פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0חלון ערות או קושי להבחין בין יום ללילה?
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אורחת קבועה בפורום ומאוד נעזרת... החלטתי להתייעץ אישית
בני בן חודשיים שוקל כ-5 ק"ג.
מאז שנולד ההירדמות במהלך היום הייתה קלה יותר עבורו מאשר לקראת הלילה.
לאחרונה אני מנסה לבנות עבורו סדר יום קבוע. שמתי לב שהלילה שלו בנוי מפרק שינה אחד ארוך (כ-5.5 שעות) ולאחריו שני פרקי זמן של 3 שעות כל אחד. הבעיה היא שהלילה מתחיל רק לקראת 23:00...
אנחנו מנסים להזיז את טקס השינה, אוכל ב 18:00 ושוכב לישון ב 19:00. זה עובד חלקית... הילד מתעורר ב 21:00 לאכול שוב ולא נרדם שעות אח"כ. לפעמים רק ב 23:00 ואפילו ב 1:00 בלילה. בזמן הזה הוא רוצה לשחק, צוחק ולא מראה סימני עייפות.
סימני העייפות במהלך היום מאוד ברורים לי (פיהוקים בעיקר) ואני משכיבה לישון כל שעה וחצי בערך. הוא נרדם למשך שעה-שעתיים עם עזרה מצידי בהמשך השינה.
לפעמים "תופס" שנת יום של שעתיים וחצי ואף שלוש.
במהלך היום הבית והחדר שישן בו מואר ויש רעשים. בלילה ישן בחדר חשוך ושקט.
במהלך היום מטיילים לפעמים בעגלה או במנשא.
מה עושים? האם עדיין לא מבין שבלילה חוזרים מייד לישון אחרי האוכל או שעדיין לא מסודר בזמני היום והלילה?...
מבולבלת...
גלית
כיון שאני לא מלווה את התהליך קשה לי לומר האם זה מבלבול יום ולילה או מציפייה למשהו (זו הסיבה לחלונות ערות).
יש המון דברים מצוינים שאת עושה, המשיכי בהם! כמו במהלך היום לחשוף אותו כמה שיותר לאור ואפילו כרגע (עד שיתרגל ליום ולילה) שישן באור יום מלא. בלילה, אחרי טקס שינה חדר חשוך וללא גירויים.
בנוסף, במהלך היום הסדר מאוד חשוב. השתדלי שלא לאפשר לו שינה של יותר מ-3 שעות ולהעיר אותו וליצור שגרה עם "סמני דרך" קבועים- כמו כל יום אחרי הטיול יש שנת בוקר, אחרי החלפת בגדים שנת צהריים וכו... גם מומלץ שלא לעזור לו בשנות היום ולתת לו לישון שעה-שעתיים ברציפות ללא עזרתך.
בלילה, גם אם הוא מתעורר ונראה ערני החזירו למיטה לשינה ואל תוציאו אותו לשחק מחוץ למיטה. במקרה הכי "גרוע" אם הוא רגוע ומסתדר לבד צאו מהחדר והשאירו אותו לשחק במיטה עד שיירדם.
כרגע אני מרדימה ומחזירה למיטה ובדרכ הדבר חוזר על עצמו עד שהקטן כבר רעב שוב אז אני מוציאה מהמיטה לאוכל
וחוזר חלילה...
השינה הטובה היחידה ביום כרגע היא שנת הבוקר.
וגם אם אני משאירה אותו על המנשא הוא יישן שעה וחצי אפילו שעתיים רצוף.
אז מה חשוב יותר? שיישן במיטה שלו או שיישן נקודה?
אני מרגישה שחוסר השינה הטוב במהלך היום משפיע על העובדה שכרגע הוא ישן רק 4-5 שעות רצוף גם בלילה.
מה עוד אפשר לעשות?
1. חלון ערות או קושי להבחין בין יום ללילה?
16/10/2013 13:28
שלום :)אני אורחת קבועה בפורום ומאוד נעזרת... החלטתי להתייעץ אישית
בני בן חודשיים שוקל כ-5 ק"ג.
מאז שנולד ההירדמות במהלך היום הייתה קלה יותר עבורו מאשר לקראת הלילה.
לאחרונה אני מנסה לבנות עבורו סדר יום קבוע. שמתי לב שהלילה שלו בנוי מפרק שינה אחד ארוך (כ-5.5 שעות) ולאחריו שני פרקי זמן של 3 שעות כל אחד. הבעיה היא שהלילה מתחיל רק לקראת 23:00...
אנחנו מנסים להזיז את טקס השינה, אוכל ב 18:00 ושוכב לישון ב 19:00. זה עובד חלקית... הילד מתעורר ב 21:00 לאכול שוב ולא נרדם שעות אח"כ. לפעמים רק ב 23:00 ואפילו ב 1:00 בלילה. בזמן הזה הוא רוצה לשחק, צוחק ולא מראה סימני עייפות.
סימני העייפות במהלך היום מאוד ברורים לי (פיהוקים בעיקר) ואני משכיבה לישון כל שעה וחצי בערך. הוא נרדם למשך שעה-שעתיים עם עזרה מצידי בהמשך השינה.
לפעמים "תופס" שנת יום של שעתיים וחצי ואף שלוש.
במהלך היום הבית והחדר שישן בו מואר ויש רעשים. בלילה ישן בחדר חשוך ושקט.
במהלך היום מטיילים לפעמים בעגלה או במנשא.
מה עושים? האם עדיין לא מבין שבלילה חוזרים מייד לישון אחרי האוכל או שעדיין לא מסודר בזמני היום והלילה?...
מבולבלת...
גלית
מאת: אורח/ת
2. חלון ערות או קושי להבחין בין יום ללילה?
17/10/2013 12:28
ברוכה הבאה :-)כיון שאני לא מלווה את התהליך קשה לי לומר האם זה מבלבול יום ולילה או מציפייה למשהו (זו הסיבה לחלונות ערות).
יש המון דברים מצוינים שאת עושה, המשיכי בהם! כמו במהלך היום לחשוף אותו כמה שיותר לאור ואפילו כרגע (עד שיתרגל ליום ולילה) שישן באור יום מלא. בלילה, אחרי טקס שינה חדר חשוך וללא גירויים.
בנוסף, במהלך היום הסדר מאוד חשוב. השתדלי שלא לאפשר לו שינה של יותר מ-3 שעות ולהעיר אותו וליצור שגרה עם "סמני דרך" קבועים- כמו כל יום אחרי הטיול יש שנת בוקר, אחרי החלפת בגדים שנת צהריים וכו... גם מומלץ שלא לעזור לו בשנות היום ולתת לו לישון שעה-שעתיים ברציפות ללא עזרתך.
בלילה, גם אם הוא מתעורר ונראה ערני החזירו למיטה לשינה ואל תוציאו אותו לשחק מחוץ למיטה. במקרה הכי "גרוע" אם הוא רגוע ומסתדר לבד צאו מהחדר והשאירו אותו לשחק במיטה עד שיירדם.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

3. תודה רבה !
17/10/2013 14:28
כרגע אין מצב שהוא נרדם ביום לשלוש שעות... אני מרדימה בדרכ על הידיים או מנשא וכשמניחה במיטה וממשיכה לטפוח על הגב נרדם לעוד מקסימום 20 דק ומתעורר מה שאומר שישן במקרה הטוב 30-40 דק. מה לעשות? להרים כשמתחיל לבכות ולהרדים עם המנשא למשל מחדש? להוציא מהמיטה?כרגע אני מרדימה ומחזירה למיטה ובדרכ הדבר חוזר על עצמו עד שהקטן כבר רעב שוב אז אני מוציאה מהמיטה לאוכל
וחוזר חלילה...
השינה הטובה היחידה ביום כרגע היא שנת הבוקר.
וגם אם אני משאירה אותו על המנשא הוא יישן שעה וחצי אפילו שעתיים רצוף.
אז מה חשוב יותר? שיישן במיטה שלו או שיישן נקודה?
אני מרגישה שחוסר השינה הטוב במהלך היום משפיע על העובדה שכרגע הוא ישן רק 4-5 שעות רצוף גם בלילה.
מה עוד אפשר לעשות?
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות