תינוקת עם בעיית שינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת עם בעיית שינה
02/10/2013 10:51
ביתי בת 4 חדשים. יונקת. מגיל חודש ישנה בעריסה על הגב (נרדמת בעזרת מוצץ) מתשע בלילה עד שבע בבוקר ומתעוררת פעם אחת להנקה בסביבות 2-3.
לפני כשבועיים התחילה לה תופעה מוזרה כשמשכיבים אותה לישון (על הגב כמובן) מתחילה לבעוט ברגליים להרים אותן ואז להטיח אותן חזרה במזרון. כמובן שלא מצליחה להירדם כך. התחלתי לעטוף לה את הרגליים בלבד דבר שהרגיע אותה ברוב הפעמים ועזר במידה מסוימת. בימים האחרונים התחילה להתעורר משלוש בלילה כל שעתיים בערך, לא מוכנה לחזור לישון ואם נרדמת מתעוררת שוב אחרי שעה שעתיים. אני מניקה אותה כדי להרגיע אותה-לא עוזר. עוטפת לה את הרגליים מה שעזר בעבר ועכשיו גם זה לא עוזר. מתמרדת ומשתוללת עד שפותחת את העיטוף.
ממה נובע חוסר השקט החדש? האם מומלץ להניק אותה כדי להרגיע אותה או שזה ישבש לה את כל הלילה? האם זה בסדר לעטוף לה את הרגליים או שזה מונע ממנה לזוז ולהתפתח בלילה? ואיך אפשר להחזיר את שגרת השינה הטובה שהיתה בעבר?
תודה
מאת: אורח/ת
2. תינוקת עם בעיית שינה
03/10/2013 9:27
היי,

הרבה פעמים אנחנו רואים שינוי בהרגלי השינה בסביבות גיל 4 חודשים. אנחנו לא יודעים מה המקור לשינוי דווקא בגיל זה אבל ככל הנראה יש לזה קשר לבשלות ולהבנה של התינוק וזה השלב שבו צריך להתחיל ולהקפיד על הרגלי השינה.
להתעוררויות יש קשר לאופן שבו היא נרדמת. חשוב להתחיל ללמד אותה להפריד בין האוכל לשינה ולמעשה שלא תירדם בזמן האוכל. מבחינת כמות האוכל- אם היא אינה מתעוררת מרעב עדיף להשאיר את שעת האוכל כפי שהייתה קודם ולא להוסיף עוד ארוחות ללילה כי אח"כ יהיה קשה יותר לגמול אותה מהן.
אפשר לעטוף לה את הרגליים במידה וזה עוזר, אבל אם זה לא עוזר אז אין טעם (אגב, בני, בן 5 חודשים נרדם כאשר הוא דופק בדיוק כך עם הרגליים כמה דקות ואז הוא מפסיק ונרדם. בנותי, היו דוחפות עם הרגליים כשהן שוכבות על הבטן כאילו מנדנדות את עצמן. ייתכן והיא מנסה למצוא את הדרך להירדם בעצמה עם תנועה במקום נדנוד וטפיחות שלך. אפשר לתת לה כמה זמן ולראות מה קורה בסופו של דבר- כל עוד אין בכי כמובן!)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד