קשיים בהרדמות וצורך לקפוץ לפני השינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיים בהרדמות וצורך לקפוץ לפני השינה
20/10/2013 0:12
שלום,
ביתי בת ארבעה וחצי חדשים, יונקת ונרדמת תוך כדי הנקה. בשבוע האחרון בהנקה לפני השינה היא מפסיקה לינוק ומאותתת שהיא רוצה לקפוץ על הרגליים בזמן שאוחזים אותה. כשהיא עושה זאת היא ממש מאושרת אבל השינה שלה כמובן נדחית וכצריך לחכות שהחשק לקפוץ יעבור כדי להמשיך בהנקה ובהרדמות. הלילה לקח לה שעתיים להרדם.
הצורך לקפוץ קיים גם במשך היום אך בלילה מתגבר והופך לצורך של ממש.
ממה זה נובע? ההרגשה היא שיש לזה צורך פיזיולוגי אך הייתי רוצה להבין יותר.
בברכה,
אורית
מאת: אורח/ת
2. קשיים בהרדמות וצורך לקפוץ לפני השינה
20/10/2013 10:57
היי אורית

לפעמים למידה חדשה במהלך היום מאוד "מגרה" והם רוצים לחוות את זה בכל הזדמנות.
ייתכן והיא עייפה מדי ולכן קשה לה להיכנס לשינה.
וייתכן והיא מתחילה לפתח "עמידות" להירדמות עם ההנקה ולכן ההשפעה של זה כבר נחלשת.
מומלץ לבנות טקס שינה מרגיע ללא פעילות ואם את חושבת שהיא זקוקה לקפיצות אז מקסימום להתחיל איתן ואז להוריד את ההילוך.
לשינה יש קשר להצבת גבולות ולכן, חשוב שהיא תבין שעכשיו זה זמן לישון ולא זמן משחק, לכן, אם את מחליטה שלא להקפיץ אז אל תעשי זאת ואם את מחליטה שכן אז תזמי את זה באופן קבוע (גם אם היא לא מבקשת) ולזמן מוגבל כשלאחריו זה לא חוזר שוב.
ובכלל- מומלץ להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולא לאפשר לה להירדם בעזרת ההנקה ואז להכניס למיטה ולהתחיל בהרדמה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד