שנות יום - בת 5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנות יום - בת 5 חודשים
26/10/2013 22:04
שבוע טוב לכן,

בתי תהיה בת 5.5 חודשים השבוע. רציתי לדעת כמה שנות יום יש בגיל הזה? 3 או 4?
וכמה שעות בממוצע אורכת שנת לילה?
במשך תקופה ארוכה היו לה 4 שינות וכ-10.5 שעות שינה בלילה, אבל לאחרונה זה הצטמצם ל-3 שינות. במקביל יש לי תחושה שאולי היא רוצה להתעורר מוקדם יותר אך בגלל שחשוך, היא נשארת לישון..
היא מתעוררת ב-6 והולכת לישון ב- 17:45.
איך אוכל לדעת? ואם אכן היא צריכה פחות שעות שינה בלילה, איך אוכל לגרום לה בסופו של דבר לקום ב-6 במקום ב-4:30?
כרגע היא אתי בבית ובעוד כחודש נכנסת למשפחתון..

תודה רבה מראש,
מורן
מאת: מורן י
2. שנות יום - בת 5 חודשים
27/10/2013 12:05
היי מורן,

3 תנומות יום זה בסדר גמור בגיל הזה כאשר יש 2 קצרות (45-90 ד) ואחת עיקרית (לרוב צהריים) ארוכה (90-120 דק).
שנת לילה בין 10-12 שעות. (גם אם היא זקוקה לתנומה 4 זה עדיין בסדר)
סה"כ כ- 14-15 שעות שינה ביממה.

כל עוד היא נשארת לישון זה מצוין בבוקר ולא בטוח שהיא תתחיל לקום מוקדם יותר.

כדי לדעת בדיוק מתי היא צריכה לישון וכמה- תעקבי אחר סמני העייפות שלה. כשהיא מגלה סמנים ראשונים זה הזמן ללכת לישון (מומלץ עד חצי שעה לאחר הסימנים הראשונים). הירדמות בעיתוי הנכון גם מקלה על ההירדמות וגם מיטיבה את איכות השינה. (לכן חשוב לא "למשוך" אותה עייפה). במקביל- איך היא מתפקדת בזמן ערות: כל עוד היא ערנית,חיונית, שמחה וטוב לה סימן שהיא ישנה מספיק, כשהיא נודניקית, עצבנית, עוררות יתר (היפראקטיביות ומעבר מהיר ממשחק למשחק- חוסר סבלנות), בכי- סימן שהיא אינה ישנה מספיק.

שבוע טוב,
עינת
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שנות יום - בת 5 חודשים
29/10/2013 18:00
תודה רבה עינת על האינפורמציה המועילה!
שיהיה המשך שבוע טוב,
מורן
מאת: מורן י
4. בשמחה (ל"ת)
30/10/2013 12:52
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד