בת 8 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 8 חודשים
23/10/2013 7:17
שלום,

הבת היפה שלי בת 8 חודשים בשבוע הבא ובשבועיים שלושה האחרונים חלה רגרסיה בשינה שלה.
לפני חודש היא נכנסה למשפחתון ושבוע לאחר מכן היתה חולה מאז היא קמה בלילה מספר רב של פעמים. לפני ה הייתה קמה פעם אחת בלילה לאכול וישנה רצוף 7-8 שעות כל פעם. נדמה כי גם השינה שלה הפיתה איכותית ועמוקה יותר.

בלילות האחרונים היא קמה מספר רב של פעמים היא אינה רוצה לאכול ואינה רוצה לחזור לישון. אתמול היא קמה בסביבות 2:00 והיתה עירונית והרצתה לשחק ממש כאילו זה אמצע היום. היא לא הסכימה לחזור לישון ולקח שעה וחצי! עד שנרדמה.

האם זו חרדת נטישה? סדר יום לא מאורגן? אוכל לא טוב? אנחנו כבר ממש עייפים! סך הכל היא ילדה נוחה מאוד ועד היום גם אם היא היתה קמה זה היה לצורך אכילה בלבד- נראה שאינה זקוקה לאכילה כבר בלילה אבל דיין השינה שלה לא איכותית.

מה עושים???
מאת: אורח/ת
2. בת 8 חודשים
23/10/2013 12:16
היי,

יש כמה סיבות אפשריות לרגרסיה.
1. עייפות יתר גורמת לשינה פחות עמוקה ופחות איכותית ולכן גם ליקיצות בלילה. יכול להיות שבעקבות שינוי סדר היום היא ישנה פחות במהלך היום ולכן מגיעה עייפה מדי ללילה. אם יש צורך הקדימו לה את שעת השינה לפחות עד שתסתגל לסדר יום החדש.

2. גורמי תלות. קשור לאופן בו בתך נרדמת. אם היא זקוקה לעזרה כדי להירדם אז הרגרסיה הזו היא טבעית והרבה פעמים מגיעה בעקבות מחלה או כניסה לגן שמהווים את ה"טריגר". לכן מומלץ ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תשובות
23/10/2013 12:32
הי תודה!

א. היא הולכת לישון בסביבות שש וחצי שבע האם להקדים יותר? היא בגן ישנה שתי שניות ארוכות- בוקר וצהרים.

ףב. היא נרדמת בלי תלות בשום דבר. לבד במיטה אחרי אמבטיה אוכל סיפור ואז למיטה. היא מתעוררת פעם אחת לאכול ואז שוב בסביבות חמש- שש בבוקר.

יכול להיות גורמים נוספים?
מאת: אורח/ת
4. תשובות
23/10/2013 13:40
בעקרון אלה שעות מצוינות לשינה, צריך פשוט לעקוב אחר סמני העייפות שלה. אם היא צריכה לישון באזור 18:15-18:30 או באזור 19:00 . אל תקדימי באופן גורף אלא התאימי למצב שלב.
לא כדאי להתחיל את הלילה לפני 18:30

מאוד יכול להיות שזה קשור לאוכל.

כל עוד יש יקיצות יש לזה סיבה, אין "סתם" יקיצה, תנסי להתחיל לשים לב מה אתם עושים כשהיא מתעוררת בלילה, מה היא מבקשת/מסמנת שהיא צריכה, לרוב שם תמצאי את הגורם.
אבחון ויעוץ שינה יוכלו לעזור לך למצוא את הסיבה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד