תינוקת בת 10 חודשים החלה להתעורר בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 10 חודשים החלה להתעורר בלילה
19/10/2013 5:02
שלום רב, התינוקת שלי בת 10 חודשים מאד פעילה וכבר כמעט הולכת לבד. כמעט מגיל חודש ישנה לילה שלם וללא אוכל בלילה מגיל 4 חודשים.
כל לילה עושים טקס שינה שלאחריו נרדמת לחא כל תלות חוץ ממוצץ.
החלה גן חדש בו ויתרה על שינת בוקר כמו שאר הילדים וישנה צהריים זמן כפול כלומר שעתיים לפעמים קצת יותר.
בימים האחרונים החלה להתעורר מדי פעם בלילה בוכה אך הייתה מצוננת ויחסתי את זה למחלה.
אך ההתעוררות הרצינית היא בשעה 4:00 בדיוק, מתעוררת בבכי נעמדת במיטה. אני מרימה להרגיע ומשכיבה שוב אך איך שיוצאת מהחדר שוב בכי ודורשת ידיים.
לפעמים מנסה בלי להרים אך בכל מקרה עד שחוזרת לישון לוקח בין שעה לשעה וחצי.
בבקשה את עזרתכם מאד מפחדת מרגרסיה בשינה.
אני אפילו מרגישה שזה משפיע עליה ביום היא לא רגועה ורוצה ידיים הרבה יותר.
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת 10 חודשים החלה להתעורר בלילה
20/10/2013 10:36
היי,

כיון שאני לא מכירה את היסטוריית השינה שלכם אני לא יכולה לומר האם היא מתעוררת בגלל שיש לה צורך במשהו שיחזיר אותה לישון או שזה משהו רגשי שיחלוף מעצמו.
מאוד יכול להיות שמדובר בעייפות בגלל שינוי שעות השינה בבוקר- תעקבי אחר הסמנים.
הרבה פעמים יש רגרסיה בעקבות כניסה לגן והסתגלות חדשה, מה שצריך לעשות זה להמשיך בדיוק באותו האופן כמו לפני הגן. כלומר, להיכנס כשהיא בוכה - תמיד לנסות קודם להרגיע במיטה ורק אם זה לא מצליח אז על הידיים. וכשהיא רגועה לצאת מהחדר כדי שתמשיך להירדם לבד. במידה ולא היו גורמי תלות קודם וגם עכשיו תמשיכי באותה התנהלות ללא הכנסת גורם תלות חדש אז כשהיא תסתגל לגן ולשגרת היום זה יחלוף.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תינוקת בת 10 חודשים החלה להתעורר בלילה
20/10/2013 20:56
השגרה הייתה שתי תנומות במשך היום: בבוקר ובצהריים.
בגן הולכת לישון צהריים כמו כולם.
ללילה אנחנו עושים טקס: אמבטיה ובקבוק ולאחריו אני מניחה אותה במיטה כשהיא
כבר מנומנמת והיא הולכת לישון.
בגן משכיבים עם טפיכות קלות עד שנרדמת.
המצב ממש הולך ונהיה גרוע מלילה ללילה
מה עליי לעשות?
מאת: אורח/ת
4. תינוקת בת 10 חודשים החלה להתעורר בלילה
21/10/2013 14:34
כיון שאת אומרת שזה הולך ונהיה גרוע ככל הנראה יש לבתך גורם תלות כלשהו שצריך ללמד אותה להירדם בלעדיו.
המענה הכי נכון ומדויק יינתן רק ע"י אבחון ומציאת אותו הגורם.
ממה שאת כותבת ייתכן והסיבה היא שבתך נכנסת למיטה מנומנמת כלומר היא לא עושה את תהליך ההירדמות בעצמה אלא מתחילה אותו בעזרה מכם. זה בהחלט סיבה לרגרסיה. חשוב שהיא תיכנס למיטה ערה לחלוטין ושם תעשה את ההירדמות וההתנמנמות.
בשלב הראשון אפשר לעשות מה שעושים בגן- לשבת לידה ולהרדים עם טפיחות. גם בתחילת הלילה וגם בכל יקיצה. אחרי שהיא תסתגל לזה אפשר לנטרל את הטפיחות ובהדרגה גם להתרחק עד שתגיעו למצב שבוא היא מונחת ערה לחלוטין במיטה ולאחר שהיא מדברת ומשחקת עם עצמה היא נרדמת (כשאתם כמובן לא בחדר).
אם אתם מסתבכים אתם מוזמנים לפנות אלינו ולעבור את התהליך עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד