פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שנת יום יום ולילה אצל בן 7.5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי מספר שאלות לגבי בני, בן ה-7.5 חודשים:
1. לגבי שנת הלילה- לרוב נרדם בכוחות עצמו (שוכב במיטה ומשחק עם עצמו עד שנרדם- בלי מוצץ), אולם לאחר כ-7-8 שעות, ולפעמים פחות, מתעורר ובוכה, ובדרך כלל מצליח להרגע ולחזור לישון מיד על ידי מוצץ. לעיתים גם מוצץ לא עוזר, והוא נשאר ער- רגוע ומיבב לסירוגין עד שאני מאכילה אותו (כאשר מגיעה שעת ההאכלה שלו- 5-6 בבוקר), ואז כמובן נרדם תוך כדי האכלה- כי עייף ומותש. האם כדאי לגרום ל"הכחדת" התעוררויות אלו, כך שלא יזדקק לנו (למוצץ או לאוכל) על מנת להמשיך לישון? האם ישנה דרך לעשות זאת או שזה יעבור מעצמו?
2. לגבי שנת יום- בעבר היינו מלטפים אותו בגבו עד שנרדם, אולם מאז שמתהפך- אינו נרדם על הבטן, ולכן לרוב אנו נעזרים במוצץ על מנת להרגיעו. כאשר הוא מקבל מוצץ- הולך לישון לבד, ללא עזרתנו. האם כדאי להפסיק עם המוצץ, על מנת שלא יהפך להרגל ולמשענת?
אגב, יש מצב שתלות במוצץ יכולה לגרום לבעיות גם בשנת הלילה?...
תודה רבה מראש!
נועה
אני בהחלט מציעה לך "להכחיד" את ההתעוררויות הללו ולאפשר לכולכם לישון רצוף ואיכותי עד הבוקר.
כשיש תלות במשהו כדי להירדם זה לא חולף מעצמו אלא נדרשת התערבות שלכם על מנת לגמול אותו מאותה תלות.
אחד הדברים זה ככל הנראה ההמתנה לאוכל שיגיע והדבר השני זה בהחלט המוצץ.
עזרה עם המוצץ מוצץ זה תלות לכל דבר וכבר היום נשמע שהוא סוג של משענת עבור בנך וזה כבר עכשיו גם משפיע לכם על הלילה. אין בעיה במוצץ עצמו אלא בזה שאתם צריכים לגשת ולתת לו את המוצץ. התלות היא בכם. אם תלמדו אותו לקחת את המוצץ בעצמו מהמזרן והוא יוכל לעשות את זה מבלי שתיגשו אליו זה כבר לא יהווה בעיה.
בהצלחה
1. שנת יום יום ולילה אצל בן 7.5 חודשים
29/09/2013 15:40
שלום רב,יש לי מספר שאלות לגבי בני, בן ה-7.5 חודשים:
1. לגבי שנת הלילה- לרוב נרדם בכוחות עצמו (שוכב במיטה ומשחק עם עצמו עד שנרדם- בלי מוצץ), אולם לאחר כ-7-8 שעות, ולפעמים פחות, מתעורר ובוכה, ובדרך כלל מצליח להרגע ולחזור לישון מיד על ידי מוצץ. לעיתים גם מוצץ לא עוזר, והוא נשאר ער- רגוע ומיבב לסירוגין עד שאני מאכילה אותו (כאשר מגיעה שעת ההאכלה שלו- 5-6 בבוקר), ואז כמובן נרדם תוך כדי האכלה- כי עייף ומותש. האם כדאי לגרום ל"הכחדת" התעוררויות אלו, כך שלא יזדקק לנו (למוצץ או לאוכל) על מנת להמשיך לישון? האם ישנה דרך לעשות זאת או שזה יעבור מעצמו?
2. לגבי שנת יום- בעבר היינו מלטפים אותו בגבו עד שנרדם, אולם מאז שמתהפך- אינו נרדם על הבטן, ולכן לרוב אנו נעזרים במוצץ על מנת להרגיעו. כאשר הוא מקבל מוצץ- הולך לישון לבד, ללא עזרתנו. האם כדאי להפסיק עם המוצץ, על מנת שלא יהפך להרגל ולמשענת?
אגב, יש מצב שתלות במוצץ יכולה לגרום לבעיות גם בשנת הלילה?...
תודה רבה מראש!
נועה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום יום ולילה אצל בן 7.5 חודשים
29/09/2013 20:50
היי נועה,אני בהחלט מציעה לך "להכחיד" את ההתעוררויות הללו ולאפשר לכולכם לישון רצוף ואיכותי עד הבוקר.
כשיש תלות במשהו כדי להירדם זה לא חולף מעצמו אלא נדרשת התערבות שלכם על מנת לגמול אותו מאותה תלות.
אחד הדברים זה ככל הנראה ההמתנה לאוכל שיגיע והדבר השני זה בהחלט המוצץ.
עזרה עם המוצץ מוצץ זה תלות לכל דבר וכבר היום נשמע שהוא סוג של משענת עבור בנך וזה כבר עכשיו גם משפיע לכם על הלילה. אין בעיה במוצץ עצמו אלא בזה שאתם צריכים לגשת ולתת לו את המוצץ. התלות היא בכם. אם תלמדו אותו לקחת את המוצץ בעצמו מהמזרן והוא יוכל לעשות את זה מבלי שתיגשו אליו זה כבר לא יהווה בעיה.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה