פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה נכונים לתינוק במהלך היום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בסופו של דבר לא משנה אם על הבטן או על הגב הוא צריך לדעת להירדם הירדמות עצמאית.
אני מאוד מסכימה איתך שאחרי 3 ימים או מקסימום שבוע הוא כבר צריך ללמוד להירדם בטפיחות וכיון שאני לא מלווה אותך בתהליך אין לי דרך לדעת למה זה לא קורה ככל הנראה יש משהו לא ברור ומבלבל.
כיון שאת מציינת שבלילה הוא יודע להירדם מצוין אני חושבת שאולי זה קשה יותר בבוקר בגלל שהוא עייף מדי ולא בגלל שאינו מסוגל לעשות את זה. השינה הקצרה מאוד משפיעה.
אני ממליצה לך ראשית לעשות טקס שינה קצר גם לשנות היום (עדיף שיהיה שונה מהלילה) כדי להכניס אותו יותר רגוע ומוכן לשינה. עדיף גם שהשינה תהיה בחדר חשוך וללא גירויים.
דבר שני לשים לב לסמני עייפות ולהרדים אותו בזמן (לא למשוך אותו עייף).
דבר אחרון- להתחיל להאריך את השינה-להיכנס אליו אחרי כמה דקות ולהתחיל בטפיחות עדינות או נדנוד קל על מנת לעזור לו להיכנס לשינה עמוקה ולהאריך את השינה. (להקפיד לא להעיר אותו).
יכול להיות שאם הוא יישן טוב יותר ויהיה פחות עייף ופחות עצבני ההרדמות יהיו קלות יותר.
בהצלחה
1. הרגלי שינה נכונים לתינוק במהלך היום
13/10/2013 15:20
הבן שלי, בן ארבעה חודשים, מאז שנולד היה חסר שקט והיה צריך הרבה ידיים. אני שמאמינה בלאפשר לילד להרדם עצמאית מגיל 0 כבר מנסה להרגיל אותו להרדם לבד, בלילה זה עובד מעולה הולך לישון לבד לפעמים עם מוצץ לפעמים בלי וגם אם הוא מתעורר לא בשעה שאמור לאכול הוא נרדם בחזרה בדרך כלל לבד לגמרי. במהלך היום אני ממש לא מצליחה לעשות את זה ומרגישה שאני מבולבלת והא גם מבולבל: ישנן שתי שיטות הרדמה במהלך היום- אחת היא שהוא נרדם בעצמו על הגב, זה לא קורה הרבה אבל יודעת שאם אתמיד זה יסתדר העניין הוא שממש לא ישן לאורך זמן על הדב מתעורר אחרי 10 דקות ולא מצליח להרדם שוב...השנייה שהיא למעשה הדרך העיקרית מאז שנולד זה להשכיב על הבטן ועם טפיחות קלות (לפעמים ממש לא קלות) וקצת קול מרגיע שלי ומוסיקה נרדם על הבטן בדרך כלל זה כרוך בהרבה מאבק כוחות לפעמים הוא ממש מתעצבן וצורח ואז מרימה על הידיים מרגיעה ומחזירה, חשבתי שאחרי כמה זמן של עקביות בהתליך הוא יבין את העסק אבל גיליתי שזה שאני מרימה אותו (הרם הורד סטייל) רק מעצבן אותו יותר ברגע שאני מחזירה ועברו כבר 4 חודשים ועדיין יש מאבק בהרדמה, כמו כן ממש לא נרדם להרבה זמן ולעתים מתעורר אחרי רבע שעה או חצי שעה וקשה להרדים אותו שוב, תוהה אם יש דרך נוספת להרדים על הבטן בלי מאבקים או כן לנסות שירדם לבד על הגב אבל אז איך לעזור לו לישון לפרקי זמן ארוכים יותר....עם הגדולה שלי לא נתקלתי בזה אחרי 3 ימי "אימון" כבר נרדמה אחרי 3 טפיחות קלות בישבן על הבטן ואיתו אני מרגישה שאולי צריך משהו אחר...תודה רבה לעל עזרה מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה נכונים לתינוק במהלך היום
14/10/2013 12:31
היי,בסופו של דבר לא משנה אם על הבטן או על הגב הוא צריך לדעת להירדם הירדמות עצמאית.
אני מאוד מסכימה איתך שאחרי 3 ימים או מקסימום שבוע הוא כבר צריך ללמוד להירדם בטפיחות וכיון שאני לא מלווה אותך בתהליך אין לי דרך לדעת למה זה לא קורה ככל הנראה יש משהו לא ברור ומבלבל.
כיון שאת מציינת שבלילה הוא יודע להירדם מצוין אני חושבת שאולי זה קשה יותר בבוקר בגלל שהוא עייף מדי ולא בגלל שאינו מסוגל לעשות את זה. השינה הקצרה מאוד משפיעה.
אני ממליצה לך ראשית לעשות טקס שינה קצר גם לשנות היום (עדיף שיהיה שונה מהלילה) כדי להכניס אותו יותר רגוע ומוכן לשינה. עדיף גם שהשינה תהיה בחדר חשוך וללא גירויים.
דבר שני לשים לב לסמני עייפות ולהרדים אותו בזמן (לא למשוך אותו עייף).
דבר אחרון- להתחיל להאריך את השינה-להיכנס אליו אחרי כמה דקות ולהתחיל בטפיחות עדינות או נדנוד קל על מנת לעזור לו להיכנס לשינה עמוקה ולהאריך את השינה. (להקפיד לא להעיר אותו).
יכול להיות שאם הוא יישן טוב יותר ויהיה פחות עייף ופחות עצבני ההרדמות יהיו קלות יותר.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה