פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת 4.5 חודשים- הרגלי שינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אלה המתוקה בת 4.5 חודשים, יונקת בלבד. בין גיל חודש לשלושה חודשים ישנה נהדר ביום ובלילה. לא חינכתי ולא דגלתי בשום שיטה, נרדמה המון במנשא, בעגלה, על הידיים, לבד.. מה שיצא. בגיל 3 חודשים בערך התחילה להיפתח אל העולם ונראה שמשהו השתבש.. בשבוע האחרון גם קצת התקררה או שמוציאה שיניים (או גם וגם..) וזה מקשה.
בגדול-
נוצר מצב שמתקשה להירדם לבד- אני צריכה לחזור להציע מוצץ, ללטף, לנחם וכו'.
כמו כן- השינות שלה במהלך היום קצרות- לרוב 40 דקות ובמקרה הטוב שעה. זה גורם לכך שיש לה הרבה תנומות לאורך היום ולא 3 עיקריות.
בנוסף- מתעוררת עדיין מספר פעמים בלילה ומסיימת אותו מאוד מוקדם.
שאלתי היא - האם אני יכולה להתחיל ללמד להירדם עצמאית ?
כיצד אני יכולה לסייע לה לישון שינה ארוכה יותר ?
כיצד אני מצמצמת התעוררויות בלילה?
עד כה דגלתי בהנקה לפי דרישה אבל אני מרגישה שהיא גדלה, אני מתעייפת ועוד חודש וחצי בערך אצטרך להתחיל לעבוד במשרה חלקית ואני זקוקה ליותר סדר בבלאגן.
גילוי נאות- לפני שלושה שבועות אובחנה עם ריפלוקס סמוי. שינוי תנוחת ההנקה וטיפולי קרניו סקראל סייעו מאוד לשיפור ההנקה שהיתה קשה.
אודה מאוד לנקודת אור...
תודה תודה.
הרבה פעמים אנחנו רואים שינוי בהרגלי שינה בסביבות הגיל הזה. ככל הנראה בעקבות בשלות של התינוק ולמידה.
לכל שאלותייך יש תשובה אחת- לימוד הירדמות עצמאית.
אפשר להתחיל וללמד אותה (אנחנו מתחילים תהליכים בגיל 5 חודשים) וזה מה שיאפשר לה לישון טוב יותר ולהוריד את מספר היקיצות עד לחלוטין.
בהתחלה חשוב שכל ההרדמות יהיו במיטה שלה ולא על הידיים/מנשא וכו.. שבי לידה ותני לה מגע רצוף עד הירדמות. אם בוכה הרימי לידיים, הרגיעי והחזירי למיטה, אחרי 3-4 לילות הבכי יפחת ובהדרגה ייפסק. אח"כ הפסיקי עם המגע ולבסוף גם עם הנוכחות שלך בחדר.
בנוסף, לגבי שנות היום- לרוב כששנת הלילה טובה יותר כך גם שנות היום מתארכות. שימי לב לסמני עייפות וקחי אותה לישון בזמן- גם זה יעזור.
בהצלחה
כמו כן,
היא ישנה במיטונת צמודה אלי. את חושבת שזה יכול לגרוע מהלימוד?
לינה צמודה אליך בעצם לא מורידה את התלות בנוכחות שלך במהלך הלילה. הרבה פעמים אפשר להגיע ללילות טובים (עם יקיצה קצרה, מקסימום 2) אבל לרוב לא ללילה רצוף (למרות שלפעמים גם זה מצליח!). אפשר ללמד אותה להירדם לבד בתחילת הלילה ולהשתדל גם במהלך הלילה אבל תמיד כשהיא תתעורר היא תראה אותך והתלות להירדם עם הנוכחות שלך רוב הסיכוי לא תרד. אבל תוכלי להעביר אותה חדר בשלב מאוחר יותר ואז לטפל ביקיצה בלילה אם היא תהיה.
שאלה נוספת,
בהנחה ואכן תישן שנת אחה"צ ואשתדל שתקום גג עד 17:30 גם אם זה יהיה אחרי 20 דקות בלבד, מתי הכי נכון להשכיב במיטה לשנת לילה? האם בלילה להמשיך אותו הדבר? אגב הכיוון הוא להשאיר אותה בחדר שלי אבל להפריד מהמיטה. כלומר היא תהיה במיטת תינוק אבל לא צמודה אלי אלא ליד הקיר מרחק מטר ממני.
הרבה שאלות..
מקווה שלא נסחפתי !!!!
ושוב תודה ענקית. את עוזרת מאוד מאוד.
אני שמחה לראות שהיא מצליחה להירדם המיטה. ההתמדה היא מילת המפתח!
זה מורכב..
בעקרון כמו שכתבתי עדיף להתחיל מהלילה ולתת לבוקר להסתדר בעצמו ורק במידה וזה לא יעבוד כדאי להתייעץ כי אם זה לא ייעשה נכון זה עלול לפתח דפוס של יקיצות קצרות גם בלילה.
בכל מקרה, כדי לדעת מתי להשכיב אותה שוב לישון עקבי אחרי סמני העייפות שלה.
בהרדמות בלילה תעשי בדיוק מה שציינת פה.
לגבי המוצץ- מומלץ ללמד אותה לקחת אותו בעצמה. קודם לעבוד איתה על זה במהלך היום ורק אח"כ ללמד אותה גם בלילה.
בהצלחה
1. בת 4.5 חודשים- הרגלי שינה
05/10/2013 20:06
ערב טוב.אלה המתוקה בת 4.5 חודשים, יונקת בלבד. בין גיל חודש לשלושה חודשים ישנה נהדר ביום ובלילה. לא חינכתי ולא דגלתי בשום שיטה, נרדמה המון במנשא, בעגלה, על הידיים, לבד.. מה שיצא. בגיל 3 חודשים בערך התחילה להיפתח אל העולם ונראה שמשהו השתבש.. בשבוע האחרון גם קצת התקררה או שמוציאה שיניים (או גם וגם..) וזה מקשה.
בגדול-
נוצר מצב שמתקשה להירדם לבד- אני צריכה לחזור להציע מוצץ, ללטף, לנחם וכו'.
כמו כן- השינות שלה במהלך היום קצרות- לרוב 40 דקות ובמקרה הטוב שעה. זה גורם לכך שיש לה הרבה תנומות לאורך היום ולא 3 עיקריות.
בנוסף- מתעוררת עדיין מספר פעמים בלילה ומסיימת אותו מאוד מוקדם.
שאלתי היא - האם אני יכולה להתחיל ללמד להירדם עצמאית ?
כיצד אני יכולה לסייע לה לישון שינה ארוכה יותר ?
כיצד אני מצמצמת התעוררויות בלילה?
עד כה דגלתי בהנקה לפי דרישה אבל אני מרגישה שהיא גדלה, אני מתעייפת ועוד חודש וחצי בערך אצטרך להתחיל לעבוד במשרה חלקית ואני זקוקה ליותר סדר בבלאגן.
גילוי נאות- לפני שלושה שבועות אובחנה עם ריפלוקס סמוי. שינוי תנוחת ההנקה וטיפולי קרניו סקראל סייעו מאוד לשיפור ההנקה שהיתה קשה.
אודה מאוד לנקודת אור...
תודה תודה.
מאת: אורח/ת
2. בת 4.5 חודשים- הרגלי שינה
06/10/2013 9:13
היי,הרבה פעמים אנחנו רואים שינוי בהרגלי שינה בסביבות הגיל הזה. ככל הנראה בעקבות בשלות של התינוק ולמידה.
לכל שאלותייך יש תשובה אחת- לימוד הירדמות עצמאית.
אפשר להתחיל וללמד אותה (אנחנו מתחילים תהליכים בגיל 5 חודשים) וזה מה שיאפשר לה לישון טוב יותר ולהוריד את מספר היקיצות עד לחלוטין.
בהתחלה חשוב שכל ההרדמות יהיו במיטה שלה ולא על הידיים/מנשא וכו.. שבי לידה ותני לה מגע רצוף עד הירדמות. אם בוכה הרימי לידיים, הרגיעי והחזירי למיטה, אחרי 3-4 לילות הבכי יפחת ובהדרגה ייפסק. אח"כ הפסיקי עם המגע ולבסוף גם עם הנוכחות שלך בחדר.
בנוסף, לגבי שנות היום- לרוב כששנת הלילה טובה יותר כך גם שנות היום מתארכות. שימי לב לסמני עייפות וקחי אותה לישון בזמן- גם זה יעזור.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. עינת תודה רבה
06/10/2013 12:21
האם בעצם הדעה היא שהלילה משפיע על היום יותר מאשר היום על הלילה?כמו כן,
היא ישנה במיטונת צמודה אלי. את חושבת שזה יכול לגרוע מהלימוד?
4. היי
06/10/2013 13:07
היום והלילה משפיעים אחד על השני, גם לטובה וגם לרעה.. אין יותר או פחות. אם את מצליחה להגיע לערב כשהיא לא מאוד עייפה אז היא תישן טוב יותר בלילה ואז זה יתחיל להשפיע על הארכה של השינה ביום וכך היא תוכל להתקבע על תנומות ארוכות יותר ואיכותיות יותר. בגלל שבאופן כללי שנות היום קשות יותר אז עדיף להמתין לראות אם הלילה עוזר (בדר"כ כן), אם לא, אז צריך להתחיל לעבוד על היום.לינה צמודה אליך בעצם לא מורידה את התלות בנוכחות שלך במהלך הלילה. הרבה פעמים אפשר להגיע ללילות טובים (עם יקיצה קצרה, מקסימום 2) אבל לרוב לא ללילה רצוף (למרות שלפעמים גם זה מצליח!). אפשר ללמד אותה להירדם לבד בתחילת הלילה ולהשתדל גם במהלך הלילה אבל תמיד כשהיא תתעורר היא תראה אותך והתלות להירדם עם הנוכחות שלך רוב הסיכוי לא תרד. אבל תוכלי להעביר אותה חדר בשלב מאוחר יותר ואז לטפל ביקיצה בלילה אם היא תהיה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תודה רבה, כבר מעדכנת ש -
06/10/2013 15:21
בצהריים עזרתי לה להירדם במיטה כשאני שוכבת לידה , מלטפת ושרה לה בשקט. בהתחלה נראה היה שזה לא הולך לקרות אבל עם התמדה בסוף נרדמה. כהרגלה התעוררה אחרי 45 דקות- ניגשתי ושוב שכבתי לידה החזרתי את המוצץ (טעות?) ושוב שרתי וליטפתי. היא נרדמה לאט לאט וכשממש נראה היה שישנה עמוק יצאתי מהחדר. הענין הוא שאחרי 4 דקות בערך התעוררה. חזרתי ושוב הרדמתי באותו אופן- וזה שוב קרה. בפעם השלישית נשארתי יותר זמן עם היד עליה עד שבאמת ראיתי שאכן בוודאות ישנה חזק. אז היא ישנה עדיין וזו שינה של שעה וחצי כבר אם מחברים הכל יחד. מה הצעד הבא בעצם? להמשיך בכמה הרדמות כאלו ולאט לאט להתרחק מהר יותר ולחזור אם בוכה ושוב להתרחק וחוזר חלילה? האם ענין המוצץ מפריע? כי זה הופך אותה תלויה בי. מצד שני... זה מרגיע אולטימטיבי, איך אפשר בלעדיו?שאלה נוספת,
בהנחה ואכן תישן שנת אחה"צ ואשתדל שתקום גג עד 17:30 גם אם זה יהיה אחרי 20 דקות בלבד, מתי הכי נכון להשכיב במיטה לשנת לילה? האם בלילה להמשיך אותו הדבר? אגב הכיוון הוא להשאיר אותה בחדר שלי אבל להפריד מהמיטה. כלומר היא תהיה במיטת תינוק אבל לא צמודה אלי אלא ליד הקיר מרחק מטר ממני.
הרבה שאלות..
מקווה שלא נסחפתי !!!!
ושוב תודה ענקית. את עוזרת מאוד מאוד.
6. איזה יופי
06/10/2013 22:25
היי,אני שמחה לראות שהיא מצליחה להירדם המיטה. ההתמדה היא מילת המפתח!
זה מורכב..
בעקרון כמו שכתבתי עדיף להתחיל מהלילה ולתת לבוקר להסתדר בעצמו ורק במידה וזה לא יעבוד כדאי להתייעץ כי אם זה לא ייעשה נכון זה עלול לפתח דפוס של יקיצות קצרות גם בלילה.
בכל מקרה, כדי לדעת מתי להשכיב אותה שוב לישון עקבי אחרי סמני העייפות שלה.
בהרדמות בלילה תעשי בדיוק מה שציינת פה.
לגבי המוצץ- מומלץ ללמד אותה לקחת אותו בעצמה. קודם לעבוד איתה על זה במהלך היום ורק אח"כ ללמד אותה גם בלילה.
בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה