פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0רגרסיה בשינה אצל תינוקת בת 3.5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני מקפידה להפריד הנקה משינה וגם במהלך היום היא יודעת להירדם עצמאית- בלי נדנוד או הנקה, רק עם מוצץ (ההנקה היחידה שצמודה לשינה היא הנקה אחרי האמבטיה בערב, לפני ההשכבה לשנת לילה, אבל אני מקפידה שהיא לא תרדם על הציצי אלא תיכנס במצב עירני למיטה ורק אז תירדם).
בשבוע האחרון חלה רגרסיה בשינה. היא מתעוררת פעם ראשונה סביב 11-12 ואחר כך כל שעתיים! ניסינו לגרום לה לחזור לישון על ידי הרגעה, מתן מוצץ וכל מיני דרכים אבל היא לא נרגעת עד שאני לא מניקה אותה.. אתמול קמה כל שעה!
אולי כואבת לה הבטן וזה גזים- לפעמים היא מתפתלת מתוך שינה וואז היא מפליצה... חשוב לי לציין שעד עכשיו היא לא ממש סבלה מגזים וממה שהבנתי גם אם זה כן גזים זה לא אופייני לגיל שלה ( זה אמור לעבור עד 3 חודשים..)
במהלך היום היא ישנה אבל שמתי לב שיותר קשה לה להרדם והתנומות שלה קצת יותר קצרות.
המשיכי להקפיד על ניתוק הקשר וכל מה שאת עושה נשמע נהדר.
במהלך הלילה, אם היא לא בקפיצת גדילה (שעוברת אחרי כמה ימים וכמובן משפיעה גם על האכילה ביום ולא רק בלילה) אז כדאי להקפיד ולתת לה אוכל באותן פערים כמו קודם. אם היא תקבל אוכל אחרי בכי היא תלמד שכדי לקבל את האוכל היא צריכה לבכות והיא תעשה את זה יותר. זכרי שאם עד עכשיו היא יכלה לפתוח את הפער הזה סימן שהיא אינה רעבה.
יכול להיות שיש לה כאבי בטן וגם כאן- דווקא אוכל גורם יותר לכאבי בטן וגזים.
יש לזה קשר גם לשנות היום שהתקצרו.
התחילי לשים לב לסמני עייפות ולפיהם השכיבי לישון, צרי שגרה קבועה וברורה. המשיכי להקפיד על הפרדת האוכל מהשינה ועל הפער כמו לפני הרגרסיה והמשיכי להקפיד על הירדמות עצמאית. הרבה סבלנות וזה יחלוף!
1. רגרסיה בשינה אצל תינוקת בת 3.5 חודשים
09/10/2013 14:43
היי לכולן, עד לפני שבוע הבת שלי ישנה נהדר במהלך היום ובמהלך הלילה. השכבנו אותה לישון סביב שבע וחצי והיא ישנה ברצף 6 שעות. לאחר מכן התעוררה לאכול אחרי 3 שעות. אני מקפידה להפריד הנקה משינה וגם במהלך היום היא יודעת להירדם עצמאית- בלי נדנוד או הנקה, רק עם מוצץ (ההנקה היחידה שצמודה לשינה היא הנקה אחרי האמבטיה בערב, לפני ההשכבה לשנת לילה, אבל אני מקפידה שהיא לא תרדם על הציצי אלא תיכנס במצב עירני למיטה ורק אז תירדם).
בשבוע האחרון חלה רגרסיה בשינה. היא מתעוררת פעם ראשונה סביב 11-12 ואחר כך כל שעתיים! ניסינו לגרום לה לחזור לישון על ידי הרגעה, מתן מוצץ וכל מיני דרכים אבל היא לא נרגעת עד שאני לא מניקה אותה.. אתמול קמה כל שעה!
אולי כואבת לה הבטן וזה גזים- לפעמים היא מתפתלת מתוך שינה וואז היא מפליצה... חשוב לי לציין שעד עכשיו היא לא ממש סבלה מגזים וממה שהבנתי גם אם זה כן גזים זה לא אופייני לגיל שלה ( זה אמור לעבור עד 3 חודשים..)
במהלך היום היא ישנה אבל שמתי לב שיותר קשה לה להרדם והתנומות שלה קצת יותר קצרות.
מאת: אורח/ת
2. רגרסיה בשינה אצל תינוקת בת 3.5 חודשים
09/10/2013 20:41
הרבה פעמים יש רגרסיה בהרגלי שינה בגיל הזה. אין לנו הסבר מדוע ככל הנראה יש לזה קשר לבשלות של התינוק ולמידה.המשיכי להקפיד על ניתוק הקשר וכל מה שאת עושה נשמע נהדר.
במהלך הלילה, אם היא לא בקפיצת גדילה (שעוברת אחרי כמה ימים וכמובן משפיעה גם על האכילה ביום ולא רק בלילה) אז כדאי להקפיד ולתת לה אוכל באותן פערים כמו קודם. אם היא תקבל אוכל אחרי בכי היא תלמד שכדי לקבל את האוכל היא צריכה לבכות והיא תעשה את זה יותר. זכרי שאם עד עכשיו היא יכלה לפתוח את הפער הזה סימן שהיא אינה רעבה.
יכול להיות שיש לה כאבי בטן וגם כאן- דווקא אוכל גורם יותר לכאבי בטן וגזים.
יש לזה קשר גם לשנות היום שהתקצרו.
התחילי לשים לב לסמני עייפות ולפיהם השכיבי לישון, צרי שגרה קבועה וברורה. המשיכי להקפיד על הפרדת האוכל מהשינה ועל הפער כמו לפני הרגרסיה והמשיכי להקפיד על הירדמות עצמאית. הרבה סבלנות וזה יחלוף!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום