שנת יום יום ולילה אצל בן 7.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת יום יום ולילה אצל בן 7.5 חודשים
29/09/2013 15:40
שלום רב,
יש לי מספר שאלות לגבי בני, בן ה-7.5 חודשים:
1. לגבי שנת הלילה- לרוב נרדם בכוחות עצמו (שוכב במיטה ומשחק עם עצמו עד שנרדם- בלי מוצץ), אולם לאחר כ-7-8 שעות, ולפעמים פחות, מתעורר ובוכה, ובדרך כלל מצליח להרגע ולחזור לישון מיד על ידי מוצץ. לעיתים גם מוצץ לא עוזר, והוא נשאר ער- רגוע ומיבב לסירוגין עד שאני מאכילה אותו (כאשר מגיעה שעת ההאכלה שלו- 5-6 בבוקר), ואז כמובן נרדם תוך כדי האכלה- כי עייף ומותש. האם כדאי לגרום ל"הכחדת" התעוררויות אלו, כך שלא יזדקק לנו (למוצץ או לאוכל) על מנת להמשיך לישון? האם ישנה דרך לעשות זאת או שזה יעבור מעצמו?

2. לגבי שנת יום- בעבר היינו מלטפים אותו בגבו עד שנרדם, אולם מאז שמתהפך- אינו נרדם על הבטן, ולכן לרוב אנו נעזרים במוצץ על מנת להרגיעו. כאשר הוא מקבל מוצץ- הולך לישון לבד, ללא עזרתנו. האם כדאי להפסיק עם המוצץ, על מנת שלא יהפך להרגל ולמשענת?

אגב, יש מצב שתלות במוצץ יכולה לגרום לבעיות גם בשנת הלילה?...

תודה רבה מראש!
נועה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום יום ולילה אצל בן 7.5 חודשים
29/09/2013 20:50
היי נועה,

אני בהחלט מציעה לך "להכחיד" את ההתעוררויות הללו ולאפשר לכולכם לישון רצוף ואיכותי עד הבוקר.
כשיש תלות במשהו כדי להירדם זה לא חולף מעצמו אלא נדרשת התערבות שלכם על מנת לגמול אותו מאותה תלות.
אחד הדברים זה ככל הנראה ההמתנה לאוכל שיגיע והדבר השני זה בהחלט המוצץ.
עזרה עם המוצץ מוצץ זה תלות לכל דבר וכבר היום נשמע שהוא סוג של משענת עבור בנך וזה כבר עכשיו גם משפיע לכם על הלילה. אין בעיה במוצץ עצמו אלא בזה שאתם צריכים לגשת ולתת לו את המוצץ. התלות היא בכם. אם תלמדו אותו לקחת את המוצץ בעצמו מהמזרן והוא יוכל לעשות את זה מבלי שתיגשו אליו זה כבר לא יהווה בעיה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד