חוזרת שוב עם שאלה על האכלת לילה לבן 5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. חוזרת שוב עם שאלה על האכלת לילה לבן 5 חודשים
21/10/2013 20:40
עזרתן לי קודם אז חוזרת שוב.
בן 5 חודשים, נרדם עצמאית מגיל שבועיים. תמיד היה קם פעם אחת בלילה להנקה, בד״כ לקראת 4 (נרדם בשבע).
היו שבועיים לאחרונה בהם לא היה קם להנקה וישן רצוף 10-11 שעות בלילה....
לאחר שבירת שגרה בגלל אירוע משפחתי, התחיל לחזור לינוק בלילה פעם אחת, אבל בשעה משתנה. הוא לא נרדם בהנקה, יונק יפה כשקם וחוזר לישון עד הבוקר.
הוא שוקל יפה לגילו, הכפיל כבר את משקל הלידה ומתפתח מקסים. להרגשתי אפשר להוריד את ההנקה באמצע הלילה...

אבל איך? מה דעתכן? האם בגיל הזה אפשר להוריד אותה וזהו או שכדאי לדחות כל פעם את שעת ההאכלה?
מאת: אורח/ת
2. חוזרת שוב עם שאלה על האכלת לילה לבן 5 חודשים
22/10/2013 13:52
היי,
אפשר להוריד את ההנקה אם הוא מתפתח טוב בעיקר אם היו לו שבועיים רצופים בהם ישן ולא התעורר להנקה סימן שבאמת אינו זקוק לה.
אם זה עניין של כמה לילות ואולי דרישה גדולה גם בבוקר יכול להיות שמדובר בקפיצת גדילה וזה יחלוף.
אנחנו תמיד ממליצים על הורדה הדרגתית של האוכל כדי שזה יהיה קל יותר לכולכם. בהתחלה תתחילי לקבע לו את השעה - קבעי שעה בה הוא מקבל את האוכל וכל שעה לפני כן הוא לא יאכל ואז תתחילי לדחות את השעה. אם מדובר לפנות בוקר (אזור 3-4) אז אפשר להוריד אותה בבת אחת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד