודשים מתעורר בחמש וחצי
16/09/2013 15:20
היי מירב,

כיון שנשמע שהוא ישן טוב בצהריים ובהנחה שאינו מגיע עייף מדי ללילה אז היקיצה אינה נובעת מעייפות אלא משעון ביולוגי שמתחיל להתייצב בשעה הזו. ייתכן ועם הזמן זה שוב יסתדר אך אי אפשר להיות בטוחים בזה, לא תמיד זה מסתדר מעצמו.
הדרך היא באמת להחזיר אותו לישון בשעה הזו ולהתייחס לזה כמו אל יקיצת לילה. אבל חשוב מאוד שלא לוותר כמה זמן שזה ייקח אחרת זה יכול רק לגרוע מהלילה ומההרדמות בתחילת הלילה. לכן, במידה ואת מסוגלת לעמוד בהרדמות האלה עשי זאת ואחרי כמה ימים תתחילי לראות שיפור. במידה ואינך יכולה כרגע לעמוד בזה עדיף שלא להתחיל בזה מאשר להתחיל ולהפסיק באמצע ההרדמות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד