בתי בת 10 חודשים ולא נרדמת לבד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בתי בת 10 חודשים ולא נרדמת לבד
17/10/2013 10:08
שלום , בתי בת 10 חודשים, כרגע נמצאת איתנו ביום עם סדר יום די קבוע, מאז גיל 4 חודשים מתעקשת להרדם רק על הידיים , בהתחלה היתה נרדמת רק בעזרת כדור פיזיו ובנדנודים, ולאחרונה בנענועים עדינים, ולפעמים בשכיבה עלינו . ברגע שמכניסים אותה למיטה כשהיא ערה היא מיד נעמדת מתחילה לבכות . כאשר היא ישנה על הידיים המעבר למיטה יותר קל אך היא צריכה לישון חזק מאוד אחרת היא מיד מסתובבת מתישבת ונעמדת בבכי. במצב זה כאשר לוקחים אותה חזרה לידיים היא נרדמת מיד.
עד כה הצלחנו להסתדר עם המצב וחשבנו שזה ישתפר עם הזמן. לאחרונה המצב נהיה גרוע ביותר , כאשר מתקרבים איתה למיטה היא מייד מרגישה ומתעוררת בצרחות. הבעיה היא בעיקר באמצע הלילה כשהיא כמה לאכול (פעמיים) . היא לא מסכימה לחזור למיטה בשום אופן(רק על הידיים). אנחנו מוצאים את עצמנו ואותה ללא שינה.

בנוסף כרגע היא כנראה מוציאה שיניים ,ומעט מצוננת אבל בעבר התמודדנו גם עם המצבים האלו ביותר קלות
מה עושים???
מאת: Omri1
2. בתי בת 10 חודשים ולא נרדמת לבד
17/10/2013 12:42
היי,
הבעיה עם גורמי תלות היא שתינוקות מפתחים להם "עמידות" ולכן ההרדמה הופכת להיות קשה וארוכה יותר, ויש יותר ויותר יקיצות במהלך הלילה. הדרך היחידה היא ללמד אותה להירדם במיטה שלה.
כרגע, היא נרתעת מהמיטה גם כי אינה מכירה אותה בהקשר של שינה וגם כי היא רגילה להירדם במקום אחד ומתעוררת במיטה וזו סיטואציה שיכולה להבהיל (נסי לדמיין שאת הולכת לישון במיטה ומתעוררת לפתע בסלון).
מטבע הדברים התגובה למעבר למיטה היא בבכי, אבל, אם תתנו לה את כל המענה לבכי ותהיו מאוד נחושים וברורים ותהיו איתה בכל שלב בהירדמות לבסוף היא תלמד להירדם במיטה שלה.
שבו לידה ותנו לה כל הזמן מגע. כשהיא בוכה הרימו על הידיים להרגיע (ולא להרדים!) וכשהיא נרגעת החזירו למיטה. וכך חוזר חלילה עד שהיא נרדמת במיטה עם המגע והעזרה שלכם. אחרי 2-3 לילות שזה ייעשה נכון היא תלמד להירדם במיטה ללא בכי (כאמור, עם עזרתכם, אח"כ תוכלו להפסיק עם המגע ולבסוף גם להפסיק את הנוכחות שלכם).
אם אתם מסתבכים אתם מוזמנים לפנות אלינו ולעשות את התהליך הזה עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. עמרי
17/10/2013 14:26
המון תודה . נעדכן בקרוב
מאת: אורח/ת
4. עמרי
17/10/2013 15:48
המשך לשאלה ,
א. האם כדאי גם עכשיו כאשר היא מעט חולה (בלי חום אבל הרבה פינוק) חשה בחוסר נוחות , לנסות עכשיו או לחכות כשתהיה בריאה לחלוטין.
ב. כאשר אני מחזיר אותה למיטה היא מיד בוכה ונעמדת, האם להחזיר אותה במצב ישיבה , ככה אולי לא תעמד
מאת: אורח/ת
5. עמרי
18/10/2013 13:13
היי,
לא מומלץ להתחיל משהו חדש כשהיא לא מרגישה טוב. לרוב מחלה מורגשת כיומיים -שלושה. כשהיא מרגישה טוב תתחילו.
כשהיא מתחילה מיד לבכות קודם תשכיב אותה ותלטף להרגיע אם זה מספיק זה מצוין, אם היא ממשיכה לבכות תרים אותה לידיים. מהידיים אפשר להחזיר אותה ישירות לשכיבה או לישיבה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד