תנומות קצרות ביום-ופערים בלילה- 5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תנומות קצרות ביום-ופערים בלילה- 5 חודשים
09/10/2013 12:30
שלום,
רציתי להתייעץ,
האם זה קריטי שבגיל 5 חודשים תהיה שינה ארוכה בבוקר ושינה ארוכה בצהריים?
התינוק שלי לא ישן יותר מ-45 דקות בערך בכל תנומה ועל כן נזקק ליותר תנומות במהלך היום. אני מנסה להחזיר אותו לישון כי הוא לא נרדם עצמאית אבל זה פשוט הופך למשימה שחוזרת על עצמה כל יום ובכל התעוררות ודי מנטרל אותי מדברים שאני רוצה להספיק. (לשבת לידו, להחזיר אותו לישון שוב ושוב וחוזר חלילה).
כמה זה נורא בעצם אם זו שגרת היום שלו?

שאלה נוספת לגבי הלילה- אני מנסה לרווח קצת את ההנקות ונראה שמצליחה להחזיר אותו לישון לפעמים בלילה. השאלה היא כמה הוא כן צריך לאכול- כדי שלא ייצא שאני מרווחת מדי ומונעת ממנו תזונה נחוצה. הוא רק יונק כרגע. ומה דעתכן אגב על הנקת חלום בערך בתשע -עשר בערב כשנרדם בסביבות שש וחצי- שבע? ואחר כך לפתוח פער עד לפנות בוקר.

ממש תודה,
אמא מאותגרת...
מאת: אורח/ת
2. תנומות קצרות ביום-ופערים בלילה- 5 חודשים
09/10/2013 20:32
היי,

מומלץ שהוא יישן שנה ארוכה ושלפחות יגמור מחזור שינה אחד. יחד עם זאת, אחרי שינה של 45 דקות מאוד קשה לחזור לישון ולכן עדיף להוציא אותו, לשים לב לסמני עייפות ולתת לו לישון תנומה נוספת. הרבה פעמים ככל שישנים טוב יותר בלילה כך שנות היום מתארכות לבד.
גם לעיתוי נכון של שינה יש קשר לאורכה- כשהוא הולך לישון בזמן הנכון לו השינה יותר ארוכה לכן אל תגיעי לעייפות רבה מדי.
בגיל 5 חודשים יש הרבה תינוקות שמסוגלים לישון לילה שלם ללא אוכל, אבל גם ארוחה אחת או שתיים הן בסדר. 6 שעות למשל זה פער סביר וכל עוד הוא מצליח לחזור לישון ללא אוכל אז אפשר להמשיך ולדחות ארוחות. כל מה שהוא לא יאכל בלילה הוא ישלים במהלך היום (כמובן שיש לשים לב לעלייה תקינה במשקל). יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת גם עד גיל שנה.
אנחנו לא ממליצים כלל על האכלת חלום כיון שזה מקבע את הקשר בין האוכל לשינה ומלמד את התינוק להירדם עם אוכל מה שגורם לתלות באוכל ולרוב מתחילות יקיצות רבות, בנוסף זה משבש את מנגנוני הרעב והשובע הטבעיים של התינוק, עדיף לתת לו לאכול כשהוא רעב.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד