הירדמות רק בתנועה בן 7.5 שבועות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות רק בתנועה בן 7.5 שבועות
13/10/2013 17:33
שלום :)
מקווה שאוכל להיעזר... ומתנצלת מראש על האורך.
בני עומר בן 7.5 שבועות יונק בלבד ועולה יפה במשקל (סביבות 4.7 קג). כשרק הגענו הביתה מביהח הייתה בעיה קשה של החלפת היום והלילה. ביום היה יונק ונרדם מייד והחל מ17 בערב לערך היה מתעורר לחיים ונרדם שוב לפעמים לקראת הבוקר.
היום, בה, מבדיל בין יום ללילה אך עדיין מתקשה מאוד לישון (בעיקר ביום).
אציין גם שחלק מהקושי נובע מכאבי בטן כנראה או גזים אך ברור לי שזו לא תמיד כל הבעיה.
אני מנסה להאכיל אותו בצורה מסודרת כל 3 שעות. הוא יונק (ביום) בערך 30-45 דק ואז ערני מחייך משחק ואחרי 15-30 דק מתחיל להראות סימני עייפות ולפהק. אני מרימה אותו ומנסה להרדים בדרכים שונות- מיטה, מוצץ, נענוע בידיים, ערסול, מנשא קשיח. בדרכ נרדם במנשא רק בהליכה או קפצוץ וברגע שאני עוצרת הוא מתעורר. גם אם נרדם (אפילו אחרי טיול של חצי שעה בשמש) ואני מניחה במיטה הוא מתעורר. ואז אני מנסה להרדים מחדש... עד שמגיע כבר זמן ההאכלה הבא והוא נהיה חסר סבלנות (ואי אפשר לזהות אם מדובר בעייפות או רעב...)
לפעמים אני ממשיכה להתעקש והוא נרדם ו״מפספס״ את זמן ההאכלה. יכול לישון שעה עד שעתיים וחצי אפילו. אני לא מעירה אבל שגרת שעות האוכל משתבשת.
עוד אכתוב שבעגלה בתנועה או במנשא בטיול הוא נרדם מצוין ויכול לישון גם שעתיים רצוף.
השינה היחידה שישן קבוע ביום היא בבוקר בין 1.5-2 שעות ואז כל היום ״מריבות״.
אנחנו עושים טקס שינה בין 19-19:30 אבל הוא לא נרדם לפני 22:00-23:00 בלילה ולפעמים זה אחרי שלא ישן משעה 17 אחהצ ואפילו לפני כן.
בממוצע יוצא שישן 10-12 שעות ביממה.
הלילות קשים כי הוא מתעורר כל שעה ואני משנה לו תנוחה/ נותנת מוצץ והוא ממשיך לישון. אני לא מאכילה אלא אם חלף מספיק זמן מההאכלה האחרונה, הוא גם לא מראה סימני רעב רק שמשהו מציק לו. לקראת הבוקר זה באמת גזים... אבל בלילה שינוי תנוחה מספיק לו לפעמים ואם לא אני מרדימה שוב בעזרת ציצי...
בערב לפעמים יכול לתפוס שינה שגורמת לנו לפספס את טקס השינה ואז הוא מתאחר.
שאלותי הן...
האם להעיר לאכול? לטקס שינה? איך לגרום לשנת יום נורמאלית במיטה שלו? אציין גם שעומר מפהק הרבה, גם אם רק קם משינה.
אני משוועת לשגרה כלשהי... מקווה שאפשרית בשלב זה
תודה מראש:)
מאת: אורח/ת
2. הירדמות רק בתנועה בן 7.5 שבועות
14/10/2013 12:53
בגיל הזה יש קושי בהירדמות עצמאית ולכן הירדמות עם עזרה ממך היא בסדר גמור. יחד עם זאת, הוא צריך להיות מסוגל כבר להירדם במיטה שלו בנדנודים וטפיחות וכו..
כל עוד הוא עולה במשקל אין צורך להעיר אותו לאוכל אלא אם יש הנחייה רפואית. גם לא להעיר אותו לטקס שינה ואם הוא פספס אותו היום, אז וותרו עליו אחרת זה כבר יוצא מאוחר מדי ושוב מבלבל אותו עם היום והלילה.
כדאי להתחיל לייצר שגרה קבועה ואפשר.
עשי לך רישום של כמה ימים: מתי השעות בהן הוא ישן הכי טוב? מתי הוא אוכל הכי טוב? מתי הוא עירני ומשחק הכי בכיף? מתי הוא נודניק ועצבני? מתי הוא זקוק לך יותר? וכו.'. וכך תוכלי להתחיל ליצור שגרה לפי דפוסים שמתאימים לו.
כדי לעזור לו עם שנות היום והלילה- צאו כל יום לפחות פעם אחת לטיול באור יום. במהלך היום חשפי אותו המון לאור וגם השינה שתהיה באור. בערב, כל יום בשעה קבועה ערכי טקס שינה. והתחילי את הלילה (בגיל הזה אפשר בסביבות 18-18:30). בבוקר- התחילי את היום בצורה ברורה עם פתיחת תריסים וטקס בוקר.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה ועוד משהו...
14/10/2013 13:21
יוצא מצב שבמהלך היום הוא יכול להיות ער במשך שעות למשל מעשר בבוקר עד שלוש-ארבע אחהצ ונרדם לפרקי זמן קצרים של חצי שעה על הידיים או במנשא...
אנסה להקדים את שנת הלילה כמו שהצעת מקווה שיעזור
ולגבי שעות השינה הטובות הן בעיקר עד 10 בבוקר ועכשיו התחיל גם לישון טוב מ22-23
משחק וערות במהלך היום מבחינתו בכל זמן...
קשה לי להצביע על דפוס יום כי ביום גם יוצאים לטייל/סידורים וכאלה...
אשמח להכוונה נוספת אם אפשר...
מאת: אורח/ת
4. תודה רבה ועוד משהו...
15/10/2013 11:15
יכול להיות שהוא משחק וער כל הזמן אבל זה לא מעיד שהוא אינו עייף. לרוב עוררות יתר ופעלתנות רבה דווקא מעידה על עייפות רבה מדי.
בדר"כ בגיל הזה קשה להם להיות ערים למעלה משעה.
לכן, עקבי אחריו אחרי 40-60 דקות של ערות ותתחילי ל"הוריד הילוך" להוריד צעצועים ולכוון לשינה.
הוא זקוק לשנות היום והם מאוד חשובות. אני מבינה שבמהלך היום יש עוד דברים וסידורים ויציאה מהבית הם חלק בלתי נפרד אבל חשוב שזה יהיה במינון נכון ויאפשר לבנך לישון.
אי אפשר ליצור סדר ושגרה של שינה אם אין סדר ושגרה בשאר הזמן.
(אם מדובר בטיול בעגלה בגינה אז כל יום יציאה לטיול בסביבות אותה שעה נחשבת לסדר יום ואפשר לעשות את זה בשעה שהוא לא צריך לישון.)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד