שינה קצרה מדי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה קצרה מדי
14/10/2013 14:49
שלום,
בתי המתוקה בת 5 חודשים.
נרדמת במיטה לפעמים לבד לגמרי ולפעמים עם קצת עזרה (מחזירה מוצץ ומניחה עליה רגע יד אם היא לא רגועה מספיק).
אני תופסת את העייפות כמעט תמיד בזמן (מזהה חלונות שינה בצורה ברורה).
ולמרות כל זאת השינה שלה קצרה - ביום לא יותר מ-45 דקות ובלילה לרוב שלוש-ארבע שעות.
רציתי לשאול מה יותר משפיע על מה- היום על הלילה או הלילה על היום? את איזה מהם עלי לשפר קודם כדי שנחווה שינוי גם בשני? איך אני עושה זאת?
מאת: אורח/ת
2. שינה קצרה מדי
15/10/2013 11:21
היי,

אנחנו מתחילים תמיד בשיפור שנת הלילה כיון ששם זה בדר"כ קל יותר מבחינה פיזיולוגית ואז שנות היום מושפעות ומתארכות לרוב לבד. (לעבוד על שנות היום לעתים קשה יותר בגלל שרמת הורמון השינה נמוכה בגוף).
כדי לעבוד על שנת הלילה כדאי להתחיל להקפיד שתמיד תירדם בכוחות עצמה, שתתחיל ללמוד לקחת לבד מוצץ ואם יש אוכל בלילה אז להפריד בין האוכל והשינה. ככל שיהיו לבתך פחות גורמי תלות ועזרה שהיא צריכה ממך כדי להירדם, כך היא תישן טוב יותר.
במקביל להמשיך לוודא שהיא לא מגיעה עייפה מדי ללילה ואם צריך אז להקדים את שנת הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה עינת, לגבי שעת השינה בלילה
15/10/2013 18:29
לפעמים אני לא מצליחה להרדים אותה לשנת אחה"צ וכך יוצא שהיא מגיעה בעייפות יתר לשנת הלילה שלה.
ממש הערב לדוגמה- השינה האחרונה היתה בין 13:55 ל- 14:40.
בערך בארבע התחלתי לנסות להרדים לשנת אחהצ (לרוב ערה כשעה וחצי בין השינות) וזה לא עבד. אחרי כמה זמן ניסיתי שוב ושוב לא עבד.
ברבע לשש החלטתי פשוט להרדים ללילה והיא היתה בעייפות יתר קשה ועברנו סשן שלם של צרחות וקושי להירגע ולהירדם.
במקרים כאלו שלא ישנה שנת לילה ושנת הצהריים שלה מסתיימת מהר , כמה שעות מקסימום של ערות נכונות כדי לא להגיע עייפה מדי?
זה הגיוני להשכיב לישון ללילה כבר בחמש- חמש וחצי?
זה סוג של פלונטר שחוזר על עצמו- אחה"צ. מנסה לחשוב איך לצאת ממנו.
מאת: אורח/ת
4. זה בסדר כמשהו חד פעמי
15/10/2013 20:50
ואז יש לקחת בחשבון שיכול להיות שהבוקר יהיה מוקדם יותר כי בשעה חמש וחצי זה כבר לילה של 12 שעות. זה מעט מוקדם ולכן לא מומלץ כמשהו קבוע אבל אם זה עובד טוב גם לה וגם לכם זה בסדר.
אם יש שינה אחת בעייתית כזו במהלך היום אפשר לנסות לצאת לטיול ולהרדים אותה בעגלה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד